Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.03.2009, 21:49:58
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

suntem bolnavi de superficialitate. si iubirea o transformam in ceva banal. dragostea e simpla. pentru cine o cunoaste. pentru ca pentru unii e ca respiratia insa pentru altii e ca... transpiratia... nu ne mai asumam nimic. suntem lasi. nu luptam pentru dragoste. pentru ca s-o recastigam atunci cand slabeste. pentru ca ea nu cade niciodata... noi cadem, noi abandonam inainte de limita... iubim pe fuga. pe anotimpuri. pe sezoane. am inceput sa ii punem limite dragostei... de unde pana unde? din SUPERFICIALITATE. ne caracterizeaza grozav...

e greu in ziua de azi sa gasesti pe cineva cu care sa impartasesti sentimente neconditionat. suntem egoisti si plini de mandrie. ne alegem cu orgoliul ranit foarte usor... si nu stim ce e jertfa, ce inseamna sa lupti pana la capat, ce inseamna sa iubesti... ce inseamna dragostea...

fratioare, surioaro, oricine ai fi, uita-te langa tine... e tot ce ai mai scump pe lume... si ce vezi la altii cu siguranta tie nu ti s-ar potrivi... pretuieste si multumeste lui Dumnezeu in fiecare zi pentru jumatatea ta... alta mai buna nu exista! poti sa ti-o repeti de mii de ori... asta e adevarul. si cand ai sa intelegi asta atunci sa stii ca ai dragoste...
Vechi 09.03.2009, 23:18:32
ioan_si.atat's Avatar
ioan_si.atat ioan_si.atat is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2009
Locație: Bucharest village
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ioan_si.atat
Implicit

Citat:
În prealabil postat de axios Vezi mesajul
suntem bolnavi de superficialitate. si iubirea o transformam in ceva banal. dragostea e simpla. pentru cine o cunoaste. pentru ca pentru unii e ca respiratia insa pentru altii e ca... transpiratia... nu ne mai asumam nimic. suntem lasi. nu luptam pentru dragoste. pentru ca s-o recastigam atunci cand slabeste. pentru ca ea nu cade niciodata... noi cadem, noi abandonam inainte de limita... iubim pe fuga. pe anotimpuri. pe sezoane. am inceput sa ii punem limite dragostei... de unde pana unde? din SUPERFICIALITATE. ne caracterizeaza grozav...

e greu in ziua de azi sa gasesti pe cineva cu care sa impartasesti sentimente neconditionat. suntem egoisti si plini de mandrie. ne alegem cu orgoliul ranit foarte usor... si nu stim ce e jertfa, ce inseamna sa lupti pana la capat, ce inseamna sa iubesti... ce inseamna dragostea...

fratioare, surioaro, oricine ai fi, uita-te langa tine... e tot ce ai mai scump pe lume... si ce vezi la altii cu siguranta tie nu ti s-ar potrivi... pretuieste si multumeste lui Dumnezeu in fiecare zi pentru jumatatea ta... alta mai buna nu exista! poti sa ti-o repeti de mii de ori... asta e adevarul. si cand ai sa intelegi asta atunci sa stii ca ai dragoste...
Bine spus, axios. Chiar ar trebui sa multumim lui Dumnezeu pentru pesoanele pe care ni le scoate in cale. Nimic nu este intamplator, cu atat mai mult atunci cand e vorba de persoana de langa tine. Trebuie sa intelegem ca iubirea inseamna in primul rand jertfa, sau macar punerea fericirii persoanei iubite inaintea propriei fericiri. Abia apoi putem vorbi de iubire. Este intr-adevar pacat ca oamenii nu gandesc si simt asa in zilele noastre. Stiu insa ca exista si exceptii. Si chiar ca oamenii se mai schimba. Sa avem nadejde.

Doame-ajuta!
Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan 3:16)

http://taramulfagaduintei.blogspot.com/

http://teatrulviselor.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 09.03.2009, 23:39:24
ioan_si.atat's Avatar
ioan_si.atat ioan_si.atat is offline
Member

Data înregistrării: 05.01.2009
Locație: Bucharest village
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ioan_si.atat
Implicit

Citat:
În prealabil postat de floarealbastra Vezi mesajul
Bine v-am gasit!

Un subiect sensibil: Iubirea.

Ce este Iubirea? Cum sa iubesti? Dar daca nu stii sa iubesti?
Sau si mai grav: daca cel sau cea pe care o iubesti, nu te intelege sau te intelege gresit?

Si apoi, daca ai crescut vazand oameni urandu-se pana la extrem, nu-i asa ca atunci cand dai de iubire, parca ti-e straina? Desi stii ca exista, nu stii cum sa o exprimi si esti gresit inteles.

Cine iubeste, iarta, nu-i asa? Si daca nu iarta atunci inseamna ca nu iubeste indeajuns?

Pentru mine, Iubirea e o slabiciune inevitabila. Daca ai dat de ea, asta e, te-ai ars!
Si stiti de ce? Pentru ca mai apoi ramai asa suspendat intre a dori sa uiti si a nu putea.

Si asta inseamna chin nespus de dureros si desi vrei sa scapi de el, nu poti, se tine de sufletul tau ca scaiul. Si atunci va intreb: ce e de facut?

Ce poti sa faci cand esti pe deasupra si o natura patimasa si uneori te simti atat de ranit incat simti ca se prabuseste lumea pe tine. Cand numai la gandul ca persoana iubita poate sa fie cu altcineva, te innebuneste si simti cum vrei sa mori daca este sa fie asa. Asta e patima, nu-i asa?

Va intreb: ce sa faci ca sa scapi de ea pt. ca tu vrei sa fii independent, sa fii liber sa nu te inrobeasca nimic. Dar daca simti ca esti inrobit in grele lanturi sufletesti si desi ceri dezlegare si vrei sa nu mai ramai asa suspendat, cu sufletul atarnat de vointa cuiva, nu o ai, sau daca o ai e numai de forma.

Si mai ales daca stii ca drumul ti se va intersecta sigur cu persoana respectiva, simti cum te ia cu fiori, stiind tu cat suferi.

Exista numai o rezolvare: sa fii impreuna cu acea persoana. Dar iar va intreb: daca nu e posibil care ramane solutia? Sa innebunesti sau sa pleci cat mai departe, cat vezi cu ochii?

Ajutati-ma, va rog!

Doamne ajuta!

P.S. Poate ca imi veti zice: roaga-te si iar roaga-te. Eu iar va zic: si daca e si acolo, e in rugaciune, se tine asa de suflet peste tot, oriunde si nicaieri si in fiecare zi, intamplarile vietii iti amintesc numai si numai de acea persoana. E ca si cum ar fi aer si tu stii ca daca nu il respiri, mori! Ce e de facut?

Va multumesc inca de pe acum daca va osteniti sa-mi dati cate un sfat, chiar si neinsemnat.
floarealbastra, daca te ajuta cu ceva, sa stii ca inteleg ceea ce simti, inteleg prin ceea ce treci. Asa se intampla de multe ori. Si mai stiu ca nu e deloc usor. Probabil intrebarea pe care ti-o pui cel mai des este "de ce?". Din pacate raspunsul nu-l avem noi. Se pare ca tot ce putem face este sa suferim. Daca suferinta este pentru o cauza dreapta, cred insa ca ne putem mangaia cu gandul ca asa trebuie sa fie si poate aceasta suferinta ne mai spala din pacate. Stiu ca ar trebui sa fim mai optimisti si sa nu cumva sa cadem in pacatul iubirii patimase. Cel mai important cred ca este sa nu uitam ca Dumnezeu este mare, este bun si atotstiutor. Daca lucrurile se intampla intr-un fel neplacut noua, exista un scop anume, doar ca nu ne este dat inca sa-l intelegem. Sa nu ne pierdem asadar credinta si nadejdea. Sa ne rugam, sa ne marturisim pacatele, sa fim drepti inaintea lui Dumnezeu si, cu siguranta, lucrurile se vor aranja si pentru noi.

Dumnezeu sa te lumineze!
Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. (Ioan 3:16)

http://taramulfagaduintei.blogspot.com/

http://teatrulviselor.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 10.03.2009, 03:20:48
floarealbastra floarealbastra is offline
Banned

Data înregistrării: 09.03.2009
Implicit

Hmm ... mustacesc si meditez indelung ...

Foarte frumos este ceea ce voi ziceti (fac abstractie de intepaturile de la topicul cu poeziile preferate si pov. cu talc).

Totusi, as mai adauga: de fapt, noi stim bine de ce pt. ca Dumnezeu ne vorbeste in fiece zi numai ca asa ... ne intrebam ca nevinovatii ca "de ce", aici e un pic de ipocrizie pt. ca noi stim de fapt foarte bine "de ce" - urile - astea atat cat ne arata Bunul Dumnezeu.

Si eu mai cred ca Dumnezeu poate in orice clipa sa rastoarne planurile mintii omenesti dar atunci cand Iubirea e neconditionata si stim ca facem Voia Lui Dumnezeu care ni se descopera prin rugaciune si meditatie, prin semnele vietii cotidiene, atunci poate ca ne e mai usor sa facem abstractie de aspectele neplacute sau poate ca invatam sa facem aceasta abstractie - adica sa trecem cu vederea neesentialul si sa vedem esenta - adica sa vedem padurea si nu numai copacul din fata noastra. O privire din elicopter a existentei, a cauzelor si a efectelor. Desi noi traim in lumea efectelor iar in cea a cauzelor este Demiurgul.

"Din sanul vesnicului ieri,
traieste azi ce moare
Un soare de s-ar stinge-n cer,
S-aprinde iarasi soare.

Parand pe veci a rasari,
din urma moartea-i paste
caci toti se nasc spre a muri
si mor spre a se naste."

Uneori meditez asupra mortii, ea este o realitate cu care ne vom intalni cu totii. Dar pt. unii, ea este o eliberare caci ei sunt pregatiti in vreme ce pt. altii viata le are rezervate inca multe chinuri, alte urcusuri si suiri, poate mai dure ca niciodata caci ei trebuie sa patimeasca, poate ca pt. tot neamul lor sau poate ca asa le-a fost scris din veac si trecutul trecutului le e plin de greseli si de datorii de destin pt. toti si pt. lume, se poate ... Eu mai cred ca si Iubirea e scrisa din veac altfel de ce i-ar fi spus ingerul lui Tobie: du-te si o ia pe ea de sotie caci ea iti este menita din veac tie. De ce exista aceasta expresie in Biblie: "din veac"? Din veac a fost menit si Hristos sa se rastigneasca pe cruce, chiar dupa caderea lui Adam aflam asta, inca din Geneza.

De aceea eu cred ca e adevarat ca: ce-i al tau e pus deoparte. Deci, te asteapta pe tine ... bine, ca daca zabovesti mult lucrurile ies anapoda si iar trebuie sa intervina Vointa divina si iar sa aseze lucrurile pe fagasul lor normal ca noi nu suntem in stare asa cum ziceti: din cauza orgoliului, a maniei, neiertarii, etc. patimi primare. De fapt, cel mai mare dusman al evolutiei este orgoliul si cand zicem asta parca am spune potrivnicul in persoana caci asta e atributul lui principal, nu-i asa? cauza caderii lui si vrea sa o faca cauza caderii tuturora.

Eu cred ca asta e esenta Intelepciunii: sa fii constient ca cu fiece secunda te indrepti spre destinatia finala; si totusi, chiar si asa, mai avem inca vreme de rautati, de pizmuri, de certuri nelalocul lor si mai avem inca vreme sa-l ranim pe aproapele dar cel mai trist: ne vedem incapabili de a ierta, adica ne izbim de copacii din fata noastra si nu vedem ansamblul, padurea - si anume ca viata e frumoasa si de aceea, nici o clipa sa nu o irosesti cu rautate si neliniste in ea;

Si daca din greseala se intampla asa, sa nu apuna soarele peste tine trist si manios, adica pana la sfarsitul zilei sa-ti aduci aminte de ce ai venit aici, care e scopul tau si de ce i-ai intalnit pe oamenii pe care i-ai intalnit si pe care i-ai ranit.

Si in esenta sa-ti aduci aminte ca Iubirea pamanteasca e doar o palida umbra a celei Eterne, infinite care exista in vesnicie caci "vremea e aproape" din perspectiva vesniciei dar poate ca departe in termenii unui timp terestru.

