![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu m-am dus la preoti care spovedeau pe "banda rulanta" in prag de sarbatoare (probabil ca este si greu sa trimiti toate batranele catre citirea indrumarului de spovedanie, facut lista etc...). Dar daca am anuntat de dinainte ca vreau sa ma spovedesc si m-am dus cand m-au chemat (cand erau m putin aglomerati), daca m-am pregatit din timp dupa indrumare de spovedanie (nu este normal sa astepti sa-ti puna ei intrebare cu intrebare!!!).. mi-au acordat toata atentia si sprijinul necesar.. Sa-ti cauti duhovnic "bun" poate fi o capcana.. Tot cauti si nu mai gasesti. Sau gasesti unul suficient de departe sau de ocupat incat sa nu ajungi sa te spovedesti decat f rar. |
|
|||
|
|||
![]()
Taina Sfintei Cununii se savarseste o singura data in viata si nu ne putem juca asa cu lucrurile sfinte.
Sa cautati pe net conferintele pr Nicolaie Tanase, sunt multe raspunsuri in ele despre casatorie. Legat de situatia materiala, de fiecare data imi vin in minte cuvintele Sfintei Scripturi de la Matei 6 25-34. De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiți pentru sufletul vostru ce veți mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veți îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana și trupul decât îmbrăcămintea? Priviți la păsările cerului, că nu seamănă, nici nu seceră, nici nu adună în jitnițe, și Tatăl vostru Cel ceresc le hrănește. Oare nu sunteți voi cu mult mai presus decât ele? Și cine dintre voi, îngrijindu-se poate să adauge staturii sale un cot? Iar de îmbrăcăminte de ce vă îngrijiți? Luați seama la crinii câmpului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc. Și vă spun vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceștia. Iar dacă iarba câmpului, care astăzi este și mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu astfel o îmbracă, oare nu cu mult mai mult pe voi, puțin credincioșilor? Deci, nu duceți grijă, spunând: Ce vom mânca, ori ce vom bea, ori cu ce ne vom îmbrăca? Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă. Nu vă îngrijiți de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngriji de ale sale. Ajunge zilei răutatea ei Cand facem lucrurile cu binecuantarea Bisericii, Il avem pe Dumnezeu sprijin, asa ca mergeti la duhovnic. Si daca vreti ca duhovnicul sa fie bun rugati-va pentru el, ca sa vorbeasca Hristos prin el.
|
|||
|
|||
![]()
Vin și eu cu puțin mea experiență de viață. Nu-i ascultați pe cei ce vă îndeamnă să vă faceți întâi un rost în viață. Cu minciuna asta am stat și noi, până ne-am căsătorit la 26 de ani, deși eram prieteni... din clasa a XI-a. Mda, firește, fără vreun "rost" marcant în viața. Realitatea e că rosturile se fac împreună, după aceea. Dacă sunteți hotărâți s-o faceți și știți că faceți pasul acesta pentru totdeauna, faceți pasul. Nu-i ascultați nici pe cei care vă sperie cu divorțul. Sunt abureli, nu poți avea nicio garanție că dacă te căsătorești când ești mai "copt" nu vei divorța: garanția adevărată e credința. Indiferent cu cine v-ați căsători, în deceniile de viață care urmează vor fi multe ispite. Vă veți mai îndrăgosti fiecare încă de vreo 3-4 ori, dacă nu și mai bine, vă veți certa ca chiorii între voi și cu părinții, dar, dacă nu veți uita de Dumnezeu, dacă nu veți uita că sunteți una, dacă nu veți uita că pe părinți "i-ați lăsat" pentru a fi împreună, dacă nu veți uita că toate sunt ispite și trec, veți reuși. De părinți să nu vă temeți, nu vă vor lăsa de izbeliște. Iar după ce vă veți lua, să nu stați cu ei :). Mai bine cu chirie, iar dacă nici așa nu se poate, făceți-vă camera voastră "tabu". Iar dacă vor interveni între voi și trebuie să alegi a cui e dreptatea, între părinți și soț întotdeauna are dreptate soțul ! :D Faceți așa și veți fi fericiți.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta. |
|
|||
|
|||
![]()
Toti cei care si-au spus parerea aici, fiecare, a spus cate un adevar. Daca domnisoara in cauza va citi cu atentie, cu luare aminte ce s-a scris va gasi raspuns la intrebarea ei.
Din postarea fiecaruia poti extrage ceva bun. Trebuie doar sa fi fi convinsa ca vrei sa afli solutia corecta si nu cea preferata de tine. Casatoria fara consimtamantul parintilor este trista pentru tinerii apropiati de parintii lor. Dar nu mi se pare a fi chiar un esec o casatorie fara consimtamantul lor. Parintii, pana la urma se vor imbuna si isi vor ajuta copii. Daca nu, inseamna cu nu sunt parinti prea iubitori… Mai bine o casatorie fara consimtamantul lor decat un concubinaj cu acordul parintilor. Ca ai terminat sau nu facultatea, ca ai sau nu o situatie materiala sunt doar niste conditii care usureaza sau ingreuiaza convietuirea dar daca este DRAGOSTE restul nu mai conteaza. Daca in unirea voasta il aveti pe Hristos, daca El este temelia familiei voastre greutatile vor fi purtate mai usor. Greutatile vietii intaresc legatura in fam tinere bazate pe dragoste adevarata, pe dragostea intru Hristos. Solutia cea mai buna o poti afla de la duhovnic. Dumnezeu ti-l scoate in cale pe cel BUN. Cu el trebuie sa ti legatura timp indelungat si atunci vezi roadele. Pe forum gasesti solutii dar iti trebuie mult discernamant, multa rabdare, sa intelegi, multa luare aminte la ce citesti. La o privie fugara toare par … vorbe. Dar fiecare parere conteaza si poate fi de folos... Domnul Hristos si Blanda Lui Mama sa te apere de rele ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa este, am citit si eu postarile tale. Inseamna ca avem dreptate. Si multi sustin asta.
Doamne ajuta! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Din nefereicire sunt parinti care isi indeamna copiii sa traiasca in curvie (desfranare) pana isi termina scolile si se realizeaza socio-profesional, desi tinerii au varste intre 20 si 24 de ani. Ba unii parinti chiar ii indeamna pe tinerii casatoriti sa nu aiba copii cand sunt tineri, ca au ei timp mai tarziu... ii indeamna chiar sa faca avorturi. Din pacate aceasta este o realitate si nu doar simple fictiuni. In aceste situatii tragice tinerii casatoriti sa isi aduca aminte ce spune Iisus: "Cel ce iubieste pe tatal sau pe mama sa mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine" si "Cel ce ma iubeste pazeste poruncile Mele si le implineste." Porunca a 5-a spune sa ne cinstim parintii. Deci trebuie sa ascultam de ei doar atunci cand ei urmeaza invatatura lui Hristos, a Bisericii. Pacatul aduce moartea. Chiar daca parintii nu asculta de Hristos, de Biserica, si atunci trebuie sa le acodam cinstea cuvenita, insa nu trebuie sa ascultam de ei, nu trebuie sa urma indemnurile la pacate, ci trebuie sa ascultam de Hristos, de Biserica, de preotii duhovnici. Cand Sfintiilor Apostoli Petru si Ioan li s-au cerut de catre mai marii preotilor sa nu mai vorbeasca despre Iisus, Sfantul Petru plin de Duh Sfant a spus: "Cugetati si voi daca se cuvine sa ascultam mai mult de voi decat de Cuvantul lui Dumnezeu". Doamne ajuta. Hristos a inviat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am un exemplu foarte edificator in familie,o verisoara care nu a avut alta ambitie in viata decat sa se marite si sa faca copii tanara...Foarte frumos,desi pare foarte simplu la prima vedere,din experienta mea si a altora se dovedeste ca a gasi pe cineva cu frica de Dumnezeu este mai greu decat a avea sansa sa castigi la lotto... Asa se face ca verisoara mea,nu a stat prea mult dupa teorii,l-a infascat pe primul barbat care s-a uitat mai insistent la ea si dupa vreo 2-3 luni de intalniri,deja ne-a anuntat ca se casatoreste caci asteapata un copil!!!! Amandoi nu aveau nici o pregatire pt nimic,cautau de lucru ce se va nimeri in vreun domeniu unde nu se cere experienta anume:el si-a gasit sofer la un engross,ea vanzatoare la un magazin de vechituri...cand a ajuns cu sarcina in luna a saptea,a fost data afara de la magazin,si cum nu existau legislatii pt a apara mamele a trebuit sa suporte aceasta mojicie din partea angajatorului. De cand s-au luat,au locuit in apartamentul parintilor ei cu inca alte surori,la gramada...de chirie si locuit singuri nici nu putea fi vb din salariul lui de sofer engross-ist asa ca mai mult din mila parintii ei participau la toate cheltuielile care se iveau,vb aia: mi-am luat sot dar stau pe banii parintilor!Parintii platesc intretinerea la bloc,facturile,mancarea,rechizite pt copii(ca au mai facut un copil),taxele de gradinita,vaccinuri,spitalizare,etc De atunci au trecut vreo 8 ani,si sunt in aceeasi situatie ca atunci cand de abia au terminat liceul,el este tot sofer,ea tot somera,traiesc tot din mila parintilor ei si nu exista alte ganduri de schimbare,decat noutatea Divortului! Da,mai nou vor sa divorteze chiar cu 2 copii,pt ca nu se mai poate,verisoara mea a ajuns la concluzia ca decat cu el ,ii va fi mai bine singura si cred ca ii dau dreptate!Cand parintii fetei i-au dat de inteles ca este cap de familie,sot si tata a 2 copii,prin urmare trebuie sa fie mai responsabil si sa faca ceva cu viata lui,el le-a replicat acru ca fiica lor si-a dorit copiii,deci este problema ei! Decat o asa "familie"si "realizare",decat sa vrei casatorie doar de dragul statului social,fara a evalua putin datele problemei si al viitorului,mai bine singur-cuc pe varf de munte... Traditia romaneasca pune la baza casatoriei"facutul rostului",si nu degeaba! Cum ai putea"sa lasi pe mama ta si pe tatal tatal tau"daca nu esti pregatit de a trai pe cont propriu?Ce aberatie mai mare poate fi aceia decat sa te casatoresti,de dragul casatoriei(pt ce anume?pt relatii sexuale protejate de biserica?)fara a fi pregatit sa-ti castigi existenta??
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
În exemplul dv nu L-am găsit pe Cristos. Unde L-au pus ? Ce-au făcut cu El ?
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 29.04.2011 at 00:31:51. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
casatorie | cciubo | Nunta | 9 | 03.09.2010 20:22:07 |
casatorie | alina88 | Generalitati | 20 | 01.09.2010 20:54:10 |
Casatorie la 16 ani | firulescudaniel | Nunta | 37 | 20.12.2008 12:34:04 |
casatorie | alexdnny | Generalitati | 3 | 05.05.2008 16:15:45 |
casatorie | madalinutza | Nunta | 3 | 21.03.2008 22:40:13 |