[quote=the_Listener;383709]
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Pardon, dar din cate vad apare o singura mentiune in capitolul 8 iar in 9 din cate vad i se spune ca poate sa manince orice, fara nici un fel de restrictie curate/necurate.
"Tot ce se mișcă și ce trăiește să vă fie de mâncare; toate vi le-am dat, ca și iarba verde."
QUOTE]
fals..... mai gindeste versetele si NU RUPE DIN CONTEXT ..... sfintii parinti erau vegetarieni(vegani }..... asadar iti dau timp de gindire pentru ca esti ortodox si nu se cade sa te trag de urechi , dar IN CAZUL ASTA nu ai dreptate ....
multa iubire
ps geneza 1.29 si 30 te lamureste ce A ZIS DUMNEZEU .....
multa iubire
|
Buna. Cred ca gresesti. Dupa cum s-a mentionat si mai sus de catre alte persoane, in Faptele Sfintilor Apostoli, cap 11 primirea paganilor in Hristos, se spune clar ca avem voie sa mancam orice tip de carne si dobitoace cu patru picioare..... "Cele ce Dumnezeu a curatit, tu sa nu le numesti spurcate." Daca Dumnezeu a zis ca putem manca? Ce vei zice? Pai inainte ai spus........? Poate s-a gandit ca sa le fie oamenilor mai usor si sa nu existe diferente intre oameni.
Nu ca a fi vegetarian sau vegan este un lucru rau. Cred ca daca toti oamenii ar fi vegani/vegetariani ar fi perfect. Dar nu inseamna ca am sa incerc sa-i conving pe ceilalti sa faca asta. Nu vom fi judecati dupa "ce introducem in gura", ci "dupa ce iese din gura".
Mai pacatos este un vegan care nu face voia Lui Dumnezeu, decat un om care mananca carne si este plin de iubire.
Si conteaza si motivatia pentru a fi vegan. Si nici nu este un lucru simplu. Te deprinzi cu el la un moment dat, dar nu cred ca este la fel de simplu ca si atunci cand ai manca carne. (Eu nu sunt vegana, am fost lacto-ovo-vegetariana, dar acum nu mai sunt, n-are rost sa explic.....)
Si normal ca cei care au fost Sfinti s-au chinuit mai mult decat restul, dar nu inseamna ca Sfintenia lor a stat in asta. Si nici nu stiu daca toti Sfintii au fost vegetarieni. Sfintii Brancoveni sau Sfantul Stefan cel Mare au fost vegetarieni? E posibil, dar in acelasi timp s-ar putea sa nu fii fost. Si Sfintii care au fost calugari din momentul in care s-au dus la Manastire stiau ca viata de calugar presupune sa fii vegetarian/lacto-ovo-vegetarian/ sau vegetrian, dar care mananca peste. Si poate au fost si Sfinti care pur si simplu n-au vrut sa manance animale, sau asta au simtit. Dar nu inseamna ca daca esti vegetarian ai mai multe sanse sa ajungi in Rai decat unul care nu este, depinde de tine.
Si-mi sustin ideea:este foarte bine sa fii vegetarian, dar nu te obliga Dumnezeu sau nu ti-a cerut asta si fiecare sa faca dupa putere.