![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
N. Priceputu,
Sunt de acord cu dvs. numai partial, in sensul ca una este sa omori pe cineva in legitima aparare sau luand apararea altuia mai slab, si alta este sa omori condamnand premeditat la moarte pe cineva cum e in cazul pedepsei cu moartea. Cine ar sta pe gand daca ar vedea un copil violat de un netrebnic sa puna mana pe un par si sa-i dea una in cap agresorului chiar cu riscul de a-l omori? Nu putem sa lasam un copil fara aparare in ghiarele unui agresor si sa ne uitam cum el isi face treaba nestingherit. In cazul pedepsei cu moartea insa e altceva, fiindca aici totul e premeditat. |
|
|||
|
|||
![]()
Și eu sunt de acord cu legitima apărare și cu solidarizarea cu cel fără apărare. Și sunt situații în care asta implică uciderea, inevitabilă, a agresorului. Nu poți face altfel.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
păi nu, că am ucis vreo 3 până acum. Dar tot nu m-am împăcat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Nici eu nu le omor, dar le mananc totusi, sunt ipocrita cred. |
|
||||
|
||||
![]()
E o chestie si cu legitima aparare...Aici riposta trebuie sa fie direct proportionala cu gravitatea atacului, lucru destul de dificil de stabilit uneori, si asa poate cineva ucide premeditat, deghizandu-si actul in legitima aparare...Sigur, vecinul meu l-ar fi putut ucide pe cel care avand viteza mare a imprastiat creierii fiului sau pe sosea, dar n-a facut-o...Nu stiu dar cred ca puscaria e mult mai indicata ca pedeapsa cu moartea...Un individ agreseaza un copil? Il bati eventual, dar NU il ucizi..Nu esti Dumnezeu, nu dai si nu iei viata nimanui.Pace voua!
|
|
|||
|
|||
![]()
@iana: Momentul în sine în care îi iei viața te face să te simți oribil. Când am mâncat ciorba, însă, nu pot să spun că am avut mustrări de conștiință.
Dar să terminăm cu găinile :) |
|
||||
|
||||
![]()
Asa e ! Vin la rand cocosii!
|
|
|||
|
|||