Citat:
În prealabil postat de Decebal
Doamnă Miha-Anca, ce susțineți dumneavoastră și eu susțin.
Teza care se vehicula aici, dar se vede că iar ați citit firul pe diagonală, era că din moment ce ochii umani pot surprinde o astfel de lumină minunată, și aparatul de foto poate să o surprindă pe peliculă. Întrebarea pe care am pus-o, și nu doar eu, pe lângă multe alte întrebări pe care le-am pus și la care nu a răspuns nimeni concludent, este dacă în acele poze cu botezul au apărut acele "ființe de lumină" atunci de ce acea lumină, chipurile fiind la fața locului în mod real, nu a mai fost văzută de nimeni altcineva decât de pelicula aparatului? Întrebarea este foarte logică și simplă! Chiar nu înțeleg de ce unii trebuie să complice lucrurile?
|
In privinta fotografiilor cu cei botezati nu ma pot exprima, dar m-as fi bucurat sa existe o asemenea dovada palpabila; dar ma pot exprima cu privire la fotografiile cu Sf. Ioan Maximovici scaldat in lumina. Acestea din urma cu siguranta sunt reale.
Dar nu sunt de acord ca ceea ce vede ochiul poate neaparat sa surprinda pe pelicula si aparatul foto, caci ochiul poate vedea ceva ce nu este, adica poate avea o iluzie (ca doar traim in vremea magiei) si atunci aparatul nu are ce surprinde; pe de alta parte, ochiul, sustinut de o inima curata poate vedea ceea ce alti oameni, cu un nivel de spiritualitate scazut, nu pot vedea si ceea ce aparatul fotografic nu poate surprinde.
Doar in cazuri exceptionale, din voia Domnului, atunci poate vedea toata lumea, indiferent de gradul de spiritualitate la care a ajuns.
Parerea mea!
Cuv. Seraphim Rose reda in cartea sa un episod petrecut in India, unde un grup de crestini se duc la un ascet budist, care prin concentrare le prezinta pe cer, ca pe un mare ecran, scena cu vaporul cu care sosisera; desi erau in pustiu, ei se pot vedea la bordul vaporului. Unul dintre ei este un preot crestin, care parca trezit din transa, se intreaba ce cauta el acolo si spunand o rugaciune, se spulbera imaginea pentru el, ceilalti ramanand in transa si fiind absorbiti de ceea ce "vad" pe cer. La plecare, preotul a vazut cea mai rautacioasa privire indreptata asupra lui din partea acelui budist.
... asta, ca exemplificare ca nu tot ce vedem noi este si adevarat.