Citat:
În prealabil postat de Marilena B
"Nimeni nu este bun decât Unul singur: Dumnezeu" (Luca 18:19).
Harul Lui este favoarea pe care nu o merităm: "Căci in har sunteti mântuiți, prin credință. Și aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu. Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni" (Efeseni 2:8-9).
|
,,Acelasi Dumnezeu si Tata etern,
care doar prin harul Sau ne-a ales in Fiul Sau,Isus Hristos,inainte de intemeierea lumii,l-a ales pe EL sa fie Capul nostru.Dar cum distanta dintre dreptatea lui Dumnezeu si pacatosenia noastra era atat de mare incat nici un om, prin sine insusi, nu s-ar fi putut indreptati pe sine inaintea lui Dumnezeu,a fost necesar ca Fiul Sau sa se coboare la noi si sa ia EL insusi trup ca trupul nostru,carne ca si carnea noastra,oase ca si oasele noastre si astfel sa devina Mijlocitorul intre Dumnezeu si om oferind putere tuturor celor ce vor crede sa devina fii ai lui Dumnezeu.Dupa cum spune EL insusi ,,du-te la fratii Mei si spune-le ca Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru, la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru." ''(Ioan 20:17).Astfel,tot ce era pierdut a fost restaurat.
Prin urmare,noi nu ne temem sa-l numim pe Dumnezeu Tatal nostru,nu doar pentru ca EL ne-a creat,ci pentru ca l-a dat pe singurul Sau Fiu,si ne-a dat harul de a-l cunoaste si de a-l primi ca singur Mijlocitor,fiind necesar ca Mesia sa fie pe de-a intregul Dumnezeu si pe de-a intregul om,caci EL trebuia sa poata suferi pedeapsa de care noi suntem vinovati.Dar intrucat Divinitatea nu putea suferi moartea si nici omenirea nu putea sa biruiasca moartea,EL le-a unit pe amandoua intr-o singura persoana,pentru ca astfel ceea ce era corupt sa sufere si sa se dea mortii-pe care noi o meritam-iar puterea infinita si invincibila a lui Dumnezeu sa poata trimufa si sa dobandeasca pentru noi viata libertatea si biruinta eterna.Pe acestea le marturisim si le credem."(
Confesiunea de Credinta Scotiana 1560).