![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Desfrânarea poate exista si intre cei casatoriti, daca acestia ar practica perversiuni sexuale sau daca ar aveea relatii intime in timp ce femeia este insarcinata.
Iar in privinta bolilor transmise genetic. Daca se constata ca unul din soti (sau ambii) au anumite boli grave, care s-ar trasmite si copiilor facuti de acestia (si asta numai un doctor poate spune exact), atunci evident recomandarea este ca acei soti sa nu mai faca copii, existând solutia infiatului sau adoptiei. |
|
|
|||
|
|||
|
Da' inainte de casatorie cum e dom' Florin?
Tot "iubire" binecuvantata sau v-ati mai maturizat duhovniceste intre timp?
|
|||
|
|||
|
Eu inteleg ca cei doi care au intrebat vor sa stie cum sa nu faca prunci naturali, si nu cum sa aibe pe alte cai.
Adica vor sa stie cum sa traiasca in casnicie fara a concepe copii totusi (metodele de anticonceptie fiind interzise de biserica). Aici este problema spinoasa.
|
||||
|
||||
|
Păi dacă știu cum se fac copiii, înseamnă că știu și cum nu se fac. Adică nu te joci cu barza. E simplu.
|
|||
|
|||
|
Da, dar intervine o problema.
Intr-o casnicie (sau chiar o relatie premergatoare unei casnicii), si in care unul din parteneri/soti sau ambii fie nu pot face copii, fie daca i-ar face copii s-ar naste cu boli grave sau malformatii mostenite genetic grave, , dar totusi acei parteneri si apoi soti vor (si este absolut normal) sa aibă relatii intime si sa faca dragoste, in aceste cazuri, cred totusi ca singura varianta (fara a se ajunge la avort, pe care-l consider egal cu crima) ar fi utilizarea de metode contraceptive (pastile anticonceptionale sau prezervativ). |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Pastila contraceptiva sau prezervativul sunt "protectii" impotriva darului lui Dumnezeu. Nu e crima impotriva vietii, ci impotriva Iubirii; rezulta ca nu e dragoste, ci desfrau, iar asa ceva nu se binecuvanteaza in cununie.