Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2012, 09:43:53
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
As fi curios unde ai vazut tu unul din asta ca eu n-am intalnit asa ceva.
Sau..ce intelegi tu prin asta.
Ma refer la ortodocsi dezorientati care nu stiu in ce directie sa sarute iconele in biserica sau la ce sfant sa se inchine pentru ajutor in problema cutare sau daca sa citeasca Psaltirea fara binecuvantare de la duhovnic, etc. Ei stiu ca regulile ortodoxiei sunt multe si grele, asa ca pierde o gramada de timp cu preliminariile credintei si nu mai ajung niciodata la esenta.

Citat:
Pentru ca neoprotestantul care in general ARE o identitate confesionala (care n-ar schimbat-o cu una cu doua) tipa sus si tare ca nu este importanta confesiunea.
Eu nu am zis sa nu-ti pastrezi identitatea confesionala, ci sa nu-ti faci idol din ea, calcand pe principiile crestine pentru a-ti apara confesiunea. Ceva de genul Romani 14. Daca in biserica ta se obisnuieste sa manaci carne, nu obliga si pe adventist sa o faca, caci constiinta lui il mustra. Daca in biserica mea se vorbeste in limbi, nu e musai sa umplu capul ortodocsilor cu asta, mai ales ca nu este conditie de mantuire. s.a.m.d.

Citat:
Nici un penticostal nu va tine sabathul.
Nici nu va recunoaste sursele de "inspiratie" adventista prin care sabathul e mandatoriu pentru adventisti si ar trebui sa fie mandatoriu si pentru penticostali daca ar fi sa aiba partasie cu inspiratia divina recunoscuta de ei.
Citeste ce a scris UNNOOM. Sunt azs care proorocesc si penticostali de ziua a saptea. Pentru ca
"Unul deosebește o zi de alta, iar altul judecă toate zilele la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui. Cel ce ține ziua, o ține pentru Domnul; și cel ce nu ține ziua, nu o ține pentru Domnul". Deci o zi de sabat nu e motiv de excludere din BP.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 10:32:40
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ma refer la ortodocsi dezorientati care nu stiu in ce directie sa sarute iconele in biserica
Această practică pioasă, deși este recomandabilă, nu este obligatorie. Direcția de sărutare a icoanelor este sugerată de amplasarea lor: icoana lui Isus în dreapta (aceea încadrată de literele grecești "alfa" și "omega"), iar icoana Sfintei Fecioare în stânga. Sărutarea în direcție inversă nu este păcat.

Citat:
sau la ce sfant sa se inchine pentru ajutor in problema cutare sau daca sa citeasca
Este mereu o bună idee, în acest caz, să se închine la sfântul protector al fiecăruia. Sau să ceară ajutorul îngerului lui păzitor.

Citat:
Psaltirea fara binecuvantare de la duhovnic
Nu există și nu a existat nici în trecut un canon prin care citirea Psaltirei să fie condiționată de binecuvântare.
Pe de altă parte, în orice lucru mai greu sau mai important îl întreprind, ca și în ceea ce privește lucruri mici, dar pe care vor să le consacre lui Dumnezeu (un medalion, o cruciuliță, un pelerinaj) creștinii fac bine când cer binecuvântare.

Citat:
Ei stiu ca regulile ortodoxiei sunt multe si grele, asa ca pierde o gramada de timp cu preliminariile credintei si nu mai ajung niciodata la esenta.
Chestia asta, cu timpul pierdut pentru credință, eu nu reușesc să o înțeleg. Orice alt timp poate fi pierdut, dar nu cel pentru credință. Acela e timp câștigat. Reguli multe, detalii multe ? Recitiți "Solomon" și, mai departe, Cronicile și vedeți acolo reguli și detalii pe care le cere Dumnezeu în ceea ce privește cultul divin. Dumnezeu iubește mult forma credinței; timpul în care o cercetăm, timpul dedicat studiului liturgicii și tipicului nu e deloc timp pierdut. Încă și mai câștigat e timpul în care practicăm aceste lucruri studiate.

