Citat:
În prealabil postat de ioanna
Asa e, dar e surprinzator obstinatia cu care se revine, folosind aceeasi logica de gradinita. Inchinarea la Dumnezeu este un mod de viata, insa se pare ca pentru unii np "a te inchina" Lui Dumnezeu este sinonim cu o pozitie de rugaciune (a sta in genunchi) si de aceea spun ca noi ne inchinam icoanei. Mergand dupa logica lor, eu cred ca ei se "inchina" fie la o perdea, fie la un geam, fie la un perete ...fie la "ceva" prezent in fata lor in momentul rugaciunii.
|
Exact asta nu inteleg nici eu. De ce simt np ca s-ar inchina la idoli daca in incaperea in care se roaga si se inchina, ar fi de exemplu, si o copie fidela dupa sfantul mandylion, chipul pe care si l-a imprimat Hristos singur pe acea panza trimisa regelui Avgar? Insa nu-i deranjeaza la inchinare vreo fotografie de familie sau vreun peisaj de toamna, aflat intamplator in incapere sau vreo carte pe a carei coperta e Hellen White.
Nu-i incomodeaza la inchinare nici mobilierul, peretii, vreun acvariu cu pesti, ori alte fapturi din cer sau de pe pamant, care ar putea fi in camera, in schimb, o icoana cu Rastignirea ii perturba.
Sau ei nu se inchina decat intr-un spatiu vid de lucruri, obiecte, imagini?