![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Mulțumesc din suflet pentru mesajele voastre sincere, in mod deosebit mulțumesc lui Ioan , Culai si Dragos, de la care am învățat si învăț multe .
Sunt mesaje sincere , si asta contează enorm. Până la urmă toți ne iubim Biserica noastră ORTODOXĂ, iar "greșeala "in iubire e de înțeles si până la urmă trecătoare. Bunul Dumnezeu sa ne lumineze pe toți deopotrivă :)
|
||||
|
||||
![]()
„Jalnică” e cuvântul potrivit, ai dreptate.
|
||||
|
||||
![]()
Iertare Cristian , caci te-am uitat tocmai pe tine cel mai echilibrat dintre toți :)
|
||||
|
||||
![]()
Vedem mizeria și ne spunem că nu trebuie s-o lăsăm așa. Nu ne place, dar cineva trebuie s-o facă pe gunoierul. Și când umbli cu gunoiul nu prea reușești să nu te murdărești și tu. Trebuie multă atenție în gestionarea lui; trebuie să nu-l răscolești prea tare, ca duhoarea lui să nu se răspândească prea mult; și nu cumva să înceapă să-ți placă să-l tot răscolești.
Din păcate, în cele arătate pe acest topic nu avem de-a face cu oameni imaculați versus păcătoși sadea. Odată ce ai acceptat compromisul încă de prima dată, nu mai ești nevinovat, mai ales dacă n-ai încercat să faci ceva pentru a-l denunța. Iar apoi, după ani și ani în care l-ai îndurat și te-ai compromis tu însuți, îl denunți când paharul s-a umplut. De înțeles și asta, însă numai dacă îți recunoști partea ta de vină, ți-o asumi și te pocăiești pentru ea. Poți acuza mocirla și să ceri asanarea ei numai după ce tu însuți ai ieșit din ea. Altfel, câtă vreme ești tot acolo, vei oferi un amar spectacol al unei bătăi cu noroi, față de care cei din afară vor asista fie cu tristețe, fie amuzându-se, ori se vor băga ei înșiși în mocirlă, acolo unde taberele se vor contopi, indistinct. Să nu ajungem în situația de a găsi un țap ispășitor pentru ca noi să părem curați; în primul rând în ochii noștri. Așa cum a fost cu Ceaușescu, asupra căruia s-au proiectat toate abuzurile, dar și mizeriile, lașitățile, compromisurile noastre. Sper ca cei tineri și cu inima curată să nu se sperie de ceea ce află citind ce s-a scris aici, ci să se pregătească pentru o luptă dreaptă, păstrându-și curate sufletele. Și să știe că, punând rugăciune înainte și gând curat, Dumnezeu le poate scoate în cale oameni care cu adevărat Îl slujesc pe El. Iar dacă, totuși, vor avea piedici de genul celor descrise, să refuze compromisul și să aibă curaj. Nu să dea înapoi, nu să se dezguste și să fugă peste hotare, ci să lupte cu suflet curat, iertând și având milă de toți, dar fără să treacă nepăsători pe lângă... gunoi. Există oameni care trebuie să-l gestioneze, și lor trebuie să li se atragă atenția. Le-ar putea fi de folos și celor care văd în preoție o „meserie” bănoasă și confortabilă. S-ar putea trezi, înțelegând că dacă apucă pe calea asta, se fac frate cu dracul; vor intra în astfel de mizerii în care își vor pierde sufletele, inimile li se vor împietri și nu se știe dacă se vor mai putea pocăi vreodată. Și nu doar sufletele lor, ci mai ales ale celor încredințate lor spre păstorire, și care se dezgustă atunci când văd ipocrizie, depărtându-se de Biserică. Pentru că ipocrit devii dacă vrei să amesteci iubirea bogăției (sau alte ''iubiri'') cu slujirea lui Dumnezeu. Aceste suflete le cere Dumnezeu din mâna fiecărui preot, iar dacă le-a pierdut, soarta lui va fi amară la Judecată. Și dacă le-a câștigat va fi, bineînțeles, mai fericit decât mulți.
Știu, vom muri. Dar cîtă splendoare! (Daniel Turcea) Last edited by CristianR; 12.11.2016 at 15:44:05. |
|
|||
|
|||
![]()
,,Potrivit unor surse judiciare, el este anchetat ca ar fi luat mita 500 de euro pentru a acorda salariile restante pentru un preot decazut din drepturi.
Toata scena luarii de mita a fost filmata pe ascuns de catre preotul care a oferit bani." Daca primea 5000, nu i se intampla nimic... ![]() Care o fi motivul real? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ancheta actuală se referă si la deturnarea de fonduri europene. Nu are rost s-o luam de la cap si cred ca momentan subiectul de față s-a epuizat , dar vorba lui Ioan , Culai si Cristian , sa fim atenți la alte amănunte mult mai de preț pentru noi toți până la urmă :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si daca tot facem o paralela cu Ceausescu, oare nu datorita politicii comuniste, s-a umplut tara de sfinti? Tot la fel si acum: suntem constienti ca jertfa si smerenia foarte multor preoti ii duce spre sfintenie... Iar ei nu se plang, ci dimpotriva, multumesc lui Dumnezeu ca le-a pus la dispozitie un astfel de pret!!! Noi suntem cei care incercam sa rapim sfintirea unora ca ei, impotriva vointei lor. Cei ce se plang si arunca cu acuze, cei ce se compara pe sine cu altii pe care-i considera "lichele", si care se tin si cu dintii de "ciolan" nu de Biserica, la 70 de ani, ocupand locul altuia mai tanar care se roaga cu disperare sa inceapa si el sa lucreze "in vie"... acestia nu mai traiesc pentru altii, ci doar pentru ei insisi... Cand nu sunt preoti, da, e important sa se ramana in slujba bisericii pana cand il duc puterile, dar cand preotii ies ca furnicile de pe bancile facultatilor de teologie, ce-ar fi de facut cu ei? Ma dezic total de plocoane si interventii nemeritate duhovniceste, iar daca ele sunt, sa nu fim in locul celor ce vor da socoteala pentru asta. Dar Dumnezeu e cel ce ingaduie, si tot el este cel care isi intoarce fata de le cei ce abuzeaza de rabdarea Lui. Stiu bine ce vorbesc si am vazut preot injunghiat in biserica, infipt cu masina in stalp, sau pur si simplu imbolnavit grav fara niciun motiv aparent, si mort intr-o saptamana. Cazuri concrete, nu zvonuri. Iar asta in imediata mea apropiere! Un slujitor al Bisericii stie bine toate astea si nu se joaca dea duhul sfant, decat din prostie, cand inca nu cunoaste... cu ce se mananca!...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by simpllu; 12.11.2016 at 21:30:09. |
|
|||
|
|||
![]()
Pe mine nu mă odihnea un om rigid ca Zaharia, deși tu te folosești. Cine se aseamănă se adună. :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce voiam insa sa spun, este ca acel mesaj nu-i apartine lui Zaharia. El doar a citat din altcineva. Iar daca acel altcineva, era chiar el, cu atat mai laudabil... Tu, omule, care te ascunzi, pur si "simpllu", avand avantajul de a-i cunoaste pe fiecare-n parte, si persifland pe alocuri pe cei ce... nu te cunosc, dai dovada de lipsa de caracter. Nu sunt curios sa stiu cine esti, dar lasa-i pe cei ce nu sunt de fata, din moment ce nu ne amintim sa fi "copilarit" impreuna!...