Citat:
În prealabil postat de grasu77
De ce sa fie necesara invierea? Intreb cu toata seriozitatea. Daca exista o entitate (numita "suflet nemuritor"), care traieste in prezenta Domnului, avand simtiri, sentimente si tot ceea ce are un om viu, nu inteleg ce-i mai lipseste. Un trup? Ce folos? Ca sa fie trendy (mai smecher decat ingerii, care nu au trupuri)? Nu pot trai, bine merci, tot asa in continuare?
|
Nu stiu sa-ti raspund la intrebarea asta.
Cred ca e si neimportant.
Dumnezeu a hotarat ca noi oamenii sa avem un trup si in vesnicie.
Eu nu am nimic impotriva. Si nu comentez hotararea Lui.
Citat:
În prealabil postat de grasu77
Am facut niste verificari, printre persoane care cred in "nemurirea sufletului". Le intrebam daca cred in INVIEREA mortilor. Iti marturisesc ca majoritatea faceau niste fete de parca vedeau ozn-uri. Cand le intrebam despre "sufletul nemuritor" si locul unde merge, se "luminau" la fata si incepeau sa aiba grai. Am ajuns la concluzia ca problema cu "nemurirea sufletului" este foarte grava. Are efecte ce pot fi dezastruoase. Dumnezeu stie cel mai bine ce va fi.
|
Cred ca tu ai facut un sondaj dar am si eu o intrebare:
- Daca tu ai intervievat cativa subiecti si daca „majoritatea” lor habar n-aveau de inviere sau de revenirea Domnului inseamna ca nici eu sau alti crestini nu credem in ea si nu o asteptam?
Concluzia pe care ai tras-o in urma interviului este una falsa. Te informez: sunt multi crestini care, macar ca nu cred in moartea sufletului, cred totusi in inviere si revenirea Domnului.
Am spus-o de cateva ori pe forum si o repet:
- Cred in invierea mortilor si astept cu nadejde si bucurie venirea Domnului!
Stii tu mai bine decat mine ce cred si ce nu?
Deci, dupa cum vezi, credinta in invierea trupului si in revenirea Domnului nu sunt incompatibile.