Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.07.2011, 23:50:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Azzuurra Vezi mesajul
Buna. Cred ca gresesti. Dupa cum s-a mentionat si mai sus de catre alte persoane, in Faptele Sfintilor Apostoli, cap 11 primirea paganilor in Hristos, se spune clar ca avem voie sa mancam orice tip de carne si dobitoace cu patru picioare..... "Cele ce Dumnezeu a curatit, tu sa nu le numesti spurcate." Daca Dumnezeu a zis ca putem manca? Ce vei zice? Pai inainte ai spus........? Poate s-a gandit ca sa le fie oamenilor mai usor si sa nu existe diferente intre oameni.
Probabil citezi dintr-o memorie care cam scartie sau ai probleme cu interpretarea.
Vino cu citatul exact si arata cu degetelul unde este interdictia de care vorbesti.
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 23:53:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nene Listener,

Scurt pe doi, Biserica nu-ti cere sa fii vegan, adica daca nu esti nu te pune la canon.
Trebuie sa tii posturile care sunt asa cum sunt, ce este peste si fara binecuvantare este ravna nebuna.

Daca tu ai chemarea asta sa fii vegan si ai primit binecuvantare pentru asta foarte bine, nu inseamna ca cei care nu sunt sunt automat si pacatosi.

Si cum bine a punctat fata, cred ca sunt destui Sfinti in calendar care putem banui ca vegani n-au fost.

Adica esti de acord ca sfintenia nu trece prin asta, da?

Ca daca ar fi fost esentail pentru mantuire, Biserica o trecea la cerinte obligatorii, asadar nu este obligatoriu.

Alte obiectii/completari mai ai?
Reply With Quote
Vechi 29.07.2011, 23:58:19
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nene Listener,

Scurt pe doi, Biserica nu-ti cere sa fii vegan, adica daca nu esti nu te pune la canon.
Trebuie sa tii posturile care sunt asa cum sunt, ce este peste si fara binecuvantare este ravna nebuna.

Daca tu ai chemarea asta sa fii vegan si ai primit binecuvantare pentru asta foarte bine, nu inseamna ca cei care nu sunt sunt automat si pacatosi.

Si cum bine a punctat fata, cred ca sunt destui Sfinti in calendar care putem banui ca vegani n-au fost.

Adica esti de acord ca sfintenia nu trece prin asta, da?

Ca daca ar fi fost esentail pentru mantuire, Biserica o trecea la cerinte obligatorii, asadar nu este obligatoriu.

Alte obiectii/completari mai ai?
stai nu te grabi ... INGADUINTA BISERICII ESTE DATORITA SLABICIUNILOR NOASTRE si datorita IUBIRII MARI A LUI DUMNEZEU SI RABDARII , dar nu il ispiti pe Dumnezeu cind el a spus ce a spus ca e nasol . ok? ..... asadar nu exista chemare sa fi vegetarian , asa cum nu exista chemare sa fi omnivor .... NU MAI FA CONFUZII AMICE .... vorbesti mult si nu spui nimic ..... DE CE postul este fara lapte brinza carne oua peste ? haide raspunde sa vedem .....
multa iubire
uite ca eu sunt pacatos si in lume si uite ca incerc sa aplic ce spune biblia ... cu caderile de rigoare , cu ridicari , cu nadejdie cu rugaciune si cu ce pot eu .... dar asta nu o sa ma faca sa ma indoiesc de ce a spus Dumnezeu .... ca eu nu pot NU IL FACE PE DUMNEZEU MINCInos , CI PE MINE SLAB ..... asadar cu Dumnezeu POTI FACE ORICE, DACA AI CREDINTA .... ..... fara el nu poti face nimic ....
multa iubire

Last edited by the_Listener; 30.07.2011 at 00:04:00.
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 00:25:56
Azzuurra Azzuurra is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.07.2011
Smile

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Probabil citezi dintr-o memorie care cam scartie sau ai probleme cu interpretarea.
Vino cu citatul exact si arata cu degetelul unde este interdictia de care vorbesti.
Unde vezi tu ca am zis de o interdictie? :D
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 15:31:40
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Azzuurra Vezi mesajul
Unde vezi tu ca am zis de o interdictie? :D
iti spun eu ca e interdictie .... si uite ca am vazut ca nu mi-ai raspuns ca nu stii , din jena poate atunci sa te lamuresc ca sa fie raspunsul pentru cei interesati si sa nu fiu acuzat ca nu raspund intrebarilor pe care le pun daca altcineva nu raspunde

31. Și el a zis: Corneliu, a fost ascultată rugăciunea ta și milosteniile tale au fost pomenite înaintea lui Dumnezeu.
asadar carnea animalelor a fost date ca milostenie , de asta au fost binecuvintate in vedenie si au fost oferite ca hrana binecuvintata lui petru . petru nu a fost indrumat sa manince fizic de asta nu a inteles vedenia ci sa mearga sa propovaduiasca la aceia care aduceau rugaciuni si milostenii .

