Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.03.2016, 15:17:22
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ionut, daca iti place wikipedia, de ce nu citesti si asta?

IMMANUEL VELIKOVSKY
https://en.wikipedia.org/wiki/Immanuel_Velikovsky

Si ai putea citi si asta, ca sa intelegi mai bine remarca mea.

Immanuel Velikovsky's Worlds in Collision
http://skepdic.com/velikov.html

Nu e ironie, multe din alegerile noastre "rationale" nu sunt atat de rationale cat ne place sa credem.

Cred ca realizezi ca nu esti la primul "scepticism" foarte rational si documentat la prima vedere dar dovedit pagubos la roade.

Si aici se vede subiectivismul, cand ti se prezinta o teorie cvasi-universal acceptata zici ca nu e asa, ca nu stim dar parca mai bine suna ce ne place noua sa credem (cum face sophia)

Si ti se pare mult mai credibil si sanatos ca nu exista sateliti si zbor in spatiu... ca exista o superconspiratie care ascunde asta...

Nu exista "cosmologie biblica" in sensul asta.

Sunt doar niste teorii neoprotestante cum sunt si interpretarile neoprotestate sucite alea Sf. Scripturi, cum e si cu '666', teorii cu care, din pacate, niste ortodocsi si-au prins urechile.

Daca nu crezi, cauta-le originile si ai sa te lamuresti.

De ce scepticismul tau "obiectiv, rece, sincer" nu se rasfrange si asupra teoriilor astea?

Pentru ca te-a prins de urechi cu sofismul "cosmologie biblica" iar de aici si orgolii si etc.?

Restul cand am timp.
Hai să repet, citește mai cu atenție: Sateliți sînt din belșug. Numai că n-aș băga mîna-n foc că omul a ieșit vreodată în spațiu.

Normal că am greșit, oricine greșește. Așa învățăm. Tu nu te-ai înșelat niciodată?

Văd că te-ai obișnuit să practici eroarea de logică ”dacă X susține ceva greșit, atunci orice altceva zice el e greșit”. Hai să luăm punct cu punct ce susține el în acel document și să disecăm informația, pe cît posibil.

Nici să arunci constant ”argmentul” cu neoprotestanții nu e corect. Dacă nu ești de acord cu o anume interpretare biblică, gata, e neoprotestantă și noi ortodocșii credem altfel pentru că așa ți se pare ție.

Obiectiv și foarte sincer, caut dovada de necontestat că ceea ce învățăm la școală despre Univers este adevărat. În special modelul sistemului solar. Încă nu m-a convins nici una din variante, nici cea oficială, nici celelalte.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare