![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Religious Differences on the Question of Evolution (United States, 2007) Percentage who agree that evolution is the best explanation for the origin of human life on earth Source: Pew Forum[11] Si uite am gasit asta(desi ma astept sa ziceti ca e o facatura) Religious Differences on the Question of Evolution (United States, 2007) Percentage who agree that evolution is the best explanation for the origin of human life on earth Source: Pew Forum[11] Buddhist 81% Hindu 80% Jewish 77% Unaffiliated 72% Catholic 58% Orthodox 54% Mainline Protestant 51% Muslim 45% Hist. Black Protest. 38% Evang. Protestant 24% Mormon 22% Jehovah's Witness 8% Total U.S. population 48% ''Din cauza ca numarul celor ce sustin asa ceva e nesemnificativ nici nu sunt disuctii in ortodoxie pe tema asta, asa cum sunt despre ecumensim.'' Ati auzit de taberele compatibiliste si incompabiliste din ortodoxie?
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 29.09.2012 at 14:50:03. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiu cat de exact e sondajul, uite un sondaj recent, care arata ca 46% dintre americani cred in creationismul biblic (si ca omul a fost creat de Dumnezeu asa cum este acum): http://www.livescience.com/20981-god...ist-views.html In tarile majoritar ortodoxe situatia e altfel, desi unii incearca sa acredeiteze ideea ca toti ortodocsii sunt evolutionisti. N-o sa gasim niciun preot evolutionist teist, poate intre credinciosii nepracticanti sa fie un procent mai mare. De exemplu Parintele Steinhardt scria in Jurnalul fericirii: "Pare-se că există două teorii, cu totul potrivnice, despre originea speciei umane. Unii susțin că omul coboară din maimuță, alții că a fost creat de Dumnezeu. Se ceartă grozav. Eu unul cred că se înșeală și unii și alții. Teoria mea este următoarea: cei care cred că omul coboară din maimuță, coboară cu adevărat din maimuță și alcătuiesc o rasă aparte, în afara rasei oamenilor creați de Dumnezeu și care cred și știu că au fost creați de Dumnezeu." Si un articol al Parintelui Nistea in legatura cu preotul Doru Costache, citat de Eugen si de care am amintit si eu ca a fost retras de la parohia din Australia in urma protestului enoriasilor: http://www.nistea.com/blog/2006/10/3...t-de-dumnezeu/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu situatia din SUA, atentie ca nu e vorba de credinciosii practicanti, ci de toti, e data si o proportie cu practicanti/nepracticanti tot acolo. Si la noi sunt probabil multi ortoodcsi care merg doar la evenimente la biserica si cred in evolutionism (desi eu nu am intalnit pana pe acest forum). Am intalnit o persoana care era chiar din SUA, care sustinea evolutionismul. Mie mi se pare chiar mare procentul ortodocsilor ce cred in creationismul biblic, avand in vedere ca multi sunt nepracticanti. Mai e un aspect, acel procent e al celor ce cred in creationsimul bibblic, cu vechimea lumii pana in 10.000 de ani. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Every point of view is useful, even those that are wrong - if we can judge why a wrong view was accepted. Last edited by Patrie si Credinta; 02.10.2012 at 17:59:38. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In vest discutiile pe aceste teme sunt mult mai aprinse si mai profunde... si in curand vor fi si la noi. Creationismul in viziunea evolutionismului teist este pertinent din punct de vdere ortodox, patristic filocalic. (Nu o sa reiau lista de lucrari, articole elocvente in acest sens). Cei care sustin creationismul in interpretarea ad litteram (zilele creatiei cu o durata fixa 24 ore, "pamantul tanar" etc) nu inteleg notiuni de baza din stiinta si teolgie. Nu inteleg ce este timpul ce este spatiul... Nu inteleg celulele (de cate tipuri sunt, care este diferenta intre ele), ADN-ul, genotipul, fenotipul... Nu inteleg notiunile filocalice de suflet, duh, trupo... legatura indisolubila psiho-somatica intre sufletul uman si trup: "omul este animal indumnezeit" E trist, insa astfel de persoane asa cum afirma teologul contemporan Prof. Univ. Dr. Nikolaos Matsoukas "se erijeaza in aparatori nechemati ai ortodoxiei, nestiind despre ce vorbesc" (Dogmatica, vol 2). Doamne ajuta. Har si pace sa ne daruiasca Domnul Iisus Hristos. Amin.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
||||
|
||||
![]()
Deci cum e dom'le pân' la urmă, că m-ați zăpăcit de cap cu aserțiunile voastre care mai de care mai pertinente.
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Stimate DragosP, studiaza macar: "Sfantul Luca al Crimeii - Puterea Inimii, Ed Sophia" (nu o sa reiau link-urile catre varianta pdf si html disponibile gratuit pe Internet) si vei intelege (macar) notiunile de baza, daca Domnul va voi... apoi daca esti interesat de subiect poti continua studiul adecvat. Bibliografia oferia este elocventa.
Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
Tags |
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
CREATIE sau EVOLUTIE? | C.tin | Teologie si Stiinta | 550 | 30.09.2017 17:36:17 |
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 59 | 27.11.2012 12:25:23 |
creatie sau evolutionism? | codana | Generalitati | 11 | 15.09.2010 19:10:27 |
Crezi in evolutie? | radugherasim | Teologie si Stiinta | 680 | 07.03.2010 19:25:54 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|