![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Exista mantuirea obiectiva si mantuirea subiectiva. Mantuirea obiectiva este lucrarea Mantuitorului, jertfa Sa, trimiterea harului mantuitor la Cincizecime, etc. Aceasta nu depinde de noi, in schimb mantuirea subiectiva este ce facem noi si lucrarea noastra. Dogma tine de mantuirea obiectiva, nu depinde de noi, nu o putem influenta (decat daca spune cineva o erezie). Ce tine de noi e insusirea ei, credinta. Dar pe langa credinta trebuie si faptele credintei si harul, toate trei. Ca doar credinta e necesara nici nu e invatatura ortodoxa, e protestanta. Ecumenismul incearca sa propage aceasta idee, inca o dovada ca ideile ecumeniste vin din protestantism (de fapt cel liberal, umanist). Citat:
"M-am dus si am gasit gazduit un monah sirian... Statea necontenit intr-un colt, spunea ziua si noaptea stihuri din Scriptura si nu vorbea cu nimeni." Era severian si cel ce povesteste s-a rugat Domnului sa-i arate daca e buna credinta lui. "In a treia zi am auzit o voce nevazuta care mi-a spus: - Du-te Teodule si vezi credinta lui. Am stat asa cam un ceas uitandu-ma la el: statea si sirianul spunand versete din Scriptura. Si am vazut fiilor, ma jur pe Domnul, deasupra capului lui asezata o porumbita plina de funingine, ca si cum ar fi iesit din cuptor, jumulita si urat mirositoare. Atunci am cunoscut ca porumbita inegrita si rau mirositoare, care mi s-a aratat, infatisa credinta lui. Fericitul lui suflet ne povestea acestea cu juramant, cu multe lacrimi si suspine." |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| De ce se scrie iisus cu 2 i si nu cu un i | annajanette | Generalitati | 234 | 12.08.2017 17:49:47 |
| Iisus si femeile | tara tara vrem ostas | Generalitati | 67 | 12.08.2011 21:31:41 |
| Rugaciunea lui Iisus | MadalinS | Rugaciuni | 8 | 10.04.2011 20:11:36 |
| Minunile lui Iisus | Florin Liviu | Generalitati | 24 | 21.01.2011 22:47:33 |
| Iisus Hristos | ancah | Biserica Ortodoxa Romana | 10 | 09.05.2008 22:30:22 |
|
|