![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://ro.wikipedia.org/wiki/Leonida_Lari Pentru trecerea ta din rândul oilor și al pomilor la condiția de om, ți-ar putea folosi câteva vorbe din partea Leonidei Lari: Acolo Ți-e fericita astazi fața, Timpu-i nisip, Înca un pic te salta viața Înca-ntr-un chip. Și-apoi va fi o alta viata O, nu uita, În care n-ai sa ieși pe piata Cu marfa ta. În care ai sa stai cuminte Și potolit, Și-ai sa-ntelegi fara cuvinte Tot ce-ai trait. Ca-atuncea înspre tine, stândul, Veni-vor rând Fapta comisa, starea, gândul, Umbra de gând. Și vocea-ti cu strigari și plângeri Ai s-o auzi La vama cea cu pașnici îngeri Și demoni cruzi. Acolo unde suflul suie, Daca e clar, Acolo unde timpul nu e Nisip macar. * Artistul și lumea Nu-astepta rasplata mare Pentru facerea de bine- Lumea este schimbatoare, Trece iute peste tine. Si-ti gaseste-ntr-o clipita O multime de gresale Spre a fi indreptatita In opiniile sale. Ba ca sufletu-ti cuteaza Catre zone fara nume, Ba ca unul iti cedeaza Locul lui in asta lume. Iar cand ti se face sila De aceste mofturi calpe Si de tine-un pic de mila Si ii lasi sa sara-n talpe. Si sa-nsire pan-amija Cate dracul le inspira, Amintindu-ti cu ce grija Si pe Crist il rastignira. Si te duci unde iti scrise Darul tau de poezie, Spun ca Dumnezeu gresise Ca l-a dat anume tie. Nu-astepta deci multumire Pentru-a tale fapte toate, Nu primi nici o marire, Ca iti pierzi din libertate. Tu asteapta-te, terestra, Sa iti puna-n deal o cruce, Unde-n sunet de orchestra Cu-alai mare te vor duce. Si cand vei avea sub luna Doar in tintirim o casa Ei vor spune ca-i fost buna Si de nimeni inteleasa. Cat mai poti cu ochii, plansii, Sa-ntrvezi ce ai a face Da-te-n laturi de la dansii Sa te lase-odata-n pace. * Cai de aur pasc ceața (Fratelui Leonard) Cai de aur pasc ceata, Pe-o astrala coroana, Înspre moartea-ti cu viata Ma deschid ca o rana. Uite-asa ca si tine Stau si eu într-o casa Si la rau, si la bine, Cu-a mea umbra la masa. Ca si tine cu sete Sorb cu gura vazduhul, Din perete-n perete Mi se zbuciuma duhul. La un dor mai aparte Va tîsni peste minte, Ma va duce departe, Ma va curge-n cuvinte. Fi-voi tot mai adese Ca si tine idee Si mai pe întelese, Decît poate-o femeie. Caci din ochiul de tina Pîn-la steaua-ti sclipinda Sînt un plîns de lumina Într-o bezna rîzînda. Last edited by Ioan_Cezar; 16.08.2015 at 13:19:37. |
|