Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.02.2012, 17:44:37
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Totodata il aprob si pe profetul de carton,caci nici eu nu cred ca as putea in cazul lui tine o astfel de fata
m-am gandit la fata, va rog sa ma credeti, nu am vrut sa aduc injurii nimanui...sunt convins ca fata e imatura psihic si a fost puternic influentata de faima acelui predicator...insa dupa catva timp o sa aiba o alta perceptie...eu am cunoscut un caz asemanator.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2012, 17:47:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
In fine, sa ma explic, cred ca am fost gresit inteles.

Acum vreo 20 de ani, o vecina de bloc, o fata tanara, entuziasmata de predicile "inflacarate" ale unui predicator neoprotestant, a acceptat (la insistentele acestuia) sa se casatoreasca cu el, desi acesta avea malformatii la picioare si era in caruciorul cu rotile. Era foarte tanara si fusese atrasa in cultul respectiv. Dupa vreo 10 ani de casnicie, perioada in care tanara s-a maturizat psihic, a intervenit un divort urat intre cei doi.
La asta m-am gandit atunci cand am scris ce am scris, mesaj pentru care din cate am citit, am primit raport la admin. Reiau, am vorbit in nume personal, adica eu insumi nu as face asta, sa profit de imaturitatea unei fete in felul acesta. Daca ce am scris a nemultumit pe cineva imi cer scuze si va rog sa ma iertati. Insa va asigur ca am avut dintre cele mai bune intentii.
Frumos din partea ta, dar totusi ai pus o eticheta intr-un caz anume, fara sa stii exact care e situatia.
Si faci afirmatii certe fara a cunoaste fata respectiva.

Dar totusi, scuzele sunt scuze..este de apreciat, aici sunt multi care nu stiu sa faca gestul asta.

Si eu am indoieli dar..nu se stie, exista si oameni maturi (maturitate care nu se numara neaparat in ani) si care fac sacrificii constiente si mai mult, continua sa le afirme o data cu trecerea timpului.

Chiar am vazut nu de mult un film, bazat pe un caz real, in care un om care era paralizat de la gat in jos se casatoreste si are si 2 copii.

E drept ca avea si f. multi bani, insa nu cred ca trebuie sa plecam de la premiza faptului ca natura umana nu poate fi capabila de acte nobile.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2012, 17:51:08
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ar fi mai multe de zis, eu m-am multumit doar sa raportez catre admin.
Nesimtirea este tolerabila si amuzanta pana la un punct.
Asta e mult peste punctul respectiv.
Sper sa faca si altii la fel.
Domnule, dupa parerea mea nu procedezi bine ! Il tot inciti la discutie pe profet, ii dai sentinte , il critici si inchei turnindu-l la admin .
Nu este mai cumsecade, ca daca nu iti place ce vorbeste si cum pune problema sa ii refuzi compania si sa fi rezervat ?
Esti suparat ca la- facut ,,handicapat" pe tinarul australosirb dar legislatia romana ca si certificatul atestator al unei asemenea stari de fapt/boala il confirma ca fiind : ,,handicapat" . Iar cei care sunt in asemnea situatii stiu sigur aceasta . Noi aveam si am avut parlamentari care au dorit sa fie posesori al unui certificat de handicap , mindrindu-se cu asta si facind public lucrul acesta, tocmai ca sa fie exclus de la plata impozitelor , iar dumneata intelegi aceasta nu ca fiind o realitate ci o insulta . Era insulta daca l-ar fi facut ,,VOINIC" sau ,,DITAMAI FLACAUL" ori cine stie ce ,,VITEAZ" , persiflindu-l astfel ! Dar nu a fost sa fie asa ! Mistificarea adevarului este o insulta si nu adevarul in sine . Aaaa, ca cei in asemenea situatie isi accepta sau nu cu constiinta treaza realitatea , asta este cu totul altceva , dar asta nu inseamna ca strict in aceasta situatie profetul a ofensat !
Putina retinere si prudenta ar fi f. bine nimerita !
Nu ai reusit sa treci de stadiul de pusti la gradinita ? Acolo se toarna la tovara tot ce vrei si ce nu vrei !
Urit lucru faci dumneata si cei care mai fac asemenea , devenind dintr-o data hipergrijuliu si ajungind la turnatul userilor . Defapt , de asemenea hipergrijulii forumul nu a dus nici o data lipsa !!!
Tacerea este de aur, a noastra a fiecaruia, in primul rind , mai inainte de a dori sa il reducem pe altul la tacere .
Sau probabil vei esua intelegind ca chiar si eu ar trebui sa tac , dupa propria-mi parere . Adevarat, dar nu in cazul unor abateri voite si de gust indoielnic, ca sa ma exprim eufemistic !

NB: nu fac apologia profetului si nici nu doresc sa ii tin isonul ... dar astazi este turnat el , miine altul si tot asa incit nu se mai scapa de hipergrijulii . Daca nu ne place ceva sau nu rezistam la anumite discutii eleganta laica si smerenia duhovniceasca ne porunceste noua sa ne retragem si sa facem rabdare !

Last edited by zaharia_2009; 20.02.2012 at 18:15:51.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2012, 18:08:55
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
Frumos din partea ta, dar totusi ai pus o eticheta intr-un caz anume
eticheta am pus-o, dar asta e realitatea...fata respectiva trebuie sa fie constienta ca se marita cu o persoana cu handicap sever...nu are rost sa ne prefacem ca nu este asa...vecina mea, dupa ce a trecut entuziasmul (a fi sotia unui predicator era o cinste in gruparea respectiva) a suferit foarte mult si apoi totul s-a terminat cu un divort.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2012, 19:08:27
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
eticheta am pus-o, dar asta e realitatea...fata respectiva trebuie sa fie constienta ca se marita cu o persoana cu handicap sever...nu are rost sa ne prefacem ca nu este asa...vecina mea, dupa ce a trecut entuziasmul (a fi sotia unui predicator era o cinste in gruparea respectiva) a suferit foarte mult si apoi totul s-a terminat cu un divort.
Ba asa este, si fata respectiva stie, toata lumea stie, dar asta nu inseamna ca toate cazurile de genul asta sunt copie dupa cazul cunoscut de tine.

Si poate in cazul de care vorbesti tu, cauza divortului n-a fost handicapul lui fizic ci poate chiar unul sufletesc, nu neaparat al ei.

Last edited by AlinB; 20.02.2012 at 19:15:12.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2012, 19:13:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Domnule, dupa parerea mea nu procedezi bine ! Il tot inciti la discutie pe profet, ii dai sentinte , il critici si inchei turnindu-l la admin .
Nu este mai cumsecade, ca daca nu iti place ce vorbeste si cum pune problema sa ii refuzi compania si sa fi rezervat ?
Esti suparat ca la- facut ,,handicapat" pe tinarul australosirb dar legislatia romana ca si certificatul atestator al unei asemenea stari de fapt/boala il confirma ca fiind : ,,handicapat" . Iar cei care sunt in asemnea situatii stiu sigur aceasta . Noi aveam si am avut parlamentari care au dorit sa fie posesori al unui certificat de handicap , mindrindu-se cu asta si facind public lucrul acesta, tocmai ca sa fie exclus de la plata impozitelor , iar dumneata intelegi aceasta nu ca fiind o realitate ci o insulta . Era insulta daca l-ar fi facut ,,VOINIC" sau ,,DITAMAI FLACAUL" ori cine stie ce ,,VITEAZ" , persiflindu-l astfel ! Dar nu a fost sa fie asa ! Mistificarea adevarului este o insulta si nu adevarul in sine . Aaaa, ca cei in asemenea situatie isi accepta sau nu cu constiinta treaza realitatea , asta este cu totul altceva , dar asta nu inseamna ca strict in aceasta situatie profetul a ofensat !
Putina retinere si prudenta ar fi f. bine nimerita !
Nu ai reusit sa treci de stadiul de pusti la gradinita ? Acolo se toarna la tovara tot ce vrei si ce nu vrei !
Urit lucru faci dumneata si cei care mai fac asemenea , devenind dintr-o data hipergrijuliu si ajungind la turnatul userilor . Defapt , de asemenea hipergrijulii forumul nu a dus nici o data lipsa !!!
Tacerea este de aur, a noastra a fiecaruia, in primul rind , mai inainte de a dori sa il reducem pe altul la tacere .
Sau probabil vei esua intelegind ca chiar si eu ar trebui sa tac , dupa propria-mi parere . Adevarat, dar nu in cazul unor abateri voite si de gust indoielnic, ca sa ma exprim eufemistic !

NB: nu fac apologia profetului si nici nu doresc sa ii tin isonul ... dar astazi este turnat el , miine altul si tot asa incit nu se mai scapa de hipergrijulii . Daca nu ne place ceva sau nu rezistam la anumite discutii eleganta laica si smerenia duhovniceasca ne porunceste noua sa ne retragem si sa facem rabdare !
Ai inteles gresit, eu nu l-am incitat la nimic, e liber sa comenteze cum vrea dar sa nu dea sentinte ca si cand toate situatiile trebuie sa urmeze un tipar cunoscut de el.

Nici nu m-a deranjat ca l-ar fi numit handicapat, a se consulta DEX, m-a deranjat ca da sentinte in dreptul acelei fete pe care nu o cunoaste, se poate indoi, si eu poate ma indoiesc dar nu dau sentinte categorice si pe un ton ofensator.
Daca o mai fac uneori, sunt dispus sa-mi cer scuze.

