Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserici Protestante
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.07.2012, 17:08:36
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul

Din păcate, majoritatea românilor sunt sărmani și triști. Unele sondaje spun că țara noastră e pe un loc fruntaș (în lume, nu doar în Europa!) în ce privește numărul nefericiților. Ontopic: iată încă un motiv pentru care pleacă oamenii din Ortodoxie. Nu mai vor să fie sărmani și nefericiți. Dreptul la căutarea fericirii este un drept fundamental al omului. Aveți ceva împotrivă?
Am inteles... adventismul daruieste fericire pe paine.

Citat:
Ce înseamnă "aprox."? Care e marja de aproximație?
Venirea Sfantului Apostol Andrei , increstinatorul Dobrogei si al intregii Romanii.
Citat:
Nu am de ce să mă "întorc", deoarece eu n-am venit de acolo; sunt român născut în România. Cum v-ar suna în urechi ca cineva să vă trimită în Bulgaria, ori Grecia? Știți vorba aceea: Comunismul a venit la noi pe tancurile rusești și Ortodoxia pe căruțele bulgărești și grecești.
Sincer , nu am auzit vreodata acea vorba... poate si din cauza ca nu sunt adventist anti-ortodoxie.
Am vrut sa zic ca adventismul era strain de Romania pana in al doilea razboi mondial (cel putin in Dobrogea)...iar toti pastorii adventisti erau innebuniti sa atraga cat mai multi naivi.Imi povestea bunica mea ca in satul ei natal era un pastor care ,de fiecare data cand iesea afara , pe strada , striga ca "a venit vremea pocaintei" si ca "vine Domnu" , cu toate ca toti satenii din sat erau crestini ortodocsi - acel pastor nu tinea cont de asta si facea tot posibilul de a atrage oameni la secta lui.
Asa cum am mai spus... Sfantul Ap. Andrei a increstinat populatia de pe teritoriul actualei Romanii... nu cred ca are rost sa mai continui cu Imperiul roman de apus / rasarit si toate cele.
Vechi 08.07.2012, 17:32:26
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Am inteles... adventismul daruieste fericire pe paine.
Nu adventismul, ci Hristos. Și nu pe pâine, ci în suflet.

Citat:
Venirea Sfantului Apostol Andrei , increstinatorul Dobrogei si al intregii Romanii.
Hai să fim serioși! Să nu confundăm Sfânta Aproximație cu Istoria, România cu Dobrogea, iar Dobrogea cu Sciția.

Citat:
Sincer , nu am auzit vreodata acea vorba...
Ei bine, ați auzit-o acum cel puțin o dată...

Citat:
Am vrut sa zic ca adventismul era strain de Romania pana in al doilea razboi mondial (cel putin in Dobrogea)
Pleosc! Cea mai veche comunitate adventistă din țară este tocmai în Dobrogea, la Viile Noi (CT), fondată la 1899.
Vechi 08.07.2012, 18:05:57
bluester's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu adventismul, ci Hristos. Și nu pe pâine, ci în suflet.
Sa inteleg ca doar la adventisti exista Hristos... in Biserica Ortodoxa nu exista Hristos. Dupa vorbele tale , Hristos se muta de la o biserica la alta.

Citat:
Hai să fim serioși! Să nu confundăm Sfânta Aproximație cu Istoria, România cu Dobrogea, iar Dobrogea cu Sciția.
Dobrogea se afla pe teritoriul Romaniei (asta se invata in clasa a4a). Scythia minor = Dobrogea (asta se invata la istorie in clasa a8a).
Vechi 08.07.2012, 18:21:57
Banned

Implicit

Citat:
Sa inteleg ca doar la adventisti exista Hristos...
Înțelegeți ce vreți, dar eu n-am spus și nici n-am sugerat asta.

Citat:
Dobrogea se afla pe teritoriul Romaniei
Dobrogea nu se aflá pe teritoriul României (ah, diacriticele astea!)

Citat:
Scythia minor = Dobrogea (asta se invata la istorie in clasa a8a).
Cine a vorbit despre Scythia Minor?
Vechi 08.07.2012, 18:50:39
bluester's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Dobrogea nu se aflá pe teritoriul României (ah, diacriticele astea!)

Cine a vorbit despre Scythia Minor?

Cand spuneam de Dobrogea , spuneam de regiunea in sine.
Iar Sfantul Apostol Andrei a trecut si prin Dobrogea (adica Scythia minor).
Cand veniti la mare , pentru plaja , vizitati si muzeul de istorie si arheologie Constanta.
Dar pana cand ajungeti la mare vizitati siteul : http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Saint_Andrew , si uitati-va la sectiunea Romanian Tradition.

PS: Inca o data dati dovada de necunoastere... Asadar mi se pare inutil sa mai continuam discutia. Daca pe siteurile adventiste se poate cu minciunile anti-ortodoxe ; aflati ca pe forumul acesta nu prea merge cu "gogosile" sectante.
Vechi 08.07.2012, 18:54:59
Banned

Implicit

Citat:
Cand spuneam de Dobrogea , spuneam de regiunea in sine.
Iar Sfantul Apostol Andrei a trecut si prin Dobrogea (adica Scythia minor).
Cand veniti la mare , pentru plaja , vizitati si muzeul de istorie si arheologie Constanta.
Dar pana cand ajungeti la mare vizitati siteul : http://www.newworldencyclopedia.org/entry/Saint_Andrew , si uitati-va la sectiunea Romanian Tradition.

PS: Inca o data dati dovada de necunoastere... Asadar mi se pare inutil sa mai continuam discutia. Daca pe siteurile adventiste se poate cu minciunile anti-ortodoxe ; aflati ca pe forumul acesta nu prea merge cu "gogosile" sectante.
Dacă doriți o serioasă discuție în spiritul Istoriei, sunt de acord... dacă nu, mulțumesc frumos! Am fumat destulă "Romanian Tradition", mi-e greață numai când mă gândesc...
Vechi 08.07.2012, 19:13:56
bluester's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă doriți o serioasă discuție în spiritul Istoriei, sunt de acord... dacă nu, mulțumesc frumos! Am fumat destulă "Romanian Tradition", mi-e greață numai când mă gândesc...
Va era greata sa cititi ca Origene si Eusebiu de Cezareea au scris despre Apostolul Andrei ca a predicat in Scitia Minor (Dobrogea) ?

Dar nu va ingrijorati ... luati o miniciunica sectanta si va trece greata imediat !
Vechi 08.07.2012, 19:18:55
Adrianna Adrianna is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2012
Implicit

Deci adventistii nu se considera ca fiind singurii care urmeaza exemplul Domnului si al apostolilor, multumesc de raspuns.

Acum spuneti-mi va rog in ce consta aceasta mantuire usoara la adventisti? Prin mantuire usoara eu inteleg faptul de a trai cum ii taie capul si a face orice pofta doresc avand convingerea ca oricum se mantuiesc. Este cazul adventistilor?

Prin mantuire grea inteleg lasarea de toate pacatele, pocainta, post, fapte bune, participarea la tot ceea ce Domnul a cerut: rugaciune, Comuniune euharistica etc. Acestea nu exista la adventisti?

Multumesc de raspuns!

Last edited by Adrianna; 08.07.2012 at 19:21:53.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! laurastifter Alte Religii 24 05.04.2013 14:10:48
De ce romanii nu mai fac filme istorice. Theodor_de_Mopsuestia Generalitati 22 27.03.2012 17:53:00
Bisericile din Apocalipsa joseph_ben_iacob Secte si culte 36 01.01.2011 14:38:29
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? mihailt Generalitati 45 12.11.2010 18:46:27
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? irina1f Umanitare 3 24.12.2008 08:47:09