Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.03.2016, 14:54:54
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai cred a alaltaieri puteai sa respiri, nu? Deci nu e de ieri :)

Ba este explicata, se numeste "conservarea energiei", afli tu si despre asta :)

Te invit din nou la experimentul cu apa pusa pe foc.
Atat timp cat temperatura nu schimba starea de agregare a apei, nu va parasi oala, in pofida gravitatiei, chiar daca ii creste energia termodinamica :)

A stiut Dumnezeu cum sa le faca ca sa fie fiecare lucru la locul lui si sa-si faca treaba, nu ?:)

Care ar fi alea?
Ca gravitatia ca si proprietate a masei, nu exista?
Asta nu e o explicatie e o ipoteza :))
Inerția a fost explicată? Ai vreo referință? M-aș mira foarte tare. Conservarea energiei nu explică inerția ca forță.

Experimentul propus nu aproximează gradul de complexitate a sistemului pus în discuție.

Interesant că poți accepta așa de ușor că atmosfera terestră compusă din atîtea elemente gazoase rămîne pe orbită sincronă cu Globul. Elemente care interacționează haotic, ghidate de energii oarbe (termice șamd), dar care se supun smerite mișcării geoidului dedesubt. Cele de deasupra Ecuatorului au o viteză relativă mult mai mare decît cele de deasupra Polilor, iar pe înălțime în mod similar cele din straturile superioare se mișcă mai repede ca cele de jos. Haotic, dar totdeauna sincron cu mama Terra...

Poți face și tu un efort de imaginație ca să înțelegi problema pe care o propun? Chiar dacă atmosfera datează de cînd s-a format geoidul, nu contează, mi-e imposibil să accept că se învîrte atît de bine sincronizată pe toate direcțiile (latitudine și altitudine) cu solul tare de sub ea. Pentru că vorbim de elemente chimice gazoase, nu de particule solide interconectate. Mai mult, sînt capturate totuși de mîna slabă a gravitației, din motive necunoscute, nu cumva să nu emeargă în neantul de deasupra.

Problema e simplă dacă Pămîntul e staționar, altfel e de domeniul fantasticului fie și din acest singur motiv.

Ceea ce numim noi forță de atracție gravitațională poate avea și alte explicații. Găsești pe net. :)

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2016, 15:01:03
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Intrarea Vagonului Vezi mesajul
Atmosfera a aparut cam odata cu Pamintul, si, ca si compozitie, cam odata cu viata vegetala terestra. Sper ca nu o sa imi zici ca a fost creeata inaintea Pamintului, sau inaintea vietii, (evident, in compozitia ei cu oxigen) ca imi vine rau.
Nu știu despre atmosferă, dar Dumnezeu zice clar că viața a apărut pe Pămînt înainte de crearea Soarelui. Ce zici de faza asta?

Reply With Quote
Vechi 08.03.2016, 15:16:25
Intrarea Vagonului
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Nu știu despre atmosferă, dar Dumnezeu zice clar că viața a apărut pe Pămînt înainte de crearea Soarelui. Ce zici de faza asta?
Nu o cred. :)
Reply With Quote
Vechi 08.03.2016, 15:30:46
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
De ce nu mă mir, oare?
Reply With Quote
Vechi 08.03.2016, 15:42:20
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Off topic. Să vă vând un pont. Știți cum scăpați de diacriticele alea ciudate? Atunci când citați sau editați un mesaj, mergeți în modul „advanced”.
Eu nu găsesc modul "advanced" când răspund prima dată la un mesaj. Sau în cazul ăsta nu apar diacriticile ciudate?

Last edited by ovidiu b.; 08.03.2016 at 15:46:10.
Reply With Quote
Vechi 08.03.2016, 17:14:20
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
Deci dacă e mai rece, agitația temică e mai redusă și probabilitatea de a reacționa e mai mică. Adică molecula de O3 ar trebui să fie mai stabilă acolo sus decît la nivelul nostru.
Pai este. Dar cand coboara, se face mai cald, si molecula devine mai instabila. Deci nu apuca sa ajunga prea jos.
Reply With Quote
Vechi 09.03.2016, 09:04:34
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
"normal", doar nu poti crede ce scrie intr-o carte VECHE:)
Vechi 09.03.2016, 09:11:58
CristianR's Avatar
CristianR CristianR is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Eu nu găsesc modul "advanced" când răspund prima dată la un mesaj. Sau în cazul ăsta nu apar diacriticile ciudate?
Ai dreptate. Nu e. Dar mie nu-mi schimbă diacriticele când răspund prima dată. Doar când reeditez. Folosesc Chrome.
Vechi 09.03.2016, 09:42:43
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Inerția a fost explicată? Ai vreo referință? M-aș mira foarte tare. Conservarea energiei nu explică inerția ca forță.
Daca tu nu o intelegi asta nu inseamna ca nu exista :)

Citat:
Experimentul propus nu aproximează gradul de complexitate a sistemului pus în discuție.
Dar te-ar ajuta sa intelegi ceea ce nu pricepi :)

Citat:
Interesant că poți accepta așa de ușor că atmosfera terestră compusă din atîtea elemente gazoase rămîne pe orbită sincronă cu Globul. Elemente care interacționează haotic, ghidate de energii oarbe (termice șamd), dar care se supun smerite mișcării geoidului dedesubt.
Interesant este ca tu nu poti accepta declarandu-te agnostic fata de un fenomen banal cum este inertia :)

Citat:
Cele de deasupra Ecuatorului au o viteză relativă mult mai mare decît cele de deasupra Polilor, iar pe înălțime în mod similar cele din straturile superioare se mișcă mai repede ca cele de jos. Haotic, dar totdeauna sincron cu mama Terra...
Asta e haotic? Sa vezi o tornada.. :)

Citat:
Poți face și tu un efort de imaginație ca să înțelegi problema pe care o propun? Chiar dacă atmosfera datează de cînd s-a format geoidul, nu contează, mi-e imposibil să accept că se învîrte atît de bine sincronizată pe toate direcțiile (latitudine și altitudine) cu solul tare de sub ea. Pentru că vorbim de elemente chimice gazoase, nu de particule solide interconectate. Mai mult, sînt capturate totuși de mîna slabă a gravitației, din motive necunoscute, nu cumva să nu emeargă în neantul de deasupra.
Poftim :)
https://www.quora.com/Why-wouldnt-Ea...ape-into-space

Citat:
Problema e simplă dacă Pămîntul e staționar, altfel e de domeniul fantasticului fie și din acest singur motiv.

Ceea ce numim noi forță de atracție gravitațională poate avea și alte explicații. Găsești pe net. :)
Cu alte cuvinte aplici viol cu perversiuni la toata fizica clasica doar ca Pamantul sa iasa stationar :)
Vechi 09.03.2016, 11:04:41
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Daca tu nu o intelegi asta nu inseamna ca nu exista :)

Interesant este ca tu nu poti accepta declarandu-te agnostic fata de un fenomen banal cum este inertia :)
Nici cei mai luminați fizicieni nu au o explicație pentru inerție. Ce anume ține un obiect în mișcare după ce i-a fost imprimat un impuls? Nu se știe.

Legile conservării energiei / impulsului sînt simple observații ale fenomenelor, fără să ofere și explicația DE CE.

Citat:
Asta e haotic? Sa vezi o tornada.. :)
Tornada e un fenomen local datorat echilibrării presiunilor și temperaturilor din acea zonă. Eu pun problema mișcării cvasiordonate, sincrone a întregii atmosfere o dată cu Globul de sub ea. Încearcă să procesezi corect informațiile și fii obiectiv cînd afișezi datele la periferice. :)

Și gazele de la mare înălțime de ce nu scapă, avînd în vedere că energia particulelor aflate în mișcare haotică e mult mai mare comparativ cu gravitația acolo sus?

Citat:
Cu alte cuvinte aplici viol cu perversiuni la toata fizica clasica doar ca Pamantul sa iasa stationar :)
Nu trebuie să-ți folosești imaginația în felul ăsta și să le dai și altora ispite pe gratis.

Știu cel puțin 3 experimente care s-au făcut și repetat, care arată că Pămîntul nu este în mișcare. Plus că mai scrie și-n Biblie.

Reply With Quote
Răspunde