Ma bucur ca si Cartonas are aceeasi atitudine in final, pare totusi o persoana educata desi fara doar si poate a calcat multi pe nervi.

Acum ai priceput?

Reclamarea unor postari nu este "turnat" ci o responsabilitate atunci cand e folosita corect.

Altfel mediul devine imposibil pentru multi datorita catorva a caror contributie pozitiva la dezbaterile de aici este cvasi-nula.

Last edited by AlinB; 20.02.2012 at 19:42:32.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2012, 19:46:37
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Nu este evanghelizare.
Si nu stiu daca peste tot se percep bilete.
Oricum si o sala de inchiriat costa, trebuie sa traiasca si el din ceva.
Exact asta am vrut si eu sa scriu...dar se pare ca ai scris tu.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2012, 19:52:39
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Va dati seama, ca cei care nu stiu ce fac, sau sunt " entuziasmati" pe moment...tot sunt responsabili de deciziile lor, pentru ca sincer...nu cred ca ii hipnotizeaza cineva, sau sub influenta drogurilor aleg sa se casatoreasca.

Si oamenii astia, cu deficiente...au dreptul sa fie fericiti, inchipuiti-va cum se simt atunci cand vad ca prezinta interes pentru cineva, asa cum sunt ei...si ca poate si-au imaginat pana atunci ca nu e posibil, si ca nu li se va intampla lor, ci numai oamenilor normali.

Sunt oameni normali, care isi pun problema ca vor ramane singuri, ca nu sunt iubiti, ca nu sunt frumosi, interesanti, etc...daramite acestia pe care dumneavoastra ii condamnati suplimentar!!!!
Reply With Quote
Vechi 20.02.2012, 20:44:03
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Si sir Paul Mc Cartney a fost casatorit cu o femeie infirma , fara un picior si a fost elogiat ca fiind un suflet mare . Dar acest suflet mare nu a tinut prea mult deoarece dupa aproape 6 ani a schimbat-o cu una mai tinara si fara vreo deficienta .
In general , cei care sunt cu adevarat induhovniciti , cei care vad in aproapele pe Hristos insusi , cei care sunt cu adevarat iubitori de aproapele chiar daca ar avea eventuale deficiente, sunt extrem de putini . Induhovnicirea , din pacate, nu curge pe vreo teava, ba din contra , este atit de rara !!!! Iar la virsta matura mai greu poti fi pacalit ca o tinara va iubi etern un barbat care are deficiente .
Sigur , idea laica este prozaica, mai ales in mentalitatea transoceanica, dar in Romania oamenii sunt inca indubitabil ancorati intro maturitate/realitate ancestrala.
Altminteri risti sa traiesti drame.
De aceea, de obicei, intr-un asemenea mariaj se suspecteaza alte interese decit iubirea sincera si dezinteresata .
Si poate peste citiva ani chiar vom constata cum se poate visa cu ochii larg deschisi la virsta super adulta (adica , despre noi si a noastre pareri) !

Last edited by zaharia_2009; 20.02.2012 at 20:46:41.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2012, 20:52:15
zaharia_2009's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ai inteles gresit, eu nu l-am incitat la nimic, e liber sa comenteze cum vrea dar sa nu dea sentinte ca si cand toate situatiile trebuie sa urmeze un tipar cunoscut de el.

Nici nu m-a deranjat ca l-ar fi numit handicapat, a se consulta DEX, m-a deranjat ca da sentinte in dreptul acelei fete pe care nu o cunoaste, se poate indoi, si eu poate ma indoiesc dar nu dau sentinte categorice si pe un ton ofensator.
Daca o mai fac uneori, sunt dispus sa-mi cer scuze.

Ma bucur ca si Cartonas are aceeasi atitudine in final, pare totusi o persoana educata desi fara doar si poate a calcat multi pe nervi.

Acum ai priceput?

Reclamarea unor postari nu este "turnat" ci o responsabilitate atunci cand e folosita corect.

Altfel mediul devine imposibil pentru multi datorita catorva a caror contributie pozitiva la dezbaterile de aici este cvasi-nula.
Observ ca ai formule si stratageme pt. orice indiferent daca este sau nu onest .
Vorba parintelui Bastavoi : ,,diavolul (cel care ne incearca neincetat) este corect ,,politic" " De aceea numai rareori vedem valul care ni-l tine pe ochi !
Pt. acest raspuns (pe care mi l-ai dat) prefer sa ma retrag din discutie , altminteri se depaseste folosul unei discutii oneste.

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mai este martisorul la moda? alexdu Generalitati 14 29.08.2015 08:53:45
Daruri de la sfinti ptr copiii cuminti lore86 Nunta 19 19.12.2012 23:17:02
Dragobetele saruta fetele shakalu1 Intrebari utilizatori 0 25.02.2010 18:02:17
Care va fi moda de anul acesta? Anca-Miha Generalitati 55 01.02.2009 07:11:19