![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Am spus "nu mă odihnea" (rectific: "uneori nu mă odihnea"). A spus lucruri folositoare (sau și lucruri folositoare), dar o mai lua și pe arătură. Și fiecare dintre noi o mai luăm pe arătură! Ideea era că noi suntem subiectivi în aprecierea unei persoane, iar pe mine, simplu, mă obosesc expresii gen "eu nevrednicul și păcătosul" (des întâlnite la Zaharia sau la tine). Sau evocarea prezenței în jurul unor părinți înduhovniciți...și asta în momente când cartea noastră de vizită ar putea întări anumite convingeri. Și mă obosește și mai mult rigiditatea și singuranța de sine în judecarea unei situații sau a unui semen (judecarea, nu osândirea!), dar asta nu înseamnă că nu mă folosesc de ceea ce consider că e bun la tine. Simplu ți-am spus ceea ce nu-mi place. Ce-mi place țin pentru mine. Simplu. :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Incepe cu asta! E gand de la Dumnezeu, Care ne vrea mereu onesti cu noi insine, mai intai.
Apoi vei fi mai putin prefacut si dulceag. Hai, spor la munca de sine! |
|
|||
|
|||
![]()
Denigrarea Bisericii. Justiția nu face decât să se folosească de materialul clientului. Și cum material există, de ce să nu profite? Și nu este vorba de vreo înscenare cum vor unii să insinueze.
|
|
|||
|
|||
![]()
.............................
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 13.04.2018 at 16:52:02. |
|
||||
|
||||
![]()
Iti urez succes!
Citat:
Multumesc pentru sfat. Ma straduiesc demult cu acest "inceput", care nu se mai termina!... Ioane, ne mai suparam, ne mai impacam, dar... nu ma urî. Stiu ca am prostul obicei sa te scot din sarite destul de des, dar oare chiar nu poti sa treci fara sa te tulburi? Inca o data, iarta-ma! Promit sa nu-ti mai stau in cale... O vreme ma retrag... Ai grija de tine, Ioane! Inca o data iarta-ma! Curand intram in post, iar povara supararii tale, ar atarna destul de greu... Si pentru mine, si pentru tine!...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"Poporul Meu va pieri, pentru că nu mai cunoaște pe Domnul. Și pentru că tu ai trecut cu vederea cunoașterea Domnului, Eu te voi da la o parte din preoția Mea. Și fiindcă tu ai uitat de legea Domnului, și Eu voi uita pe fiii tăi. Cu cât s-au înmulțit, cu atât au păcătuit împotriva Mea; cinstea lor au schimbat-o în rușine. Ei se hrănesc din fărădelegile poporului Meu, și năzuința lor este numai către păcat. Dar și poporului i se va întâmpla ca și preotului; voi pedepsi purtarea lui, iar faptele lui le voi întoarce împotriva lui" Din ce motiv s-a ajuns la situatia ca exista asemenea arhierei ? Domnul raspune mai jos: "Că asemenea junincei îndărătnice, așa și Israel s-a îndărătnicit. Și să-i mai pască pe ei Domnul ca pe un miel în pășuni întinse?" Bine, bine, dar ce se va intampla cu asemenea arhierei ? Sa citim ultimul verset din capitol: "Vântul îi va strânge în aripile sale și rușinea îi va cuprinde din pricina jertfelor lor."
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ci, indiferent de contextul in care s-a vadit sfintenia, singura politica datatoare de sfinti e Voia lui Dumnezeu. Nu politica mafiotilor face sfinti, ci Domnul Care a poruncit "Fiti sfinti!..." impreuna cu oamenii care Il iubesc pe El. Iubirea lui Hristos naste sfinti! Biserica naste si creste sfinti!, in vreme ce politica comunista naste si cultiva monstri si monstruozitati. Si oameni cu mintea stramba, precum vedem. Sa nu mai scrii asemenea nerozie, sa n-o mai spui si nici s-o mai gandesti, Moshule! P.S. Nu datorita lui Iuda, nici datorita satanei a daruit Domnul scump Sangele Sau pe Cruce. Jertfa lui Hristos e rodul si expresia cea mai deplina a Iubirii Dumnezeiesti pentru noi, oamenii. Din iubirea jertfelnica vine sfintenia, precum si celelalte mari bunatati. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ca ar fi ceva anume teribil de gresit cu el (desi ar fi, depinde de exigentele morale ale fiecaruia), dar sunt niste exprimari care lasa un gust salciu. Eu din cate am inteles, protesteaza ca e pensionat la 65 si ar fi vrut la 67 sau 90 de ce nu? Acum intrebarea este, ce inseamna asta? Ca de slujit poate sluji in continuare. De spovedit nu vad de ce n-ar putea. Atunci? Aceeasi intrebare am vazut-o adresata unui preot, devenit se pare vajnic "anti-ecumenist" pe fondul aceleasi probleme: de ce a fost pensionat? Din pacate nici respectivul n-a putut raspunde la intrebarile de mai sus.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 14.11.2016 at 11:43:43. |
|
||||
|
||||
![]()
Și chestia cu recăsătoritul e de mare angajament.
Cu nu'ș câți preoți divorțați și recăsătoriți.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In cazul de fatza, dracul te mana prin adevar, si se pare ca resuseste din plin. ![]() Tu nu-ti dai seama ca esti manipulat. |
|