![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu știu dacă e adevărat...:)
Cunosc doar că avem, în sfârșit, o concepție comună asupra unui lucru. Care s-ar putea, totuși, să fie o concepție falsă, dacă o raportăm la cunoașterea duhovnicească veritabilă. Aștept replica lui N.Priceputu, care trimitea la anumite materiale despre această chestiune. Materialul lui Cristian, împreună cu cel propus de dl. Nastya, cred că ne vor ajuta mult să avansăm în înțelegere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Textul de care am spus are câteva cuvinte foarte bune și cu privire la felul în care înțelegem dogma, despre apofatic și catafatic. Repostez linkul: http://www.crestinortodox.ro/sarbato...iri-68900.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vezi, de asta spuneam ca exista o mare diferenta de intelegere, tu si cei enumerati priviti totul prin prisma acestui relativism modernist, practic e ca si cum am vorbi doua limbi diferite. Nu sunt doar cateva nelamuriri, totul e o intelegere diferita si ma refer acum si la ce a scris Cezar. Asadar e imposibil sa avem o conceptie comuna, atata timp cat eu cred ca aceea e gresita. Singura cale e sa va dati seama ca aceea e gresita si apoi ne vom intelege in tot ce scriem. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce te face să presupui că asta cred? N-am vrut decât să-l las pe Părinte să vorbească, iar noi să înțelegem, dacă vrem. De ce avem nevoie de reinterpretări? Părintele spune singur la ce se referă.
|
|
|||
|
|||
![]()
Pentru ca stiu ce crezi, ce conceptii ai. La fel cum cred ca si tu stii ce cred si eu, chiar amanuntit. Stim acestea din mesajele pe care le-am scris fiecare dintre noi pe forum. In plus, s-au mai dat ca argumente astfel de citate, in sensul indicat de mine.
|
|