Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2011, 10:42:58
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Sa intelegem doar ca sfintul apostol Pavel dorea sa moara in trup pentru a se bucura de Cristos; iar asta inseamna ca "mortii", adica cei care decedat cu trupul, da, au partasie cu Domnul Isus Cristos; asta ne spune negru pe alb sfintul apostol Pavel. E si credinta catolicilor si a ortodocsilor:dupa moarte, sufletul nostru se desparte de trup si se va bucura sau nu de Domnul nostru Isus Cristos. Asa ne-a invatat Isus Cristos cind, atirnat pe cruce, i-a spus tilharului "Astazi vei fi cu mine in Rai", asa ne spune sfintul apostol Pavel, asa spune si Biserica si asa credem si noi.

Invierea isi are rostul, bineinteles. Insa atunci vom invia si cu trupul. Insa noi ne concentram pe prezent, pe lupta de zi cu zi cu pacatul, ispita, victoria si bucuria in Isus Cristos. Si speram ca moartea fizica sa ne surprinda in starea in care vom putea spune:"nu mai traiesc eu, ci Cristos traieste in mine". In felul acesta noi vom trai impreuna cu El, indiferent cind va fi invierea in trup, indiferent ca traim aici, pe pamint sau pe lumea cealalta.
Nu prea stiu ce sa mai cred despre Sfantul Apostol Pavel. In 1 Tesaloniceni cap. 4 (incepand cu vers. 13), ne spune ca "vom fi intotdeauna cu Domnul" (vers. 17) la revenirea Sa si Invierea mortilor. Apoi, dvs. imi aratati ca Sfantul Apostol credea in partasia cu Hristos, pe timpul mortii, inainte de revenirea Mantuitorului si Inviere.

Apoi, chiar nu mai inteleg de ce mai trebuie sa revina Domnul si sa fie o INVIERE. Doar ca sa adune hoiturile celor care oricum sunt cu EL? Mai este om problema: Domnul vorbeste cu mortii (face spiritism)? Nu ar face mai bine sa-i invieze si apoi sa discute cu ei?

P.S. Propun sa incehiem aici aceasta usoara deviere. Subiectul mortii a mai fost discutat. Acum vorbim despre revenirea Domnului si INVIERE.
Vechi 19.07.2011, 11:16:16
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Nu prea stiu ce sa mai cred despre Sfantul Apostol Pavel. In 1 Tesaloniceni cap. 4 (incepand cu vers. 13), ne spune ca "vom fi intotdeauna cu Domnul" (vers. 17) la revenirea Sa si Invierea mortilor. Apoi, dvs. imi aratati ca Sfantul Apostol credea in partasia cu Hristos, pe timpul mortii, inainte de revenirea Mantuitorului si Inviere.

Apoi, chiar nu mai inteleg de ce mai trebuie sa revina Domnul si sa fie o INVIERE. Doar ca sa adune hoiturile celor care oricum sunt cu EL? Mai este om problema: Domnul vorbeste cu mortii (face spiritism)? Nu ar face mai bine sa-i invieze si apoi sa discute cu ei?

P.S. Propun sa incehiem aici aceasta usoara deviere. Subiectul mortii a mai fost discutat. Acum vorbim despre revenirea Domnului si INVIERE.
Nu ma mir ca nu intelegeti ceea ce apostolul Pavel spune, mintuitorul spune, Sfinta Scriptura spune. Dumneavoastra,cei din secte, "ascultind" fiecare in parte de Sfintul Duh, aveti fiecare in parte propria viziune asupra DOmnului. Fiind limitati, iar Domnul infinit, normal ca daca mintea dumneavoastra nu pricepe spuneti ca nu e posibil.

Referitor la deviere: nu e nici o deviere; invierea mortilor nu e adevarata noastra nadejde, cel putin a unora dintre noi. Adevarata noastra nadejde este aceiasi nadejde a sfintului apostol Pavel si a tuturor sfintilor: Isus Cristos. Fie ca traim, fie ca murim, sintem cu El. Dumneavoastra neintelegind cuvintele Sfintei Scripturi va imaginati ca vom trai intr-o stare amorfa pina la sfirsitul lumii cind vom avea parte sau nu de rasplata. Noi consideram ca rasplata noastra deja o avem de pe pamint cind, in necazuri, bucurii, foame, durere sintem cu Cristos.Iar aceasta rasplata va continua si dupa moartea noastra, iar la invierea trupurilor, ne vom bucura sa fim toti slujitorii Lui Cristos impreuna cu EL atita timp cit EL va binevoi sa ne considere slugile sau prietenii Lui.

Concluzie: adevarata noastra nadejde este Isus Cristos. Fara nadejdea in Isus Cristos nici invierea mortilor nu are valoare, caci fara El poate ca vom fi osinditi vesnic, lucru pe care nu il doresc nimanui.

PS Nu gasiti sensul invierii trupurilor in conditiile in care sufletul nostru, dupa moarte poate avea partasie de Isus Cristos? (apopos, cuvintul "hoit" nu-si are rostul atunci cind vorbiti despre un subiect ca acesta si nici atunci cind vreti sa vorbiti cu respect despre creatia Domnului). Cine sinteti pina la urma dumneavoastra sa vreti sa intelegeti tot ceea ce DUmnezeu a creat sau a planuit?
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
INVIEREA DOMNULUI iosif Din Noul Testament 21 20.04.2025 09:32:01
Dumnezeu nu ne lasă când avem credință și nădejde. dorinastoica14 Generalitati 22 01.04.2013 11:17:13
Maica Domnului... mama noastra, a tuturor crestinilor! laurastifter Despre Biserica Ortodoxa in general 41 18.10.2011 08:24:35
durere si Nadejde emili76 Generalitati 18 30.12.2009 18:37:13