![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
cu ultima parte s-ar putea sa ai dreptate eu nu te contrazic.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sunt deja 131 de pagini, mi-e cu neputinta sa le citesc pe toate. Pana la urma ce concluzie s-a tras? Ati ajuns la vreun "acord"? Sincer nu vreau sa aud si nici nu ma intereseaza parerile voastre si ale oamenilor in general, ci vreau pozitia Bisericii, a sfintilor etc. vis-a-vis de subiectul acesta.
Am gasit ceva, de la Sf. Ierarh Nifon, ( http://www.ortodoxism.ro/judecata.shtml )cum ca i sa aratat Domnul si a vazut Judecata, si descriind totul la un moment dat a spus: " Dupa acestia a intrat marea multime de pagani, care nu au cunoscut legea lui Hristos, dar din fire au tinut-o, ascultand de glasul constiintei lor. Multi straluceau ca soarele de nevinovatia lor si curatia lor si Domnul le-a dat Paradisul si cununi luminoase si impletite cu trandafiri si crini. Dar pentru ca au fost lipsiti de Dumnezeiescul Botez erau orbi. Pentru ca Sfantul Botez este lumina si ochiul sufletului. Si nu vedeau deloc slava lui Dumnezeu. De aceea cine nu este botezat, desi mosteneste bucuria Raiului si simte ceva din mireasma si dulceata lui, nu vede nimic." Asadar, sa inteleg ca si paganii care "din fire fac ale legii", pot ajunge in Rai? Adica nu ca vor fi la egalitate cu cei care au primit Sf. Botez, ca ne si zice ca vor fi orbi, nu vor vedea slava lui Dumnezeu, dar cel putin nu sunt aruncati in iad, nu? Alte marturii mai exista? Sau 100% din cei neortodocsi vor ajunge in iad? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Vream sa stiu daca mai exista marturii ale sfintilor si/sau pozitii ale Bisericii cu privire la mantuirea neortodocsilor.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ceea ce eu nu pot sa iti raspund este daca anatema se extinde pana la "urmasii urmasilor lor" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Exista doua cazuri, le-am amintit de mai multe ori, sunt mentionate si de Sfantul Ioan Damaschin ca mari minuni si putere a rugaciunii. Sunt si in vietile sfintilor, sfanta Tecla s-a rugat pentru o fetita moarta pagana si a primit raspuns ca a fost mutata in Rai din Iad. Iar Sfantul Grigorie Dialogul (papa al Romei) s-a rugat pentur imparatul Traian si a primit raspuns ca a fost mutat in Rai, dar sa nu se mai roage pentru aceste persoane. Asadar la rugaciunea unor sfinti, asa cum si Biserica se roaga pentru ortodocsii care au ajuns in Iad si mai trece cate unul in Rai. |
|
||||
|
||||
![]()
Asa, si ce legatura are cu ce am intrebat eu??
Nu am spus daca un pagan din iad se poate "transfera" in rai, ci daca vreunul din pagani care "din fire a facut ale legii", se poate mantui. Sf. Ierarh Nifon a vazut "multime de pagani" in Rai, doar ca erau orbi (datorita lipsei Botezului), si nu puteau vedea slava lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]()
"Biserica adevarata ramane una si neseparata, si singura care mantuieste. Aceasta este Biserica Ortodoxa Rasariteana. Nici o alta confesiune crestina, in afara de Ortodoxie, nu poate sa-l aduca pe crestin la desavarsirea vietii crestine si sa intregeasca curatirea de pacate, conducandu-l la nestricaciune, deoarece celelalte religii tin nedreptatea drept adevar (Romani 1, 18). Ele au amestecat superstitia si minciuna cu adevarul si nu detin acele mijloace date de Dumnezeu pentru curatire, pentru sfintire, pentru renastere si reinnoire, pe care le detine Biserica Ortodoxa."
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai uitat sa spui de unde ai citat! Din care pateric? Din care Canon? "Cela ce vorbeste de la sine slava sa o Cauta!" (Ev. Ioan VII:18) |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|