![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Chiar ieri citeam din arhivele tribunalului penal de la Old Bailey - din secolul XVII și XVIII. Pe vremea aceea, pentru un furt de valoare mai mare (un cal, un obiect mai valoros) pedeapa era aproape întotdeauna moartea. Cine avea noroc (furase doar niște pâine, sau o batistă) scăpa cu însemnarea cu fierul roșu - unii pe mână, alții pe obraz. Cine scăpa doar cu o biciuire putea considera că l-a apucat pe Dumnezeu de picior. Acuma, sunteți de acord că s-au schimbat perspectivele ocietății în ce privește nivelul de violență cu care se cuvine să-i pedepsim pe hoți ? Considerați că este rezultatul unei conspirații faptul că pentru furtul unui porc nu mai ești spânzurat sau însemnat cu fierul roșu, ci execuți câțiva ani de închisoare ? Ca să mergem la problema disciplinei copiilor, și pentru că tot vorbim despre folosirea termenilor, mi se pare foarte interesant că aproape toți preopinenții care s-au pronunțat în favoarea disciplinei fizice au folosit diverse diminutive - pălmuță, funduleț etc. Oare ce resort psihic vă împiedică să folosiți termenii obișnuiți - palme, bătaie ? De ce "pălmuță" ? Oare nu pentru că încercați, în mod inconștient, să bagatelizați și să atenuați semnificația reală a acestor termeni ? Și acum, pentru că vorbim despre modul în care se schimbă nivelul de acceptare a violenței, haideți să vedem - cine trage linia, și unde ? Unde tragem linia dintre "o pălmuță la funduleț", după cum vă exprimați D-vs. sau inițiatorul topicului, și mai multe palme, sau o bătaie cu cureaua ? Sau cu nuiaua despre care vorbește Biblia ? La câte "pălmuțe" tragem linia, ieșim din teritoriul acceptabilului și intrăm în teritoriul abuzului ? Sau, la câte nuiele ? La câte curele ? Dar, știți ceva, eu zic să renunțăm la toată povestea asta cu semantica... pentru că în limba română, cuvântul bătaie a avut întotdeauna același sens - a aplica unei alte persoane lovituri, cu scopul de a-i produce suferință fizică. Iar dacă un părinte nu e în stare să-și educe copii fără bătaie, are o problemă.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
V-ati mai declarat agnostic apropo de limitele astea ceea ce e rusinos pentru cineva care pretinde ca lucreza cu legea. Cel putin intre doi care au o altercatie fizica pe strada, legea stabileste niste limite destul de clare, nu-i asa domnul avocat? Si probabil si in cazul agresiunii din cadrul familiei exista niste norme de aplicare ale legii, sunteti bun sa le enuntati in loc sa faceti pe nestiutorul?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
(1) Lovirea sau orice acte de violență cauzatoare de suferințe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Art. 199 Violența în familie (1) Dacă faptele prevăzute în art. 188, art. 189 și art. 193-195 sunt săvârșite asupra unui membru de familie, maximul special al pedepsei prevăzute de lege se majorează cu o pătrime. Ce nu e clar ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca aceasta lege s-ar aplica, romanii care isi bat copiii ar putea face inchisoare. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Pana si dl. avocat care se da in barcuta cu tine, se afiseaza ca un nestiutor si tu ai pretentia ca stii ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca legea ar fi mai clara ar putea sa raspunda, clar legea este vaga. Bine ca le stiti d-voastra pe toate. Ar trebui sa plece toata lumea de aici si sa va lase sa vorbiti singur ca si asa le stiti pe toate, pentru ce mai e nevoie sa scrie si altii ceva. Atata aroganta si autosuficienta de cand sunt pe lume nu am mai vazut. Si nesimtire, mitocanie. Dupa cum spunea cineva, dat fiind faptul ca va faceti de mult timp veacul pe aici, ma gandesc ca ori sunteti ceva moderator ori aveti ceva pile la admin, ca altfel nu imi explic. Daca nu ati fost bannat niciodata pentru jigniri, desi altii au fost, e cea mai buna dovada a ceea ce am scris. Last edited by aubergine; 03.03.2016 at 19:17:39. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu e clar, care e diferenta intre amenda si inchisoare si intre 2 luni si 3 ani ?! Dupa cum vedeti, legea are o plaja foarte mare pe care va faceti ca nu o cunoasteti, dvs. nu aveti?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Esența chestiunii este că orice lovire provocatoare de suferințe fizice reprezintă infracțiune și se pedepsește conform legii penale. Ce nu înțelegi ? "Pălmuțele" cărora tu și alții le faceți aici apologia reprezintă infracțiune. Ce nu înțelegi ?
|
||||
|
||||
![]()
Dar de unde știi tu care este nivelul de suportabilitate fizica al copiilor mei?
|
|||
|
|||
![]()
Atunci intinde coarda mai tare sa vezi cat mai rezista.
|
|