Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.03.2013, 00:56:25
maverick_65 maverick_65 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Locație: Iasi
Religia: Ortodox
Exclamation

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Mulți din cei născuți cu handicapuri sau care au dobândit boli chinuitoare au mulțumit lui Dumnezeu pentru că i-a adus la viață. Iar viața asta este, oricum, foarte trecătoare și doar pregătitoare pentru cea veșnică
Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Mama daca e crestina cu adevarat stie ca trebuie sa iubeasca si dusmanii deci si pe violatorul sau.
Sunt doar doua dintre citatele care ma determina sa spun ca se exagereaza. Daca e asa cum afirmati inseamna ca planeta aceasta este doar o "pepiniera" de suflete, suflete care trebuie sa duca pacatele generatiilor din urma pana la izbavire, suflete care trebuie sa se lipseasca de multe daca vor sa ajunga in Rai, suflete care trebuie sa urmeze reguli dure si restrictive ale vietii, suflete care trebuie sa iubeasca pe toti din jur indiferent de raul care-l primesc, suflete care nu au voie sa refuze propriul destin (sinucidere) pentru ca ajung in Iad, suflete care de multe ori vor primi doar tacere de la Creatorul lor atunci cand se vor ruga pentru ceva anume (indiferent de natura) etc. In felul acesta, nici 1% din populatia planetei nu cred ca va ajunge in Rai, restul devine "carne de tun" pentru Iad.

Dar subiectul este despre avorturi, un fenomen in ziua de astazi si probabil amploarea lui a determinat biserica sa reactioneze atat de vehement. Da, este pacat dar cred ca este intr-adevar un pacat mai mare decat crima atunci cand respectiva sarcina a aparut dupa un contact sexual la care si-au dat acordul amandoi partenerii, o sarcina care a fost rezultatul liberului arbitru. Dar...cand sarcina apare la o fata de 10-12-14-... ani care a fost violata de tatal ei atunci nu vad de ce se aprind spiritele cand se aduce in discutie avortul. Ce ar trebui sa faca fata respectiva? Sa-si creasca fericita copilul si sa-si ierte tatal cat mai repede posibil??? Ce viata ar fi asta? Ce pacate ar putea sa aiba o fata la varsta asta incat sa indure asa ceva o viata intreaga? Ce vina are ea ca nu stiu ce stramos a facut nu stiu ce pacate? Nu mi se pare cinstit. Cred ca un avort intr-un asemenea caz si incercarea de refacere a vietii, departe, alaturi de un partener care sa fie hotarat sa-si petreaca ani din viata pentru a "bandaja" sufletul fetei abuzate e tot ce se poate face mai bun pentru ca tanara familie sa poata construi un nou camin "stabilizat" psihic. Pe partea cealalata, daca copilul s-ar naste atunci ar fi 2 vieti care pleaca din start cu un handicap in lume: proaspata mamica care ar avea permanent in fata ochilor amintirea cosmarului din copilarie si copilul care, pe langa faptul ca probabil va avea un retard din cauza faptului ca tatal si bunicul este acelasi barbat, va fi marcat (si marginalizat) pe viata. Ma indoiesc ca un asemenea copil ii va multumi lui Dumnezeu ca este in viata la fel cum ma indoiesc ca fata isi va putea ierta tatal. Desigur, o sa-mi sariti in cap si o sa ma intrebati ce drept are fata respectiva sa omoare copilul din pantece. Raspunsul este foarte scurt: cu acelasi drept cu care a fost violata.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 01:03:08
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maverick_65 Vezi mesajul
Desigur, o sa-mi sariti in cap si o sa ma intrebati ce drept are fata respectiva sa omoare copilul din pantece. Raspunsul este foarte scurt: cu acelasi drept cu care a fost violata.
Asta e ca si cand cineva ar intreba: cu ce drept eu va iau gatul ? Iar eu as raspunde: acelasi drept cu care dv mi-ati spart dintii.

Singura deosebire este aceea ca micutul nu a spart dintii nimanui.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 12:45:40
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Asta e ca si cand cineva ar intreba: cu ce drept eu va iau gatul ? Iar eu as raspunde: acelasi drept cu care dv mi-ati spart dintii.

Singura deosebire este aceea ca micutul nu a spart dintii nimanui.
Nici pe departe comparatia nu e potrivita.
Mai degraba respectivul incearca sa insinueze ca acel micutz ar fi de fapt violatorul.
Sau in cardasie cu el.
Deci merita sa moara, ca mama sa aiba o viata linistita.
Adica un viol, se repara cu o crima.

Ciudata logica, oare ce fel de oameni sunt cei care au astfel de standarde de normalitate?

Last edited by AlinB; 25.03.2013 at 12:51:03.
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 13:28:06
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nici pe departe comparatia nu e potrivita.
Mai degraba respectivul incearca sa insinueze ca acel micutz ar fi de fapt violatorul.
Sau in cardasie cu el.
Deci merita sa moara, ca mama sa aiba o viata linistita.
Adica un viol, se repara cu o crima.

Ciudata logica, oare ce fel de oameni sunt cei care au astfel de standarde de normalitate?
Aiurea, ba e chiar mai periculos decat violatorul!!! Nenorocitul ala a facut un rau, o data, in trecut, in timp ce urmasul lui va nenoroci viata femeii in continuare... Deci sa-l omoram!!! Nu conteaza ca el ar face rau indirect si fara intentie, e doar ghinionul lui ca s-a aflat in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit la fel cum a fost si ghinionul femeii...
Ciudata viata petrecem noi oamenii prinsi intre noroc si ghinion. Il blamam pe Dumnezeu pentru ghinion... dar oare ii si multumim in fiecare zi pe care o incepem si o sfarsim sanatosi, nebatuti, neviolati, netalhariti, neaccidentati in trafic, etc, etc, etc??? Offf, nu!!! El e dator sa ne dea tot binele, iar scopul nostru este de a consuma tot binele...

Dumnezeu ne-a creat pentru bine, a facut raiul pentru noi si gheena pentru diavol, doar ca noi am vrut mai mult decat ne-a dat El... si din acel moment toata lumea, toata natura sufera... avem si libertatea de a produce mai multa suferinta celor din jur, avand justificarea suferintei care ne impovareaza pe noi. Traim deci sub semnul suferintei... Suferinta ne ranjeste de peste tot si nu avem cum scapa de ea. O mai cosmetizam noi, dar tot apare. Oare Lui Dumnezeu Ii pasa de suferitna noastra? Ne da El vreo solutie?... sau ne lasa sa ne ucidem intre noi din diverse motive mai mult sau mai putin indreptatite, mai mult sau mai putin stupide... Pai... ne-a zis cate ceva prin niste mesageri, iar in final, pentru ca "verba volant exempla trahunt"... ne-a aratat solutia suferintei: JERTFA... JERTFA DE SINE... a plati cu propria viata pentru gresala altuia. Acesta a fost exemplul Sau de rezolvare a suferintei ("indrazniti, Eu am biruit lumea") si a promis sa ne ajute daca luam "jugul" sau. A scapa de suferinta este pana la urma imposibil. Domnul Insusi a trecut prin ea, desi, cu adanca durere, atat de mare durere incat corpul lui transpira sange (ar insemna ca vasele capilare pur si simplu s-au spart din cauza incordarii?) si-a rugat Tatal ceresc: "Tata, de este cu putinta, treaca paharul acesta de la mine"... dar nu a fost cu putinta... Nu a fost cu putinta pentru El, Fiul Lui Dumnezeu, participant la creatiea lumii... Oare sa fie cu putinta pentru noi, sarmane fapturi alergand bezmetic de frica durerii si incercand sa pescuim o bruma de placere???
Deci, solutia dumnezeiasca la problema femeii violate si ramasa gravida in urma violului este grea... grea ca crucea de pe Golgota... este asumarea intregii suferinte (violul in toata oroarea lui plus maternitatea in toata durerea ei). Ei bine, femeia poate fugi de solutia dumnezeiasca, la fel cum Hristos putea fugi de suferinta, ba El chiar putea alege binele si confortul pe care i le-a oferit in pustie... cine oare, cin' sa fie???... pai e el, amagitorul, ispititorul, vrajmasul Lui Dumnezeu si al omului creat, iubit si rascumparat de Dumnezeu... e diavolul!!!
Reply With Quote
Vechi 26.03.2013, 21:48:14
N.Priceputu
Guest

Implicit

pentru sophia:
Am găsit un filmuleț în care mai multe persoane vorbesc despre avort. Între ele și părintele Galeriu, începând de pe la minutul 5. Aici.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2013, 12:31:24
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Ce se poate face impotriva avortului (concret):

- control genetic si daca sunt probleme luat din vreme decizia de a nu concepe copii (abstinenta)

- consiliere si sprijin concret al persoanelor aflate in situatie de decizie (sarcina nedorita din diverse motive, inclusiv viol)
Sprijinul concret: preluarea copilului in asistenta maternala sau adoptie (familia largita, prieteni, cunoscuti), asistenta materiala (pentru gasit serviciu, locuinta, sprijin financiar) si medicala.
Consiliere: medicala, bisericeasca, juridica, etc.

- pentru situatii de copii bolnavi, cu handicap etc. - sprijin material permanent (medicamente, terapii, aparate speciale), gradinite si scoli speciale, sprijin fizic peste zi pentru parintii care lucreaza (camine de zi care sa se ocupe de acesti copii)

- sprijin si intelegere din partea bisericii, a tuturor celor din jur, cu ceea ce se poate concret (camine,baby-sitting, jucarii, jocuri, alimente, vorbe bune etc.)

- usurarea sistemului de adoptie

Lista poate continua cu alte idei.

N.Priceputu - am vazut pagina pe care ai dat-o in link si m-a socat. Se vorbeste mult impotriva avortului, dar solutii concrete?
Si nu-mi place ca medicii sunt tratati atat de rau. Ginecologi, endocrinologi, si diverse alte specialitati. Este o doamna care se pare ca este ea insasi medic (nu stiu ce fel) care loveste si critica pe toti.
Pagina respectiva este ceva horror.
Mai bine scriau solutii concrete si se organizau cum sa le puna in practica. Numai cu groaza si vorba nu se rezolva problemele.

Si sa nu uitam: aici, pe acest fir se discuta de avort in situatii speciale, dramatice. Pe pagina aia se vorbeste despre avort in general.

Situatiile speciale trebuie tratate individual si special.

Iar parintele Galeriu a facut ceva concret - s-a ocupat de o asociatie pentru copii orfani (Sf. Stelian), a ajutat tineri aflati in dficultate etc.
Parintele Tanase se straduie si el. El din pacate se opune adoptiei...

Last edited by sophia; 27.03.2013 at 12:33:35.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2013, 13:18:37
N.Priceputu
Guest

Implicit

Nu știu dacă ai văzut și filmul care era pe pagină. Erau acolo, pe lângă părintele Galeriu, și opiniile unor medici ginecologi.

Pagina este a asociației Pro-Vita, a cărei fondator este părintele Nicolae Tănase. Oamenii aceia se ocupă tocmai de găsirea soluțiilor.
Îngrozitor nu este faptul că ei arată ce înseamnă avortul, ci faptul că el există și se întâmplă necontenit. Oamenii ăștia doar au conștientizat grozăvia.

De acord cu tine că este important să se facă ceva, să se găsească soluții, să se iasă în întâmpinarea celor care se confruntă cu problemele astea. Și cred că ești o persoană deosebit de sensibilă la suferința altora și implicată.

Last edited by N.Priceputu; 27.03.2013 at 13:21:11.
Reply With Quote
Vechi 27.03.2013, 19:10:45
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Ce se poate face impotriva avortului (concret):

- control genetic si daca sunt probleme luat din vreme decizia de a nu concepe copii (abstinenta)
sau ar putea sa faca asta inainte sa se ia.
Vechi 25.03.2013, 14:23:23
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maverick_65 Vezi mesajul
Sunt doar doua dintre citatele care ma determina sa spun ca se exagereaza. Daca e asa cum afirmati inseamna ca planeta aceasta este doar o "pepiniera" de suflete, suflete care trebuie sa duca pacatele generatiilor din urma pana la izbavire, suflete care trebuie sa se lipseasca de multe daca vor sa ajunga in Rai, suflete care trebuie sa urmeze reguli dure si restrictive ale vietii, suflete care trebuie sa iubeasca pe toti din jur indiferent de raul care-l primesc, suflete care nu au voie sa refuze propriul destin (sinucidere) pentru ca ajung in Iad, suflete care de multe ori vor primi doar tacere de la Creatorul lor atunci cand se vor ruga pentru ceva anume (indiferent de natura) etc. In felul acesta, nici 1% din populatia planetei nu cred ca va ajunge in Rai, restul devine "carne de tun" pentru Iad.
Hristos ne-a chemat la iertarea vrăjmașilor arătându-ne că în aceasta avem Viață, că rămânân în ură rămânem în moarte. Nu este un chin să ierți; din contră: ești chinuit dacă rămâi în ură.

Și nimic nu ne-a impus Dumnezeu, ci ne-a lăsat libertatea să alegem între viață și moarte. Dovadă tocmai miliardele de avorturi despre care vorbim, din libertatea noastră de a alege (și) moartea.

Cât privește sinuciderea, asta vine din mândria de a dori să fim noi stăpânii propriului destin. Sunt stări de fapt pe care nu vrem să le acceptăm: nu noi ne dămi viața, nu suntem noi stăpânii ei. O putem suprima, însă nu ne îmbunătățim „destinul”. Putem să (ne) facem rău, dar niciun bine nu putem face fără Dumnezeu, căci El este autorul binelui; noi putem doar să participăm la el. Răul, însă, nu are niciun autor, este doar refuzul binelui.

Suntem înconjurați de estimări procentuale și suntem tentați să le aplicăm și cu privire la numărul celor mântuiți. Aici e o taină a lui Dumnezeu și trebuie s-o lăsăm așa, sperând doar că cei mântuiți vor fi cât mai mulți. Poate și încercând să facem ceva pentru ca numărul lor să crească.

Citat:
Desigur, o sa-mi sariti in cap si o sa ma intrebati ce drept are fata respectiva sa omoare copilul din pantece. Raspunsul este foarte scurt: cu acelasi drept cu care a fost violata.
Cu alte cuvinte, niciun drept; doar o libertate. Folosită bine sau rău. Nu poți șterge un viol suprimând viața copilului. Răul este făcut pentru totdeauna. Pentru omul necredincios faptele la care ne cheamă Hristos sunt grele, de neacceptat. Cel care alege Viața, însă, face ascultare până la capăt. Și cunoaște fericirea; acum, în momentul în care împlinește poruncile/învățăturile Domnului.
Reply With Quote
Vechi 25.03.2013, 14:37:58
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Implicit

Pai de ce sa omori un copil nevinovat?

Nu mai bine omori direct violatorul? Si in felul asta stii clar ca ai scapat de cel care a facut asta.

Dar daca este pacat sa omori un om, chiar si violator, atunci nu este mai mare pacat sa omori un copil nevinovat?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare