Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.08.2011, 21:38:33
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Penticostalii care il iubesc pe Hristos si pe semenii lor, citesc Biblia si se roaga in fiecare zi, se feresc de pacat si cauta sa implineasca poruncile lui Dumnezeu ar trebui sa fie respectati si incurajati sa-si traiasca viata de crestin in Biserica lor.
Am inteles ca sunteti un viitor preot. Va rog sa le transmiteti MEREU acest sfat fratilor d-voastra, sa lase in pace pe omul linistit si impacat, care crede in Hrisotos si in Ortodoxie. Asa cum ati spus, daca e un curvar, betiv etc... cu sfaturi il poate aduce pe o cale buna, iar acel om, va debeni interesat de biserica lui, cea penticostala. Nici pana in ziua de azi nu pot sa uit prozelitismul agresiv facut de o sora de-a dmv. care a traumatizat-o pe bunica mea in ultimele zile ale vietii, ea fiind o femeie credincioasa si de buna credinta. In fine, in lumea asta exista oameni si oameni, dupa vin impartirile dupa credinta.

Last edited by ioanna; 22.08.2011 at 21:44:33.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:42:44
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Neaguu Vezi mesajul
Hai sa vedem :

...deci ai jignit biserica ortodoxa in principa spunand ca se pot duce in ea toti nelegiuitii!(Toti penticostalii hoti, betivi, curvari, excroci, batausi si plini de astfel de nelegiuri, penticostalii care nu-L cunosc pe Domnul si nici nu vor sa il intalneasca in Biserica Penticostala pot fi sfatuiti sa vina sa cunoasca mantuirea in Biserica Ortodoxa.).
Vad ca ai completat la postarea ta. Iti voi raspunde:

Fiule, esti departe rau de ceea ce este biserica, de sarcinile si responsabilitatile ei. Da rau de tot, nu asa. La sute de kilometri departare.

Pai mai Neaguule, exact asta e ceea ce trebuie sa faca orice biserica: sa se ocupe de toti nelegiuitii: de hoti, de curvari, de excroci, de batausi si betivi.

Biserica e un spital mai Neaguule.
Si nu cei sanatosi au trebuinta de doftor ci cei bolnavi. Stii cine a spus asta?

Biserica ii ia in bratele ei pe nelegiuitii de mai sus, ii inconjoara cu dragoste si ii invata neprihanirea. Iar ei, apropiindu-se de Hristos si de biserica Sa sunt tranformati, spalati si albiti.

Nu e nimic jignitor in afirmatia mea.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:44:54
stelian26 stelian26 is offline
Member

Data înregistrării: 20.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Stii cum se spune, ca daca urasti ceva ajungi ca ceea ce urasti, nu trebuie sa uram pe nimeni, mai ales om dupa chipul lui Dumnezeu. Aceasta e si diferenta, in niciun caz nu urasc pe vreun penticostal sau cineva de alta credinta, dimpotriva, din dragoste fata de adevar si mai ales fata de alti oamnei din alte culte le spun sau le spunem adevarul, ca exista doar Biserica Ortodoxa. Observi ca am spus ca doar spun adevarul, nu sa conving in mii de discutii sau sa oblig pe cineva. Pentru ca vrem ca toti sa se mantuiasca, asa cum spune Mantuitorul, si ne pare rau ca unii nu au nici macar sansa sa afle adevarul.

In BO preotii sunt doar slujitori, unii sunt nevrednici, asta nu afecteaza Biserica. Daca nu-mi place un preot ma pot duce la altul, doar n-o sa-l aleg tocmai pe acela care mie nu-mi place din cei cateva mii de preoti. Un preot nu este un sfant, e un om ca noi toti.
Preotii care s-au botezat la protestanti (eu nu am auzit de asemenea cazuri), sunt fosti credinciosi care au parasit BO, nu am ce parere sa am in plus.
ai dreptate cand spui despre preoti ca sant simplii oameni,dar nu chiar atata de simpli sa sti,ce m-a durut de am facut afirmatiile astea,am vazut cat noroi se arunca si cat de pacatosi sant cei de religia mea in ochii vostrii,stai linistit ca nu te judec,judecat voi fi eu,toti santem simpli oameni ai spus si tu asta,cauta pe youtube si ai sa vezi fosti preoti sau fosti studenti de la teologie trecuti la religia de penticostali,sau spre placerea multora SECTA,
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:50:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stelian26 Vezi mesajul
te inseli amarnic daca crezi ca nu exista botezi,si de ce numesti ceva de care stie toata lumea ca e o TAINA,cat despre minuniile din BO iti spun si eu parerea mea si dupa aia nu mai deranjez,cand DOMNUL ISUS a spus ca doar TATAL POATE VIDECA,CHIAR EL vindeca in TATALUI SI AL DUHULUI SFANT,intradevar ca are si acum putere DOMNUL ISUS DE VIDECARE PT CA E FIUL LUI DUMNEZEU SI TOATA PUTEREA E INSUFLATA IN EL,atunci de ce in fiecare an de "sf paraschiva "se aduna 2mil de oameni sustinant ca trupul conservat ii vindeca si scoate duhuri rele din ei,oare prin afirmatiile astea nu-L FACE MINCINOS PE ISUS si-L desconsidera pe DUMNEZEU CA FIND UNICUL MEDIC PT TOTI
Eu am spus doar conceptia ortodoxa, daca vrei iti pot spune si concret, cu exemple nu doar din punct de vedere ortodox, valabile pentru ambele culte. Neavand timp sa detailez voi spune pe scurt: prezenta harului e adeverita de prezenta minunilor. In general la cultele neoprotestante nu sunt minuni, iar cele cu vorbitul in limbi si poate si unele vindecari sunt caracteristice altor religii pagane. Dar asta tine de deosebirea duhurilor, o discutie mai lunga.

Sfintele moaste nu sunt trupuri neputrezite sau conservate (sunt sigur ca nu stii, exista si sfinte moaste ale Apostolilor sau ale sf. Maria Magdalena, de exemplu). Vezi cum ai ajuns la penticostali fara sa stii prea multe din ortodoxie?
Daca vrei sa inveti acum, eu am mai scrie de foarte multe ori pe forum si nu ma pot repeta tot timpul. Sfintele moaste au niste caracteristici speciale care nu exista decat in ortodoxie si in primul mileniu. Nu exista la trupurile conservate artificial sau neputrezite din cauze naturale. Au o culoare proprie, galben auriu spre brun, sunt foarte usoare si mai ales au un miros asemanator mirului. Sunt asa pentru ca in ele se pastreaza harul Duhului Sfant, exista foarte putine ocazii sa simtim harul pe viu. Cauzele de neputrezire pe scurt aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou39.htm

In legatura cu minunile, Domnul a spus in Ioan 14 "12.Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl."
Neoprotestantii spun asta pentru ca nu au sfinti si facatori de minuni, asa cum sunt in ortodoxie.
Niciun sfant nu face minuni de la el, ci Dumnezeu face minunea, prin acel sfant, exact cum spune Mantuitorul. De exemplu tu rogi pe cineva sa se roage pentru tine, iti este bine si doar nu spui ca acela care s-a rugat te-a ajutat, ci Mantuitorul, nu-i asa? Noi ne rugam sfintilor ca sa se roage pentru noi la Mantuitor, ei avand mai mare putere de rugaciune decat noi.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:50:44
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

