![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu prefer sa cercetez inainte de a crede pentru ca de foarte multe ori mi s-a spus "crede si nu cerceta" si am fost dezamagit. Chiar si in stiinta sunt astfel de curente - trebuie sa crezi intr-o teorie, altfel nu esti acceptat ca partener de discutie. Daca pui intrebari, esti tratat ca "eretic" si ti se spune ca nu ai inteles nimic. Cred ca mantuirea sta in credinta in Iisus Cristos trimis de Dumnezeu sa ne arate Calea. Desi sunt Ortodox, cred ca si altii din alte religii crestine se vor mantui. Cred ca se spune ca in zilele din urma pana si evreii necrestini il vor cunoaste pe Iisus si vor fi mantuiti (dar nu toti). Stiu sigur ca, cu cat stii mai multe despre Creatia lui Dumnezeu, cu atat Il intelegi mai bine si te minunezi de puterea si intelepciunea Sa. Foarte multi oameni de stiinta au fost si sunt crestini (chiar daca din alte culte). In alta ordine de idei, un cuvant catre cei care cred ca metoda datarii radioactive este infailibila: nu este asa, metoda aceasta poate da gres din motivul foarte simplu ca nu se cunoaste CAUZA dezintegrarii radioactive naturale (nu artificiale). Cercetati singuri si vedeti ca nimeni nu stie sa spuna ce DECLANSEAZA acest proces. Se spune despre el ca este spontan, aleatoriu insa cauza pentru care un izotop se dezitegreaza la un moment dat nu se cunoaste. Acest fapt are cateva consecinte. In datarea radioactiva se presupune ca izotopii au avut dintotdeauna acelasi timp de viata (sau de injumatatire) - insa dat fiind ca nu se cunoaste cauza dezintegrarii, toate datarile pot fi lovite de nulitate daca aceasta presupunere se dovedeste nefondata. Este foarte posibil ca timpul de injumatatire sa NU fie constant ci sa fie variabil, fiind determinat de o cauza pe care stiinta nu a descoperit-o inca. Asadar, chiar daca extrapolarile duc la varste ale universului de miliarde de ani, cei ce cred ca Universul are doar 7500 de ani nu sunt neaparat surzi si orbi la "dovezile" stiintei. Eu personal prefer sa nu ma pronunt atata timp cat cauza radioactivitatii naturale nu se cunoaste. |
|