![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Stiu cum gandesc astfel de cucoane.Dovada este insusi drumul in cariera a acelui cucoane. N-a tinut cu poezia, a trecut in politica, a mers din partid in partid , nu te principii nu tu dogme , doar fuga dupa oportunitati de functii /putere/etc Adica practic in realitatea nu este mai nimic. Citat:
specimene exact precum aceasta tani/cucoana lirico-melo-dramatica. Citat:
Citat:
Citat:
Slava Domnlui cati po-eti anonimi au murit in santz cu sticla in mana.... Citat:
Citat:
fie atenuate.Insa atunci cand intensitatea amplificarii sau atenuarii se micsoreaza omul revine la starea initiala asa cum era el.. PS:Igore nu mai imita stilul psalmilor.Lasa-i in pace. ![]() Last edited by Copacel; 16.08.2015 at 19:34:18. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu ma avant in lupta, fiindca-mi lipseste "stioul cu penita de aur!" Si-apoi, nici nu vreau sa te zgârii din greseala... Citat:
Citat:
Citat:
Omul nu se schimba niciodata? Pacat ca poti sa crezi o astfel de ipoteza. Filocalia ne pune la dispozitie o infinitate de exemple. Aseara ascultam o mai veche inregistrare a Parintelui Arsenie Papacioc. Iar el spunea ca omul are un potential nebanuit in interiorul lui, astfel incat, el ii poate depasi pe Ingeri. Iar daca omului i-ar fi ingaduit sa vada un Inger, ar fi cu neputinta sa nu moara. Ei bine, Ingerii au o stare de permanenta si ei nu mai pot evolua, asa cum reuseste omul prin smerenia lui. Omul ii poate depasi pe Ingeri si poate ajunge in preajma Imparatului, sa cineze cu El, sau sa mijloceasca pentru cineva in mare nevoie. Ingerul doar transmite informatia nemodificata, la Dumnezeu, fara a avea dreptul la "mai mult de-atat". Pe cand omul, desi fost muritor (sau inca muritor, daca ne gandim la cate minuni savarseau unii dintre sfinti fiind inca in viata, prin Harul lui Dumnezeu), desi fost mare pacatos in vremea tineretii (Maria Egipteanca) chiar se pot schimba, daca vor. Iar cel mai mare imbold in acest sens ni-l da farama de har care vine atunci cand acceptam smerenia. E de-ajuns sa-l simti odata, ca sa fii in stare sa lasi TOTUL, penru cateva clipe de mila din partea lui Dumnezeu!...
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Citat:
problema mea. Citat:
Citat:
respectiva.Este o mare greseala sa abordezi definitia poeziei cu nuante de "propaganda" in spiritul unui tragedii antice. Nu trebuie sa te tai cu lama ca sa fii poet si nu toata lumea care citeste poezie se taie cu lama.Mai suntem si noi astia realistii-pragmatici cu nuante de optism bine motivat. Citat:
in majoritate de intrusi.Cu alte cuvinte lumea se blameaza pe sine insasi. Citat:
Citat:
Citat:
la cer la pamant.Inainte de a atinge acel potential descris in filocalie, mai intai ar trebui sa atingi potentialul crestinilor din vremurile cand s-au redactat canoanele. Daca sa presupunem ca tu ai avea dezglarea la impartasanie dupa ce in prealabil duhovnicul te-ar fi judecat dupa canoane(aplicandu-le asa cum au fost redactate) , de abia atunci ai avea sanse reale sa ajungi la cele spuse in filocalie. Insa aici am avea o problema.Nu poti sa ajungi la potentialul crestinilor de atunci , traind in societatea de azi.Ar trebui sa parasesti societatea de azi , sa te retragi din societate, sa te faci monah/pustinic/ . Citat:
nivel ? Da-mi un exemplu de un singur mirean catre traieste in societatea contemporana care a ajuns la un asemenea nivel ? Unul, please. Ca sa nu zici ca sunt absurd si nu acord nici o sansa.Te rog, un singur exemplu, arata-mi-l si mie. (si nu pt ca sa-mi demonstrezi mie ceva, ci ca sa ma duc sa-l intreb concret cum a aplicat invataturile de a putut realiza un asemeni obiectiv:sa traiasca in lume actuala ,anul 2015 si sa fie inger in trup omenesc) Last edited by Copacel; 16.08.2015 at 22:02:09. |
|
||||
|
||||
![]()
Prin design, AI CUM! Toti am fost ziditi sa... dam rod. Altfel riscam sa fim aruncati in foc!!!
Citat:
Citat:
In baza a ce? Niciodata nu a existat vreo certitudine ca toti cei ce se calugaresc se mantuiesc si nici daca nu te calugaresti nu te mantuiesti. Citeste "Scara" Sfantului Ioan Scararu, pentru o mai mare relevanta. Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
din arealul meu care sa fi facut-o. Oameni care sa planga la Sf Liturghie ? N-am intalnit pana acum, sorry. Eu personal n-am vazut pe nimeni asa. |
|