@Neaguu
Bodo de la Proconsul- celebru betiv si curvar a trecut la penticostali, deci e valabil si invers. Ceea ce a spus Penticostalul mi se pare un sfat bun, orice ajuta un om sa-si schimbe viata in bine e binevenit. Daca acel om se regaseste intr-o biserica,atunci mai bine sa o frecventeze, caci sigur mai rau decat ii este acum, nu-i poate fi . Daca incepe sa o frcventeze, preocuparile lui devin si spirituale, iar daca Domnul voieste, il lumineaza si-i indica calea cea dreapta. Bunatate exista in toate cultele, toate iti insufla principii morale, deci pentru viata asta lumeasca in principiu sunt bune toate, "problemele" apar cand vine vorba de viata de dincolo, de mantuire, unde intervine in ecuatie adevarul :)

Last edited by ioanna; 22.08.2011 at 21:53:08.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:53:10
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stelian26 Vezi mesajul
ai dreptate cand spui despre preoti ca sant simplii oameni,dar nu chiar atata de simpli sa sti,ce m-a durut de am facut afirmatiile astea,am vazut cat noroi se arunca si cat de pacatosi sant cei de religia mea in ochii vostrii,stai linistit ca nu te judec,judecat voi fi eu,toti santem simpli oameni ai spus si tu asta,cauta pe youtube si ai sa vezi fosti preoti sau fosti studenti de la teologie trecuti la religia de penticostali,sau spre placerea multora SECTA,
S-a discutat despre un film de pe youtube cu un preot, parerea era ca acela nu a fost preot, unii spun asa ca sa-i impresioneze pe ortodocsi.
Desi n-am auzit, daca exista cazuri nu poate decat sa ne para rau de ei.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:53:27
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
... comentez doar ce se scrie, daca scrii ceva la care sa raspund eu scriu si raspunsul.
Bine, daca te-ai razgandit, ne impacam si continuam discutiile, desigur.
Este o onoare pentru mine...
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:54:51
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Am inteles ca sunteti un viitor preot. Va rog sa le transmiteti MEREU acest sfat fratilor d-voastra, sa lase in pace pe omul linistit si impacat, care crede in Hrisotos si in Ortodoxie. Asa cum ati spus, daca e un curvar, betiv etc... cu sfaturi il poate aduce pe o cale buna, iar acel om, va debeni interesat de biserica lui, cea penticostala. Nici pana in ziua de azi nu pot sa uit prozelitismul agresiv facut de o sora de-a dmv. care a traumatizat-o pe bunica mea in ultimele zile ale vietii, ea fiind o femeie credincioasa si de buna credinta. In fine, in lumea asta exista oameni si oameni, dupa vin impartirile dupa credinta.
peste tot sant oameni cu gandiri si mai abstracte,zelosi si prea zelosi in credinta lor,fin in PACEA DOMNULUI ISUS,ca nicio o religie cult sau comunitate nu e scutita de asemenea oameni,pacatul e al acelei surori daca a ajuns sa-i provoace leziuni psihice bunicii tale,intradevar nu trebuia sa faca asa ceva,se ajunge la un moment dat cand tre sa renunti la a mai face ceva daca vezi ca nu iasa nimic bun,sau daca provoci rau,nu santem noi in masura sa judecam,pt ca vom fi judecati mai aspru,asa ma opresc si eu,si recunosc pt ca nu mi-e rusine dar nu renunt,cand voi fiu mai intelept voi revenii pe orum si voi sta cu mare placere de vb cu voi,sant si oameni minunati,cu intentii bune pe acest forum,DUMNEZEU SA VA BINECUVANTEZE PE TOTI
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 21:58:19
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
@Neaguu
Bodo de la Proconsul- celebru betiv si curvar a trecut la penticostali, deci e valabil si invers. Ceea ce a spus Penticostalul mi se pare un sfat bun, orice ajuta un om sa-si schimbe viata in bine e binevenit. Daca acel om se regaseste intr-o biserica,atunci mai bine sa o frecventeze, caci sigur mai rau decat ii este acum, nu-i poate fi . Daca incepe sa o frcventeze, preocuparile lui devin si spirituale, iar daca Domnul voieste, il lumineaza si-i indica calea cea dreapta. Bunatate exista in toate cultele, toate iti insufla principii morale, deci pentru viata asta lumeasca in principiu sunt bune toate, "problemele" apar cand vine vorba de viata de dincolo, de mantuire, unde intervine in ecuatie adevarul :)
Am dorit sa spun: mai bine sa frecventeze o biserica, decat o carciuma, e o evolutie, nu? :) Acolo in acea biserica, isi poate regasi echilibrul interior, invata , iar daca evolueaza spiritual, poate chiar sa revina la un moment dat la biserica lui originara, pe care a tratat-o cu indiferenta toata viata.
Reply With Quote
Vechi 22.08.2011, 22:00:11
Member

