Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2013, 11:26:39
penticostalul penticostalul is offline
Banned

Data înregistrării: 02.06.2011
Locație: Intru ceruri, în Hristos Iisus
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Bine, Cătăline, am înțeles. Vezi numai că aici suntem la "Obscurantismul religios al Sectei Penticostale". Dacă îți arde de alte discuții complet paralele, cum văd că le arde și unor "binevoitori" te rog fă efortul măcar o dată în viață și începe să te abții de la a mai comenta off-topic.
Păi tu ai dat startul alunecând spre a demasca „Obscurantismul religios al Sectei Ortodoxe”, ca în vremurile bune pe care astăzi ne le mai găsești decât în Coreea de Nord:
Citat:
Cătălin, problema este că Biserica Ortodoxă actuală, cel puțin cea românească, nu mai este Biserica primului mileniu.
Citat:
Azi e altă "Biserică";

Citat:
Despre ce comuniune mai poate fi vorba la ortodocși când rușii, rumânii, sârbii, grecii, etc nu au întâlniri
Citat:
Biserica Ortodoxă nu mai este ce a fost
Citat:
ierarhii Bisericii nu mai sunt la nivelul celor care au fost cândva.
Citat:
Comuniunea între "ortodocși" a ajuns o figură de stil; azi e mai important politicianismul ecumenist, etc.
Citat:
Nici "ortodocșii", din păcate (din păcatele lor), nu mai știu ce este Ortodoxia;
nu mai există Credință adevărată, totul a devenit un joc de glezne eclezial
Citat:
înșiși "ortodocșii" pierd treptat, treptat Credința
În vremurile comuniste puteai ataca după dorința inimii ortodocși și penticostali de-a valma.
Azi trebuie să te hotărăști între cele două biserici.

Sau să te duci în plimbare în Coreea, țara vecină și pretenă!
Reply With Quote
Vechi 31.01.2013, 11:49:22
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Păi tu ai dat startul alunecând spre a demasca „Obscurantismul religios al Sectei Ortodoxe”, ca în vremurile bune pe care astăzi ne le mai găsești decât în Coreea de Nord.

În vremurile comuniste puteai ataca după dorința inimii ortodocși și penticostali de-a valma.
Azi trebuie să te hotărăști între cele două biserici.
Cand vorbeste de Biserica, Decebal se refera la Biserica Nedespartita din primul mileniu crestin si extensia ei in bisericile ortodoxe. Chiar daca critica aspecte din biserica, chiar daca e constient de alunecarea si dezorientarea din prezent a unora, inclusiv a sa, el stie ca ortodoxia a pastrat intreg potentialul de eclezialitate daruit oamenilor la Cincizecime, deci nu trebuie sa aleaga intre doua biserici, din moment ce exista doar Una.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2013, 11:50:38
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Implicit

Încearcă să te abții de la a mai face comentarii off-topic. Valabil pentru toți "binevoitorii"
Reply With Quote
Vechi 31.01.2013, 12:03:25
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
anita:Cine este Bogdan Ionescu ?
Am gasit ca ar fi episcop ortodox reformat. "Biserica" ortodoxa reformata pare a fi o grupare disidenta (secta) desprinsa din BO. Domnul odata-i preot, odata pastor, inca nu mi-e clar.Daca s-a trezit din "ignoranta", nu inteleg de ce n-a mers la unul din cultele evanghelice si a tinut sa fie episcop :) S-ar putea sa fie un Terry Jones de Romania ce si facut biserica formata dintr-un singur membru, ce apare si ca guest star in destule adunari evanghelice.

Last edited by ioanna; 31.01.2013 at 12:21:39.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2013, 12:08:23
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

bun, haideti va rog sa revenim la subiectul discutiei.

odata ce am lamurit ca Doriana nu este sotie de pastor penticostal (am toate motivele sa o cred pe cuvant pe aceasta doamna, chiar daca nu agreez conceptiile specifice religiei penticostale, am observat ca Doriana are totusi un comportament destul de echilibrat, lasand la o parte paranoia dansei ca eu as fi o clona);

as dori sa intreb pe penticostali, e o curiozitate de moment, sotia unui pastor penticostal are ceva prerogative in cadrul bisericii? sau e vazuta/perceputa ca orice alt membru?
Reply With Quote
Vechi 31.01.2013, 12:35:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
as dori sa intreb pe penticostali, e o curiozitate de moment, sotia unui pastor penticostal are ceva prerogative in cadrul bisericii? sau e vazuta/perceputa ca orice alt membru?
Sigur că da, la fel ca orice „preoteasă”, însă haideți să revenim la subiectul discuției că și așa sunt destui „binevoitori” care deturnează scopul nobil al topicului împărtășindu-și tot felul de „curiozități”.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2013, 12:44:41
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Sigur că da, la fel ca orice „preoteasă”
da, serios?
atunci e clar, daca sotiile pastorilor penticostali au anumite indatoriri, sunt ferm convins ca doamna Doriana nu are cum sa fie sotie de pastor penticostal, deoarece acele indatoriri ar impiedica-o sa stea atat de mult pe internet...

si cam care ar fi acele indatoriri? puteti sa ne spuneti?
Reply With Quote
Vechi 31.01.2013, 12:44:50
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Am gasit ca ar fi episcop ortodox reformat. "Biserica" ortodoxa reformata pare a fi o grupare disidenta (secta) desprinsa din BO. Domnul odata-i preot, odata pastor, inca nu mi-e clar.Daca s-a trezit din "ignoranta", nu inteleg de ce n-a mers la unul din cultele evanghelice si a tinut sa fie episcop :) S-ar putea sa fie un Terry Jones de Romania ce si facut biserica formata dintr-un singur membru, ce apare si ca guest star in destule adunari evanghelice.
Asta e ceva nou ,nu am auzit
Credeam ca e star de muzica usoara
E o ratacire ca oricare alta ,care poate avea la baza o tulburare de natura psihiatrica
Reply With Quote
Vechi 31.01.2013, 12:46:51
Cornel Urs's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Asta e ceva nou ,nu am auzit
Credeam ca e star de muzica usoara
E o ratacire ca oricare alta ,care poate avea la baza o tulburare de natura psihiatrica
stimata doamna "anita", ma alatur si eu fratelui nostru "Decebal" in a atrage atentia ca acest topic este unul despre "obscurantismul penticostal", prin urmare, daca se va continua cu discutii de alta natura, acest thread va fi inchis.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2013, 13:03:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
acest thread va fi inchis.
Ținând cont de ținuta aleasă a titlului, asta ar fi o adevărată tragedie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
mincions religios gloupgloup Generalitati 46 04.02.2011 20:50:03
experiment "religios" oni91 Teologie si Stiinta 10 22.01.2008 21:26:01
divortul "religios" Corina_Mihaela Nunta 1 05.09.2007 10:28:13
extremismul religios niceboyrom Generalitati 1 17.12.2006 13:20:57