Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.02.2013, 16:20:41
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Dar noi sîntem creștini și din VT am citit măcar prima pagină, unde Dumnezeu ne arată ce să mîncăm pentru a trăi fără probleme. El, care le-a făcut pe toate bune foarte, o fi omis faptul că omul are nevoie de B12? Dă-mi voie să nu cred așa ceva.
B12 este o vitamină ce se gasește în intestinul animalelor și al omului, deoarece este produsă de bacteriile de acolo. Orice produs de fermentație contine B12. Numărul de cazuri de carențe în B12, se întâlnesc în egală măsură în rândul celor vegetarieni cât și în rândul celor carnivori, pentru că ea nu ține de cantitatea de carne pe care o ingeri, ci ține de funcționarea optimă a sistemului tău digestiv. Deci dacă nu îți funcționează sistemul digestiv (gradul de absorbție), ai carență de B12, fie ești vegan, fie ești omnivor.

"Vitamina B12 este produsa de microorganisme care se gasesc în sol și de către microorganisme care se gasesc în intestinele animalelor, inclusiv ale omului. Cantitatea produsa în intestinele noastre nu este absorbita în mod adecvat, de aceea este recomandat sa consumam B12 din alimente". sursa - Studiu China

Surse de B12: cresonul, spirulina, drojdia de bere, polen, soia, malț, spanac, alge de mare, varză murată, borș, patrunjel, lăptișorul de matcă.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare