În prealabil postat de cristiboss56
Acuzele lansate de preoti la adresa atotputernicului episcop al Husilor, PS Corneliu, i-au fĂŁcut pe unii slujitori ai Domnului sĂŁ spunĂŁ ce se petrece în interior. Se vorbeste, pe la colturi, de cadouri de mii de euro care se fac episcopului, la tot felul de sfintiri sau instalĂŁri de preoti, bani care sunt âlivratiâ direct Preasfintitului. De altfel, un preot din zona Vaslui vorbea, deunĂŁzi, de o sumĂŁ de 15.000 de euro datĂŁ cadou episcopului, atunci când a fost preotit. Altii spun cĂŁ o parohie costĂŁ, în Vaslui, cu aprobarea directĂŁ a episcopului Corneliu, între 10 si 20.000 de euro, aceeasi sumĂŁ fiind necesarĂŁ si atunci când vrei sĂŁ te pui bine cu mai-marele preotilor din judetul Vaslui. Mai nou, spun unii preoti, la adĂŁpostul anonimatului, temându-se sĂŁ nu fie acuzati de luare de mitĂŁ sau primire de foloase necuvenite, PS Corneliu ar fi cerut ca sumele care se plĂŁtesc pentru a înlesni primirea unei parohii sĂŁ fie transformate în⊠aur. DacĂŁ astfel de informatii se confirmĂŁ, putem spune cĂŁ sunt fapte foarte grave care se petrec în interiorul unei institutii pentru care statul român are legi, la fel ca pentru toti cetĂŁtenii acestei tĂŁri.
âCând am fost preotit, i-am dat 15.000 de euro episcopului. Nu am primit nicio chitantĂŁ, nimic. Acum, mi se cere 20.000 de euro, altfel mĂŁ va muta din parohieâ, spunea, în urmĂŁ cu câteva zile, sub protectia anonimatului, un preot din judet, care astepta cu teamĂŁ decizia episcopului. Este doar unul dintre cazurile de preoti care sunt mutati disciplinar din ordinul PS Corneliu, la zeci de kilometri distantĂŁ de parohiile lor, pentru situatii care de care mai ciudate. Ultimul scandal a izbucnit la Bârlad, la Biserica âSf. Spiridonâ, unde preotul paroh a fost trimis într-un capĂŁt de judet, ca pedeapsĂŁ de la PS Corneliu. Preotilor li se pun biruri foarte mari si dacĂŁ vor sĂŁ fie protejati trebuie sĂŁ dea spaga de rigoare cĂŁtre episcopul Husilor: 20.000 de euro de fiecare preot. Abaterile disciplinare ale preotilor mutati abuziv de la Bârlad sunt tot de naturĂŁ financiarĂŁ, nĂŁscociri ale episcopului: ba cĂŁ unii n-au renovat biserica (DomneascĂŁ) si se certau între ei mai rĂŁu ca la usa cortului, fiind înregistrate nu mai putin de 33 de reclamatii la Episcopie, în timp ce un preot ar fi avut datorii la Episcopie de 240 de milioane de lei vechi! âVĂŁ spun ceva ce n-am spus la nimeni. PĂŁrintele protopop a spus: <<Du-te si dĂŁ-i 20.000 de euro episcopului si te lasĂŁ acolo pânĂŁ mori!>>. N-a avut acei bani si a fost trimis urgent la pensie. S-a îmbolnĂŁvit de inimĂŁ, mama a ajuns la Psihiatrie, eu m-am îmbolnĂŁvit de diabet, fac insulinĂŁâ, a spus unul dintre preotii din Bârlad, în fata enoriasilor. Se spune cĂŁ, pentru a fi în gratiile episcopului, trebuie sĂŁ plĂŁtesti între 10 si 20.000 de euro, pentru a fi lĂŁsat în pace în parohia ta; bani care se achitĂŁ cu titlul de cadou de cĂŁtre preotii âcĂŁlcatiâ de PS Corneliu.
Cadourile cĂŁtre Episcopia Husilor: 3 milioane de euro!
La un calcul simplu, tinând cont cĂŁ sunt în jur de 300 de preoti în judet si fiecare a plĂŁtit în jur de 10.000 de euro pentru o parohie, rezultĂŁ cĂŁ totalul cadourilor oferite de preotii din judet cĂŁtre Episcopie ar ajunge la peste trei milioane de euro. O sumĂŁ frumusicĂŁ, pentru care nu existĂŁ chitante sau facturi. Mai nou, spun unele surse, la adĂŁpostul anonimatului, temându-se de un flagrant al DNA sau altor institutii abilitate, episcopul ar fi cerut ca sumele care trebuie oferite drept cadou sĂŁ fie transformate în aur, metal pretios care este oferit cu dĂŁrnicie de preotii disperati. De altfel, la o parohie din zona Spitalului Judetean, se spune cĂŁ s-a plĂŁtit o sumĂŁ frumoasĂŁ pentru a primi parohia respectivĂŁ, în jur de 500 milioane lei vechi, fapt care ne face sĂŁ ne întrebĂŁm: când vor decide institutiile statului sĂŁ aplice legea si în Eparhia Husului?
|