![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
dar adventistii totusi cred ca Domnul a ales sa renunte la prerogativele dumnezeiesti pe perioada intruparii, adica 33 ani, desi, de drept, era Dumnezeu, Isus nu a incetat sa fie Dumnezeu niciodata.
Last edited by Profetul de carton; 07.03.2012 at 09:04:02. |
|
|||
|
|||
![]()
Biserica Copta este adepta miafizismului, astfel conform Wikipedia:
Astfel, copții mărturisesc două firi "umană" și "divină" care sunt unite într-una singură "fără amestecare, fără confuzie și fără stricăciune" (din declarația de credință de la sfârșitul Sfintei Liturghii copte). Aceste două firi "nu se separă nici o clipă sau nici cât o clipire de ochi" (de asemenea din declarația de credință de la sfârșitul Sfintei Liturghii copte). ---------------------------------- deci coptii nu sunt monofiziti. |
|
|||
|
|||
![]()
Monofizitism: după Întrupare, Iisus Hristos a avut o singură natură/fire, cea divină, natura (firea) omenească fiind absorbită de cea dumnezeiască, așa cum un cub de zahăr se dizolvă în apă.
---------------------------------------------------- Mi se pare corect, Isus este Dumnezeu si atat, nu are nimic uman in El (in prezent, in Ceruri), la ce i-ar folosi omenescul in Ceruri? si inainte de Intrupare, a avut ceva omenesc? nu! Adica Isus a fost Dumnezeu tot timpul, din vesnicii pana in prezent, dar pe parcursul a 33 de ani a renuntat la prerogativele divine luand forma umana, pentru a muri pe cruce in folosul nostru (Dumnezeu nu poate muri), si in continuare, El este exact ce a fost si inainte de intrupare. Adica teoria asta cu si Dumnezeu si Om in acelasi timp, la momentul actual, nu o inteleg si mi se pare ca stirbeste din maretia lui Isus, din slava Sa. Last edited by Profetul de carton; 07.03.2012 at 10:05:07. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un cor mai putin obisnuit | Mihnea Dragomir | Craciunul - Nasterea Domnului | 32 | 05.12.2011 02:40:58 |
putin ajutor | Calin21 | Exorcismul | 8 | 05.06.2011 19:11:06 |
vorbiti-mi putin! | anaecaterina | Generalitati | 86 | 21.07.2010 10:13:39 |
of...:( putin ajutor... | Simona-Marilena | Generalitati | 7 | 18.11.2009 22:51:25 |
PUTIN-felicitari | cozia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 12 | 27.12.2007 19:20:00 |
|