Citat:
Daca in biserica ta se obisnuieste sa manaci carne, nu obliga si pe adventist sa o faca,
Nu există o obligație a creștinilor apostolici de a mânca carne în nicio zi. Dimpotrivă, există obligația anumitor zile oprite de la carne.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 12:02:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Probabil ați vrut să formulați puțin altfel propoziția, însă mie mi-a sărit imediat în ochi, știind ce zice Dumnezeu cu privire la formele fără conținut:

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dumnezeu iubește mult forma credinței
"Nu mai aduceți daruri de mâncare nefolositoare, căci Mi-e scârbă de tămâie! Nu vreau luni noi, Sabate și adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea! Urăsc lunile voastre cele noi și praznicele voastre; Mi-au ajuns o povară, nu le mai pot suferi." (Isaia 1,13-14)

Niște versete ce ar putea scandaliza orice catolic, ortodox, ori adventist ce pune preț pe forme în detrimentul neprihănirii.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 13:03:02
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Această practică pioasă, deși este recomandabilă, nu este obligatorie. Direcția de sărutare a icoanelor este sugerată de amplasarea lor: icoana lui Isus în dreapta (aceea încadrată de literele grecești "alfa" și "omega"), iar icoana Sfintei Fecioare în stânga. Sărutarea în direcție inversă nu este păcat.
Este mereu o bună idee, în acest caz, să se închine la sfântul protector al fiecăruia. Sau să ceară ajutorul îngerului lui păzitor.
Nu există și nu a existat nici în trecut un canon prin care citirea Psaltirei să fie condiționată de binecuvântare.
Pe de altă parte, în orice lucru mai greu sau mai important îl întreprind, ca și în ceea ce privește lucruri mici, dar pe care vor să le consacre lui Dumnezeu (un medalion, o cruciuliță, un pelerinaj) creștinii fac bine când cer binecuvântare.
Eu stiu astea, insa sunt ortodocsi care dupa o viata de credinta tot la ele raman. Nici macar nu afla ca Hristos ii poate mantui. Alin spune ca nu cauta suficient. Oare?

Citat:
Deci nu mancatul/nemancatul de porc este problema in sine.
Pricepi?.
YouŽre missing the point. Ca de obicei, ai si uitat despre ce vorbeam, prea ocupat sa arati cate stii.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 14:15:11
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
prea ocupat sa arati cate stii.
Ce subtila ai fost!
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 15:42:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu stiu astea, insa sunt ortodocsi care dupa o viata de credinta tot la ele raman. Nici macar nu afla ca Hristos ii poate mantui. Alin spune ca nu cauta suficient. Oare?
"dupa o viata de credinta"..
Credinta in ce? :))

Geneza dupa Doriana .. o noua categorie de credinciosi, care probabil cred in Hristos dar nu a aflat ca ii poate mantui.

Citat:
YouŽre missing the point. Ca de obicei, ai si uitat despre ce vorbeam, prea ocupat sa arati cate stii.
Ca de obicei, cand nu poti raspunde la un argument, celalalt nu intelege profunzimea gandirii tale.

Si esti si complexata din cate vad..

Sa inteleg ca astea nu sunt handicapuri pentru "o viata de credinta" mai ales daca ai "aflat" ca "hristosul" penticostalilor te poate mantui.

Last edited by AlinB; 09.10.2012 at 15:48:05.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 16:09:44
Senior Member

Implicit

Citat:
"dupa o viata de credinta"..
Credinta in ce? :))

o noua categorie de credinciosi, care probabil cred in Hristos dar nu a aflat ca ii poate mantui.
Tu ai spus-o. Nu inteleg insa ce e de ras; sunt fratii tai, ortodocsi; o mare parte din cei 85% declarati. Dar tu ai stiut sa cauti, ei nu. Sa se descurce cum pot, nu?

Citat:
Ca de obicei, celalalt nu intelege profunzimea gandirii tale.
Din nou, tu ai spus-o. Nu e vorba ca nu poti intelege. Esti mai inteligent ca mine, dar nu esti atent la ce se scrie, caci te grabesti sa arati ca ai contraraspuns (slaba si inutila mangaiere a vanitatii). Iar mie nu imi place (de obicei) sa umplu paginile cu ídei fara continut. Asa ca iti voi mai raspunde doar cand vei scrie ceva mai serios, nu numai dueluri verbale. Caci stiu ca poti mai mult...
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 16:38:43
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:

Din nou, tu ai spus-o. Nu e vorba ca nu poti intelege. Esti mai inteligent ca mine, dar nu esti atent la ce se scrie, caci te grabesti sa arati ca ai contraraspuns (slaba si inutila mangaiere a vanitatii). Iar mie nu imi place (de obicei) sa umplu paginile cu ídei fara continut. Asa ca iti voi mai raspunde doar cand vei scrie ceva mai serios, nu numai dueluri verbale. Caci stiu ca poti mai mult...
Partea asta e chiar mai interesanta:" tu ai spus-o"! Imi sticlesc ochii cand gasesc un punct slab in ceea ce spune adversarul!

Iti poti manifesta superioritatea fiind protectiv fata de o problema pe care adversarul nu a recunoscut ca o are: "Nu e vorba ca nu poti intelege. "! Cand e vorba de pampalai, chestia asta functioneaza intotdeauna (problema e atunci cand devin isteti si trebuie sa gasesti alta metoda)!

Cu o palma mangai, cu cealalta lovesti (mama miaaa!!! super tare!) + aparenta retragere fara a oferi avantaj interlocutorului :
Citat:
Esti mai inteligent ca mine, dar nu esti atent la ce se scrie,
Lovitura exact in "orgoliul" pe care il avem cu totii dar e bine sa-l aratam intotdeauna pe al altora (si sa o facem primii):
Citat:
caci te grabesti sa arati ca ai contraraspuns (slaba si inutila mangaiere a vanitatii).
(mai tineti minte chestia aia cu barna si paiul?)

Inca o chestie interesanta:
Citat:
Iar mie nu imi place (de obicei) sa umplu paginile cu ídei fara continut.
Nu am nimic personal cu tine! Pun o problema din punct de vedere psihologic ca amator! Este adevarat ca ne este mila de tine si ne afecteaza faptul ca nu iti place... dar stau si ma intreb de ce trebuie sa ne pese! La partea asta sunt ironic in primul rand fata de mine fiindca tind sa apar o "victima" atunci cand nu e cazul (toti facem la fel cu exceptia psihopatilor).
Citat:
Asa ca iti voi mai raspunde doar cand vei scrie ceva mai serios, nu numai dueluri verbale.
Nu raspunzi la dueluri verbale dar te duelezi bine! Intr-un intreg comentariu numai asta ai facut! Te voi crede ca nu raspunzi la "dueluri" doar daca pur si simplu abandonezi acest topic sau chiar forumul (ceea ce este putin probabil)! La partea asta, daca interlocutorul este istet (nu ma refer la cineva anume ci doar la modul general) iti poate raspunde acid cu o intrebare (sau orice altceva):"nu esti capabila sa faci fata?" . Daca ai o replica tare (si mai ales daca stii chestii dureroase personale despre interlocutor), il poti ustura si tu la randul tau sau mai poti folosi o arma la fel de neplacuta pentru adversar (care vrea de obicei ca sa te recunosti invins(a), nu sa revii cu alte abordari ): ignorarea!
Citat:
Caci stiu ca poti mai mult...
Ce mod subtil de a pune problema! Se vede ca esti fata!
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 16:41:48
Senior Member

Implicit

Ai dreptate, UNNOOM. Mi-ai facut o analiza psihologica perfecta (desi ma mir de atata atentie). Acum stii cu cine ai de-a face. Tu vezi sa nu fii ca mine.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 19:26:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Tu ai spus-o. Nu inteleg insa ce e de ras; sunt fratii tai, ortodocsi; o mare parte din cei 85% declarati. Dar tu ai stiut sa cauti, ei nu. Sa se descurce cum pot, nu?
Am mai discutat asta.

Le pui un diagnostic in conformitate cu scuza care ti-ai gasit-o tie pentru ignoranta si platitudinea cu care tu insuti ai tratat ortodoxia.

Citat:
Daca nu pricepi ceva, poti cere detalii, dar cred ca e mai usor sa spui ca celalalt a scris un nonsens decat sa spui ca n-ai priceput ce a vrut sa zica.

Acum, revenind, penticostalismul si adventismul de ziua a saptea au intr-adevar ceva in comun.
Fiecare a venit cu cate un element inedit (pretinsa vorbirea in limbi respectiv pretinsi profeti) menit sa arate membrilor (inclusiv celor potential) ca sunt o grupare crestina autentica, in care exista o lucrare (chipurile) autentica a lui Dumnezeu.

Insa cred ca pana si o persoana confuza ca tine isi da sama ca "autenticitatile" din cele doua grupari se bat cap in cap si onest vorbind nici un membru al unei grupari nu le va recunoaste pe cele ale celuilalt.

Desigur, cineva ca tine va refuza sa constientizeze evidentul conflict incercand sa diminueze importanta diferentelor sau sa ignore sursa lor, ex. ceea ce la adventisti este revelatie este redus la dimensiunea unei optiuni de constiinta.

Last edited by AlinB; 09.10.2012 at 23:41:12.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32