Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.08.2015, 20:22:30
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Of Moshule al meu e facut in Germania.N-are nici o legatura cu RPC.
Hm! Imi amintesti de Petre Ispirescu. Parafrazandu-l, te intreb in gluma: "Cum vrei sa ne luptam, voinice?" "In cuvinte, ca am dictionar performant!..."

Eu nu ma avant in lupta, fiindca-mi lipseste "stioul cu penita de aur!" Si-apoi, nici nu vreau sa te zgârii din greseala...

Citat:
Ma adreseam acelei tanti pe care o citea Ioan.Cunosc tipul asta de specimen.
Stiu cum gandesc astfel de cucoane.Dovada este insusi drumul in cariera
a acelui cucoane.
N-a tinut cu poezia, a trecut in politica, a mers din partid in partid , nu te
principii nu tu dogme
, doar fuga dupa oportunitati de functii /putere/etc
Adica practic in realitatea nu este mai nimic.
In realitate, persoana respectiva va trebui sa traga linie intr-o zi si Dumnezeu nu ne va intreba pe noi despre greselile vietii ei. "Copacel"-ule, daca nu dai roade bune si la vreme, ma tem ca risti sa ai aceiasi soarta cu "tanti-cucoana"... Nu ca ar fi treaba vreunuia dintre noi, dar printre randuri, strabate o nota falsa si straina partiturii ortodoxe.

Citat:
Am fost obligat sa intreprind aceasta activitate pe la sfarsitul liceului de
specimene exact precum aceasta tani/cucoana lirico-melo-dramatica.
"Obligatia" de a face poezie suna straniu. Cel ce sculpteaza, picteaza, face versuri sau preotie din obligatie, este tocmai personajul blamat de toata lumea ca fiind un intrus.

Citat:
Slava Domnlui cati po-eti anonimi au murit in santz cu sticla in mana....
De ce "Slava Domnului", nu inteleg. Oricum, anonimi sau nu, nu ne deosebim de ei. Tu chiar nu sesizezi ca suntem cazuti in aceiasi inselare?

Citat:
Omul nu se schimba niciodata, ci doar anumite parti pot fii, fie amplificate fie atenuate.Insa atunci cand intensitatea amplificarii sau atenuarii se
micsoreaza omul revine la starea initiala asa cum era el..
Omul nu se schimba niciodata? Pacat ca poti sa crezi o astfel de ipoteza. Filocalia ne pune la dispozitie o infinitate de exemple. Aseara ascultam o mai veche inregistrare a Parintelui Arsenie Papacioc. Iar el spunea ca omul are un potential nebanuit in interiorul lui, astfel incat, el ii poate depasi pe Ingeri. Iar daca omului i-ar fi ingaduit sa vada un Inger, ar fi cu neputinta sa nu moara. Ei bine, Ingerii au o stare de permanenta si ei nu mai pot evolua, asa cum reuseste omul prin smerenia lui. Omul ii poate depasi pe Ingeri si poate ajunge in preajma Imparatului, sa cineze cu El, sau sa mijloceasca pentru cineva in mare nevoie. Ingerul doar transmite informatia nemodificata, la Dumnezeu, fara a avea dreptul la "mai mult de-atat". Pe cand omul, desi fost muritor (sau inca muritor, daca ne gandim la cate minuni savarseau unii dintre sfinti fiind inca in viata, prin Harul lui Dumnezeu), desi fost mare pacatos in vremea tineretii (Maria Egipteanca) chiar se pot schimba, daca vor. Iar cel mai mare imbold in acest sens ni-l da farama de har care vine atunci cand acceptam smerenia. E de-ajuns sa-l simti odata, ca sa fii in stare sa lasi TOTUL, penru cateva clipe de mila din partea lui Dumnezeu!...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote