Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.03.2013, 22:22:31
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusseptimus Vezi mesajul
... + (și cu) parcă... Spre delectarea dumneavoastră, iată aici 41 de pagini pe subiect:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14420

Și acum, putem reveni la topic, vă rog? Mulțumesc.
...deci botezul copiilor nu e corect datorita faptului ca ei sunt mici si nu-si pot marturisi credinta. Asta sustineti voi?
Reply With Quote
Vechi 03.03.2013, 07:49:01
centesimusseptimus centesimusseptimus is offline
Banned

Data înregistrării: 27.02.2013
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
...deci botezul copiilor nu e corect datorita faptului ca ei sunt mici si nu-si pot marturisi credinta. Asta sustineti voi?
Nu acesta este singurul motiv. Incorectitudinea are de-a face cu ceva mult mai profund...
Cum operează această taină/sacrament în ce privește mântuirea celui botezat, știind faptul că în cadrul creștinismului există o puternică controversă sacramentală? Esența acestei controverse constă în întrebarea dacă harul se oferă în sau prin semnele sacramentale. Botezul infantil presupune că taina/sacramentul operează iniferent de credința pruncului (credința părinților/nașilor nu se pune), ex opere operato, prin însăși puterea administrării.
Pe de altă parte, botezul biblic are în vedere credința celui botezat, el [botezul] fiind un simbol al îngropării omului cel vechi în "mormântul" de apă și al învierii omului cel nou prin credința în Hristos.

"Iar această mântuire prin apă închipuia botezul, care vă mântuiește astăzi și pe voi, nu ca ștergere a necurăției trupului, ci ca deschiderea cugetului bun către Dumnezeu, prin învierea lui Iisus Hristos" (1 Petru 3:21)

"Îngropați fiind împreună cu El prin botez, cu El ați și înviat prin credința în lucrarea lui Dumnezeu, Cel ce L-a înviat pe El din morți." (Col. 2:12)
Reply With Quote
Vechi 03.03.2013, 10:27:08
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Evanghelizare se poate face și pe scara blocului, ori la școală/servici, nu neapărat în "zone albe", ori în jungle.

ca sa veniti prin blocuri si pe la case, incercand sa vindeti niste carti primite din Occident pentru a le citi voi, luand banii obtinuti si folosindu-i in scop personal,
NU MI SE PARE A FI EVANGHELIZARE.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2013, 21:49:17
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Cam atâți cîți bebeluși s-au botezat și la predica Cincizecimii: niciunul! Vrabia nu face "pași", ea țopăie.
Vad ca n-ai mai raspuns sau nu ai mai avut ce sa raspunzi la mesajul meu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=188
Cred ca acum analizezi daca nu cumva ortodoxia spune adevarul.
Reply With Quote
Vechi 03.03.2013, 21:56:46
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Vad ca n-ai mai raspuns sau nu ai mai avut ce sa raspunzi la mesajul meu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=188
Cred ca acum analizezi daca nu cumva ortodoxia spune adevarul.
Scuză-mă, credeam că ți-ai dat singur seama de slăbiciunea argumentului tău. Da, cu siguranță erau și prunci în acea mulțime, care au început să predice și să vorbească în limbi imediat ce au pimit Duhul Sfânt... După care desigur au fost și botezați.
Ei, așa e bine?
Reply With Quote
Vechi 03.03.2013, 22:47:03
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Cine ți-a spus acest lucru? Propriul tău subconștient, ori dogma acceptată fără filtrul "deschiderii cugetului" - de care vorbește Biblia?

Dar pruncul conștientizează "păcatul" (involuntar desigur) al udării canapelei? Îi pare rău și evită "săvârșirea" lui pe viitor? Se manifestă această "deschidere a minții" (ascuțită ori obtuză) în vreun fel anume? Și dacă nu, dacă rămâne în "subconștient", se manifestă cumva mai târziu (la 3-4 ani) când condițiile sunt mai favorabile?
Nu inteleg ideea de "deschidere a mintii"? Cum o definesti?
Sa fie acel "open mind" cu care ne acuza pidoznicii? Sper ca in lipsa ta pe forum nu te-ai "documentat" mai profund asupra spiritualitatii ancestrale a adunarii azs din Glendale City!!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 08:13:09
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Nu inteleg ideea de "deschidere a mintii"? Cum o definesti?
Sa fie acel "open mind" cu care ne acuza pidoznicii? Sper ca in lipsa ta pe forum nu te-ai "documentat" mai profund asupra spiritualitatii ancestrale a adunarii azs din Glendale City!!
Stai liniștit, numai de opend mind nu vă acuză homosexualii...

Nu importă cum definesc eu botezul (mă mir că nu te-ai săturat de câte ori l-am definit), ci cum îl definește apostolul:

συνειδήσεως ------------- άγαθής ---------------έπερώτημα

a conștiinței ---- bune, curate ---- analiză, angajament

"aceasta este o imagine a botezului, care vă mântuiește acum – el nu este o îndepărtare a murdăriei de pe trup, ci răspunsul [sau: promisiunea (în sensul de angajament); sau: cererea] unei conștiințe bune înaintea lui Dumnezeu – prin învierea lui Isus Cristos" (1 Petru 3,21 - versiunea NTR)

"Aceasta era prefigurarea botezului care vă mântuiește și pe voi astăzi: el nu e o ștergere a necurăției trupului, ci făgăduirea [angajarea] către Dumnezeu a conștiinței celei bune, prin învierea lui Iisus Hristos" (1 Petru 3,21 - versiunea Anania)

Ce angajament, făgăduință, promisiune, analiză, cerere ar putea face conștiința unui bebeluș de 6 săptămâni, nu comntez, ci las scenariștii de filme SF s-o facă...

Last edited by centesimusseptimus; 04.03.2013 at 08:51:28.
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 08:49:52
Senior Member

Implicit

Citat:
Stai liniștit, numai de opend mind nu vă acuză homosexualii...

Nu importă cum definesc eu botezul (mă mir că nu te-ai săturat de câte ori l-am definit), ci cum îl definește apostolul:

συνειδήσεως άγαθής έπερώτημα

a conștiinței bune, curate analiză, angajament

"aceasta este o imagine a botezului, care vă mântuiește acum – el nu este o îndepărtare a murdăriei de pe trup, ci răspunsul [sau: promisiunea (în sensul de angajament); sau: cererea] unei conștiințe bune înaintea lui Dumnezeu – prin învierea lui Isus Cristos" (1 Petru 3,21 - versiunea NTR)

"Aceasta era prefigurarea botezului care vă mântuiește și pe voi astăzi: el nu e o ștergere a necurăției trupului, ci făgăduirea [angajarea] către Dumnezeu a conștiinței celei bune, prin învierea lui Iisus Hristos" (1 Petru 3,21 - versiunea Anania)

Ce ar putea face conștiința unui bebeluș de 6 săptămâni, nu comntez, ci las scenariștii de filme SF s-o facă...
Tu spui "angajament, făgăduință, promisiune, analiză, cerere"?
Unde gasesti in textul biblic cuvintele "promisiune, analiza, cerere"? Astea mi le-ai bagat pe gat la pachet cu "angajament si fagaduinta"? 666, iar faci pe agentul de vanzari cu mine?

Spune-mi, un bebelus are constiinta sau nu?
Constiinta este glasul lui Dumnezeu in om! Cum poti sa aberezi in halul asta si sa spui ca pruncii nu au constiinta? Inseamna ca sunt animale, nu oameni!
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 08:56:05
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Tu spui "angajament, făgăduință, promisiune, analiză, cerere"?
Unde gasesti in textul biblic cuvintele "promisiune, analiza, cerere"? Astea mi le-ai bagat pe gat la pachet cu "angajament si fagaduinta"? 666, iar faci pe agentul de vanzari cu mine?

Spune-mi, un bebelus are constiinta sau nu?
Constiinta este glasul lui Dumnezeu in om! Cum poti sa aberezi in halul asta si sa spui ca pruncii nu au constiinta? Inseamna ca sunt animale, nu oameni!
Înțeleg că ești furios, dar nu te mai certa cu mine. Ceartă-te cu apostolul Petru (caută în lexicon sensul cuvintelor lui). Ori ceartă-te cu IPS Anania și cu Bădiliță. Sunt ceva mai apropiați de tine....
Reply With Quote
Vechi 04.03.2013, 09:24:33
Senior Member

Implicit

Citat:
Înțeleg că ești furios, dar nu te mai certa cu mine. Ceartă-te cu apostolul Petru (caută în lexicon sensul cuvintelor lui). Ori ceartă-te cu IPS Anania și cu Bădiliță. Sunt ceva mai apropiați de tine....
Nu sunt furios, sunt revoltat pe minciuna. Atata tot!
Dar daca vrei sa vorbim cat de cat coerent si sanu ne mai pierdem timpul unii altora, te rog sa-mi raspunzi: bebelusii au constiinta sau nu?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
penticostalii sunt sectari? ingerul_pazitor Generalitati 51 16.05.2018 17:43:56
penticostalii redandrei90 Intrebari utilizatori 162 08.01.2013 12:08:26
Cum sa vorbim cu penticostalii ? IonutS Secte si culte 282 28.03.2012 20:48:00
Botezul in BOR orthodoxia.i.thanatos Botezul 594 26.01.2010 01:33:12