![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ciudat, ioanna; se pare ca milioanele care merg in pelerinaj la Czestochowa sau peste granita, la Ostra Brama, nu au auzit de acest fenomen. Ce ti-e si cu mass-media si sondajele manipulabile si manipulante...
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
SONDAJ IRES (printre romani) : Intrebati cat de des merg la biserica, 14% merg de cateva ori pe saptamana, 48% de cateva ori pe luna, 16% de cateva ori pe an, 17% doar de sarbatorile importante, 4% mai rar.http://www.hotnews.ro/stiri-esential...ba-inviere.htm Last edited by ioanna; 31.01.2013 at 09:56:41. |
|
|||
|
|||
![]()
@ioanna
Da, monarhii catolici, soldatii catolici au facut si crime, si orori. Au fost si Papi ca Alessandro Borgia. Corect. Insa...BC nu a predicat/instigat la oroarea violentei...cu exceptia cruciadelor, care au fost o explozie de fanatism greu de controlat, poate imposibil, irumpind la nivelul prea adeseori exasperantei pietati populare, si fiind intretinuta de lacomii nobili laici. Oricum, toate acestea au ramas in trecut. Daca azi s-ar proclama o cruciada impotriva sodomiei, drogurilor sau imbogatirii necinstite, sau conspiratiei politice, m-as alatura cu drag. Daca ar fi insa impotriva oricarei alte credinte, religii, schisme, etc., as face misto de un asa zis ordin, si l-as arunca in fata anuntatorului. P. S. Stii ca sunt foarte obiectiv de felul meu. (Catalin m-ar contrazice). Doar ce ai atins coarda sensibila, si m-am manifestat ca atare. :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Desigur ca toti suntem subiectivi intr-o oarecare masura, dar tu si spui ca esti obiectiv si altii subiectivi, de asta am scris acel mesaj. Important e ca subiectivismul sa fie conform cu adevarul, altfel poate cineva sa spuna ca e obiectiv si sa dea dreptate celui ce afirma ca zebra e girafa. Uite, de exemplu eu cred ca toti cei enumerati de tine se insala si sunt subiectivi. De exemplu e firesc a dl. Mihnea va spune doar ce concorda cu invatatura catolica, iar despre inchizitie am mai discutat de mai multe ori. Si am dat surse catolice, epntru ca adevarul e aratat chiar de articolul despre inchizitie de pe cel mai cunoscut site catolic, newadvent. Unde scrie ca inchizitorul numit de papa avea o sarcina grea, decizand de multe ori intre viata si moarte. Sentinta inchizitorului in cazul mai grav ducea la omorarea celui acuzat, iar inchizitorul stia asta. E firesc, nu executau preotii sentinta, ci calaii. Dar, si mai important, chiar in statul papal, Vatican, s-a adoptat in acele vremuri sentinta de condamnare la moarte pentru eretici, iar conducatorul statului era papa, nu se aproba nicio lege fara acceptul sau. Poti fi subiectiv, dar in consens cu adevarul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In acel sondaj sunt statistici chiar surprinzatoare, in sens bun, de exemplu "78% dintre romani merg de obicei la biserica" , "Potrivit sondajului, 84% dintre romani obisnuiesc sa participe la slujba de Inviere, 75% vor merge la slujba de Inviere anul acesta si 79% vor lua paste." Cumulat, cei ce merg de cateva ori pe saptamna plus cei ce merg de cateva ori pe luna ar rezulta un procent de 62% (si tinem cont si ca 52% au spus ca s-au spovedit sau urmeza sa se spovedeasca in acea perioada de Pasti). Vestile par destul de bune. Last edited by catalin2; 31.01.2013 at 11:51:58. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" | doctor_faustus | Secte si culte | 330 | 03.07.2013 18:09:58 |
mincions religios | gloupgloup | Generalitati | 46 | 04.02.2011 20:50:03 |
experiment "religios" | oni91 | Teologie si Stiinta | 10 | 22.01.2008 21:26:01 |
divortul "religios" | Corina_Mihaela | Nunta | 1 | 05.09.2007 10:28:13 |
extremismul religios | niceboyrom | Generalitati | 1 | 17.12.2006 13:20:57 |
|