![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
si ce daca au fost batuti? ce daca erau batuti iarasi si iarasi si iarasi? trebuia sa se intoarca mereu, sa incerce sa educe masele, sa ajute Biserica lui Hristos, asta e rostul clerului in primul rand! nu canoane, nu dogma, nu numararea mereu si mereu a cohorte de sfinti care mai de care mai, nu mai zic cum... stati in turnul vostru acolo si va doare-n cot de mujic, asta e clerul ortodox. noi avem voie sa va punem la indoiala orice vrem, barbile sau burtile sau mercedesurile, voi v-ati obligat in fata lui Dumnezeu sa aveti grija de Biserica Lui, asta inseamna ca in primul rand trebuie sa va grijiti de noi, oamenii, credinciosii. iar noi nu suntem toti la fel, unii suntem mai buni, altii mai rai, voi trebuie sa fiti langa noi toti. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Că dacă efectiv vin într-o biserică catolică 60 de persoane maxim și ai 2 ore de slujbă și 2 preoți la 60 de oameni, normal că ai tot timpul liber să faci scheme pe hârtii care nu ți le citește mai nimeni. Catolicii niciodată nu s-au remarcat prin mersul din casă în casă eu n-am văzut în România, deci nici la ei nu le vin toți enoriașii la slujbe și la ei sunt oameni cărora nu le pasă chiar comunități întregi. La fel e și cu sectarii și cu diferite denominațiuni dacă au 3 ore de program de discursuri Duminica, fără slujbe și fără nimic și 40 de enoriași, normal că se pot ocupa mult mai ușor de ei, dar nici așa nu-mi spune tu mie că în baptism merg toți duminical sau iau toți „Cina Domnului” dintr-o adunare. Și evenimentele făcute pe stadioane pe care le fac neoprotestanții și alte săli presupune ca lumea să vină tot la ei, nu să meargă ei direct. Ia să ai mă nene 3000-7000 de familii, din care familie = ori 2 membri de obicei, fiecare cu apucăturile lui și chiar câteva sute de bolnavi psihic într-un oraș mare de care să ai grijă să nu-și facă rău sau să nu facă ceva nociv în Biserică. Păi stai tată să faci și slujbele, să ai și program de slujire zilnică precum la Catedrale, de 3 ore + vecernia sau maslu, nu de 2-3 ore Duminica și oameni mulți la spovedanie cu care petreci ore țintuit în scaun, fără să mergi la masă sau la toaletă, să ai și înmormântări și vezi după programul de muncă și uzura.
|
|||
|
|||
|
Citat:
dar tu te referi la mediul urban, eu ma gandesc mereu la preotimea din mediul rural, mai ales la zonele defavorizate. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Zilnic, Liturghia dimineață și seara. Duminica, 3 Liturghii, în limbile germană, maghiară și română. Plus, adorație euharistică o dată pe săptămână, alte devoțiuni publice (Calea Crucii etc.) Toți preoții sunt ieromonahi (călugări salvatorieni) ceea ce implică citirea Ceasurilor, sau a Breviarului. Plus: înmormântări, botezuri, sfințirea caselor, spovadă, etc... Deci ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Dar tu ai devenit catolic dupa ce ai fost ateu, asa cum ai spus, deci fara sa stii ceva despre ortodoxie inainte de convertire. Poate din neadevarurile pe care le spuneau greco-catolicii despre ortodoxie, pentru ca ai spus ca determinant pentru convertire a fost ce s-a intamplat cu greco-catolicii. Last edited by catalin2; 04.04.2017 at 20:31:10. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Citat:
Pe de altă parte, ai dreptate când spui că ortodoxia nu e persuasivă. Poate că nu știi ce înseamnă a fi persuasiv (adică a avea putere de convingere), dar asta e altă discuție.... Citat:
Dar, după logica ta, tu, devenind ortodox după ce ai fost practicant de paranormal, știi mult mai puțin despre catolicism decât știam eu despre ortodoxie. Iarăși arăți că ai slabă ținere de minte. Domnul Dragomir avea argumentul ăsta.
|
|
|||
|
|||
|
Nu ai citit cum s-au convertit rusii? Tarul a trimis mai multe solii, la Roma, musulmani, evrei, Constantinopol. Si cei de la Constantinopol s-au intors extaziati dupa slujba. Iar Bulgarii stim cum, tot prin delegatii.
Citat:
Citat:
Citat:
Important e sa inveti pe parcurs, sa nu ramai asa, crezand ca stii tot. Eu dupa ce am devenit credincios, citind Biblia, un timp am crezut ca toate cultele sunt la fel. Deci eram ecumenist. Ma uitam la emisiuni protestante si ascultam radio protestant. Apoi am inceput sa citesc mai multe si mi-am dat seama ca protestantii nu prea sunt in regula, am ramas la ortodocsi si catolici. Am dat pomelnice chiar si la catolici, am fost in biserica catolica si m-am rugat. Dupa aceea am studiat mai multe si am inceput sa ma indoiesc de catolicism. M-am si rugat sa aflu adevarul despre catolicism. Si asa am aflat adevarul, nu am luat deloc decizii la intamplare si nu spun niciodata nimic din ce nu am studiat deja. |
|
|
||||
|
||||
|
Daca esti hotarata pe calea asta, nu-mi ramane decat sa-ti urez sa-ti ajute Dumnezeu spre mantuire; si sa nu constati candva ca ii lipseste... ortodoxia.
|
|||
|
|||
|
Multumesc! Sa ne ajute Dumnezeu pe toti! Ortodoxia o iau cu mine nu o sterg cu buretele.
|
|
|