22. Iar ei au zis: Corneliu sutașul, om drept și temător de Dumnezeu și mărturisit de tot neamul iudeilor, a fost înștiințat de către un sfânt înger să trimită să te cheme acasă la el,ca să audă cuvinte de la tine
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 19:00:57
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Implicit

Nu prea am avut chef (si timp)sa te urmaresc the listener dar tu spui ca Dumnezeu interzice anumite mancaruri?
Reply With Quote
Vechi 30.07.2011, 19:19:11
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Nu prea am avut chef (si timp)sa te urmaresc the listener dar tu spui ca Dumnezeu interzice anumite mancaruri?
vrei sa repet ? am DOVEDIT ce spune Dumnezeu ... eu nu zic nimic ..... adam si eva zic , noe zice , daniil zice , etc etc etc ..... si sfintii zic ..... POSTUL zice .... etc etc etc ... asadar ia-ti timp si citeste DACA TE INTERESEAZA si astept sa ma combati CU ARGUMENTE daca consideri ca nu am dreptate ..... pina acum am explicat toate neintelegerile survenite ..... poate aduci tu noi argumente si discutam ....
multa iubire
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 12:48:49
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
vrei sa repet ? am DOVEDIT ce spune Dumnezeu ... eu nu zic nimic ..... adam si eva zic , noe zice , daniil zice , etc etc etc ..... si sfintii zic ..... POSTUL zice .... etc etc etc ... asadar ia-ti timp si citeste DACA TE INTERESEAZA si astept sa ma combati CU ARGUMENTE daca consideri ca nu am dreptate ..... pina acum am explicat toate neintelegerile survenite ..... poate aduci tu noi argumente si discutam ....
multa iubire
Unii o fac pe ortodocsii dar nu au nici o treaba. Nu cred ca poate fi cineva sa citeasca biblia si sa creada ca are interzis la carne .Si evreii mancau carne...
P.s Modul in care scrie acest tip, aroganta lui arata clar o gandire tipica protestanta.
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 12:58:12
Neaguu Neaguu is offline
Senior Member

Implicit

Mai adventistu-le cum explici acest verset:
Caci episcopul, ca econom al lui Dumnezeu, trebuie sa fie fara prihana; nu incapatanat, nici manios, nici dedat la vin, nici bataus, nici lacom de castig marsav; Pai daca episcopul nu are voie sa bea vin inseamna ca credinciosul are voie? Da sau nu? Apoi dedat la vin inseamna mai degraba betiv! Nu ca nu are voie sa bea.
Ps eu ii las in pace pe acesti sectanti. White spune ca generatia ei va vedea sfarsitul si ei tot cred in ea! Ce pierdem timpul cu acesti oameni? Pai eu am vorbit cu o adventista face to face 2 ore si la sfarsit tipa dupa ce nu mai avea raspunsuri a dat totusi un raspuns: trebuie sa mai citesc apocalipsa...Pe 27 iunie 1850, doamna White a scris că au rămas numai câteva luni pentru ca poporul să se pregătească:
<B>
"Îngerul meu însoțitor mi-a spus 'vremea aproape s-a dus. Pregătiți-vă, fiți gata, pregătiți-vă.' . . . acum aproape că s-a dus vremea . . și ceea ce noi am învățat timp de ani de zile, ei trebuie să învețe în câteva luni." </B>(Scrieri timpurii, p. 64-67).
Reply With Quote
Vechi 01.08.2011, 13:14:43
the_Listener
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Unii o fac pe ortodocsii dar nu au nici o treaba. Nu cred ca poate fi cineva sa citeasca biblia si sa creada ca are interzis la carne .Si evreii mancau carne...
P.s Modul in care scrie acest tip, aroganta lui arata clar o gandire tipica protestanta.
amice , ce minca ioan botezatorul ? DE CE NU MANANCI SI TU CE MINCA EL? si BINECUVINTEAZA PREOTUL carnea sau peste INAINTE sa le maninci cum facea DUMNEZEU la evrei ? DA sau NU ? si stai linistit CA SUNT ORTODOX .... SFINTII PARINTI POSTEAU MULTTTTTTTTT SI CUM O FACEAU SI DE CE ? SI CU CE MINCARURI ? asadar imi place ca ma acuzi , dar nu te lua de ortodoxie ca praf te fac .... ok? ....
multa iubire
ps si uite ce faceau PROFETII LOR .... daniil ? ... asadar TU CU CINE TE COMPARI ? cu omul de rind sau cu UN PROFET ? HMMMM ... scuza-ma ca ridic ortodoxia la rang de arta si adevar suprem .... tu esti doar la clasa 1 ....
multa iubire
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce Adriana Cluj Rugaciuni 7 13.04.2012 17:02:34
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos alexandra28again Intamplari adevarate 30 19.04.2010 22:39:35
Cand nu avem voie sa coasem marinmagda18 Generalitati 13 03.03.2010 15:15:58
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus Ioan_Ciobota Generalitati 0 17.02.2008 08:36:51