![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum operează această taină/sacrament în ce privește mântuirea celui botezat, știind faptul că în cadrul creștinismului există o puternică controversă sacramentală? Esența acestei controverse constă în întrebarea dacă harul se oferă în sau prin semnele sacramentale. Botezul infantil presupune că taina/sacramentul operează iniferent de credința pruncului (credința părinților/nașilor nu se pune), ex opere operato, prin însăși puterea administrării. Pe de altă parte, botezul biblic are în vedere credința celui botezat, el [botezul] fiind un simbol al îngropării omului cel vechi în "mormântul" de apă și al învierii omului cel nou prin credința în Hristos. "Iar această mântuire prin apă închipuia botezul, care vă mântuiește astăzi și pe voi, nu ca ștergere a necurăției trupului, ci ca deschiderea cugetului bun către Dumnezeu, prin învierea lui Iisus Hristos" (1 Petru 3:21) "Îngropați fiind împreună cu El prin botez, cu El ați și înviat prin credința în lucrarea lui Dumnezeu, Cel ce L-a înviat pe El din morți." (Col. 2:12) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ca sa veniti prin blocuri si pe la case, incercand sa vindeti niste carti primite din Occident pentru a le citi voi, luand banii obtinuti si folosindu-i in scop personal, NU MI SE PARE A FI EVANGHELIZARE. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca acum analizezi daca nu cumva ortodoxia spune adevarul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ei, așa e bine? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa fie acel "open mind" cu care ne acuza pidoznicii? Sper ca in lipsa ta pe forum nu te-ai "documentat" mai profund asupra spiritualitatii ancestrale a adunarii azs din Glendale City!!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu importă cum definesc eu botezul (mă mir că nu te-ai săturat de câte ori l-am definit), ci cum îl definește apostolul: συνειδήσεως ------------- άγαθής ---------------έπερώτημα a conștiinței ---- bune, curate ---- analiză, angajament "aceasta este o imagine a botezului, care vă mântuiește acum – el nu este o îndepărtare a murdăriei de pe trup, ci răspunsul [sau: promisiunea (în sensul de angajament); sau: cererea] unei conștiințe bune înaintea lui Dumnezeu – prin învierea lui Isus Cristos" (1 Petru 3,21 - versiunea NTR) "Aceasta era prefigurarea botezului care vă mântuiește și pe voi astăzi: el nu e o ștergere a necurăției trupului, ci făgăduirea [angajarea] către Dumnezeu a conștiinței celei bune, prin învierea lui Iisus Hristos" (1 Petru 3,21 - versiunea Anania) Ce angajament, făgăduință, promisiune, analiză, cerere ar putea face conștiința unui bebeluș de 6 săptămâni, nu comntez, ci las scenariștii de filme SF s-o facă...
Last edited by centesimusseptimus; 04.03.2013 at 08:51:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unde gasesti in textul biblic cuvintele "promisiune, analiza, cerere"? Astea mi le-ai bagat pe gat la pachet cu "angajament si fagaduinta"? 666, iar faci pe agentul de vanzari cu mine? Spune-mi, un bebelus are constiinta sau nu? Constiinta este glasul lui Dumnezeu in om! Cum poti sa aberezi in halul asta si sa spui ca pruncii nu au constiinta? Inseamna ca sunt animale, nu oameni!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar daca vrei sa vorbim cat de cat coerent si sanu ne mai pierdem timpul unii altora, te rog sa-mi raspunzi: bebelusii au constiinta sau nu?
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
penticostalii sunt sectari? | ingerul_pazitor | Generalitati | 51 | 16.05.2018 17:43:56 |
penticostalii | redandrei90 | Intrebari utilizatori | 162 | 08.01.2013 12:08:26 |
Cum sa vorbim cu penticostalii ? | IonutS | Secte si culte | 282 | 28.03.2012 20:48:00 |
Botezul in BOR | orthodoxia.i.thanatos | Botezul | 594 | 26.01.2010 01:33:12 |
|