Implicit

Citat:
Eu am spus doar conceptia ortodoxa, daca vrei iti pot spune si concret, cu exemple nu doar din punct de vedere ortodox, valabile pentru ambele culte. Neavand timp sa detailez voi spune pe scurt: prezenta harului e adeverita de prezenta minunilor. In general la cultele neoprotestante nu sunt minuni, iar cele cu vorbitul in limbi si poate si unele vindecari sunt caracteristice altor religii pagane. Dar asta tine de deosebirea duhurilor, o discutie mai lunga.

Sfintele moaste nu sunt trupuri neputrezite sau conservate (sunt sigur ca nu stii, exista si sfinte moaste ale Apostolilor sau ale sf. Maria Magdalena, de exemplu). Vezi cum ai ajuns la penticostali fara sa stii prea multe din ortodoxie?
Daca vrei sa inveti acum, eu am mai scrie de foarte multe ori pe forum si nu ma pot repeta tot timpul. Sfintele moaste au niste caracteristici speciale care nu exista decat in ortodoxie si in primul mileniu. Nu exista la trupurile conservate artificial sau neputrezite din cauze naturale. Au o culoare proprie, galben auriu spre brun, sunt foarte usoare si mai ales au un miros asemanator mirului. Sunt asa pentru ca in ele se pastreaza harul Duhului Sfant, exista foarte putine ocazii sa simtim harul pe viu. Cauzele de neputrezire pe scurt aici: http://www.sfaturiortodoxe.ro/pcleopa/nou39.htm

In legatura cu minunile, Domnul a spus in Ioan 14 "12.Adevărat, adevărat zic vouă: cel ce crede în Mine va face și el lucrările pe care le fac Eu și mai mari decât acestea va face, pentru că Eu Mă duc la Tatăl."
Neoprotestantii spun asta pentru ca nu au sfinti si facatori de minuni, asa cum sunt in ortodoxie.
Niciun sfant nu face minuni de la el, ci Dumnezeu face minunea, prin acel sfant, exact cum spune Mantuitorul. De exemplu tu rogi pe cineva sa se roage pentru tine, iti este bine si doar nu spui ca acela care s-a rugat te-a ajutat, ci Mantuitorul, nu-i asa? Noi ne rugam sfintilor ca sa se roage pentru noi la Mantuitor, ei avand mai mare putere de rugaciune decat noi.
FRATE nu cred ca DUMNEZEU,nu pot si iartama,sa faca minuni printr-un mort,lemn sau icoana,ISUS le-a spus aceste vb trupurilor moarte,sau nu stiu eu asa cum ai spus tu?eu la asta ma refer,te rog spune-mi daca gresesc
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Calatoria spre Ortodoxie si dinspre Ortodoxie ioanna Morala Crestina 76 14.06.2015 08:40:05
Mic predicator penticostal!! Templier Knight Secte si culte 35 20.12.2011 20:26:24
Sfatui-ti-ma, va rog! smal27 Generalitati 46 24.10.2011 21:33:30
Ce îi determină pe unii ortodocși să treacă la culte neoprotestante? elom Secte si culte 353 26.08.2011 13:18:45