Si femeile gresesc mai mult in dragoste, eu asa zic ... barbatii au doar un scop: sa le stapaneasca si sa stapaneasca mediul inconjurator dar stiti si voi maxima "barbatii conduc lumea iar muierile pe barbati". In acelasi timp, femeile poate ca sunt si mai sensibile la aspectele spirituale (vorbesc in general) ca doar Adam a fost facut din materie primara in vreme ce femeia din cea secundara - deci, cu un grad poate mai avansata din perspectiva evolutiei creatoare. Totusi, fiicele Evei sa nu uite de unde au plecat: adica din Adam, ca sunt principii feminine derivate din cel masculin. si aici imi aduc aminte de "O fiica a Evei" - un titlu explicit.

Puteti sa ma contraziceti, desigur ...

Si inca ceva: sa stiti ca nu toata lumea are parte in viata de o Iubire mare - acei care o au se pot considera privilegiati ca si-au intalnit "sufletul pereche".
Reply With Quote
Vechi 10.03.2009, 04:48:54
CorydinCorint CorydinCorint is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2009
Implicit

Floarealbastra, floarealbastra ... totusi, este trist in lume!

Foarte frumos ai grait.

De ce oare uneori simtim ce nu am mai simtit vreodat'?

Simtitori fiind, eu cred ca exista o mare diferenta intre niste lucruri pe lumea asta:
dragoste si Iubire si rezonanta la o vibratie inalta asemanatoare cu cea a altor fiinte si Iubire.

Iubire e cand rezonanta nu e asemanatoare ci identica.

Si intrebarea ramane: de ce?

Raspunsul e in cauze, cum bine zici.

Si Universul e vibratie, nimic nu sta, totul se misca,
nimic nu moare, totul se transforma.
In toate exista un ritm - inainte si inapoi- intocmai cu pendulul.
Orice are un gen: feminin si masculin, contopindu-se mereu.
Cauza are un efect

Totul este spirit: Universul este mental.
Ceea ce este sus este ca si ceea ce este jos, orice lucru are 2 poli: bine si rau, caldura si frig, Iubire si ura si caldura e acelasi lucru cu frigul si iubirea e acelasi lucru cu ura, ele sunt energii DAR de intensitati si grade diferite.

La scara micro exista ceea ce este la macro si invers. In orice lucru mic se oglindeste Creatorul si toti suntem componentele unui TOT.

Si cine poate stii cine este Dumnezeu sau ce este Dumnezeu: El este un Tot, El este cel ce este iar Universul a fost creat printr-un gand. El a existat mai intai in mentalul Totului si apoi in existenta concreta.

Si gandul genereaza realitatea!
Reply With Quote
Vechi 10.03.2009, 05:06:51
CorydinCorint CorydinCorint is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2009
Red face

Si floarealbastra,
uneori ochii spun iubire iar buzele osanda, aceasta-i tot minciuna.

sau invers

"Infinge-ti in priviri minciuna,
si-n caldul buzei, Adevarul."

In iubire orice e posibil sau totul imposibil!
Reply With Quote
Vechi 06.05.2009, 12:34:49
Adelinne's Avatar
Adelinne Adelinne is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Send a message via Skype™ to Adelinne
Smile

Citat:

Sunt foarte de acord dar spune-mi ce sa faci cand simti ca totul a fost in zadar? cand simti ca tu oferi jertfa dar cel de langa tine fuge ...cauta altceva imediat si nu ii pasa ...nu spun ca toti sunt la fel doar ca tendinta cand suferi este sa generalizezi ,fenomenul nu este unic se intampla de ambele parti si o stiu ...doar ca barbatul fuge de responsabilitate cand ar trebui sa vada ce frumoasa este responsabilitatea in doi ,mai ales atunci cand iubesti cu toata fiinta ta...in ziua de azi mai rara aceasta calitate ..pacat

Oricum aceste randuri trezesc in mine speranta ca este posibila dar cere rabdare multaaa : "Dragostea indelung rabda;dragostea este binevoitoare,dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste.
Dragostea nu se poarta cu necuviinta,nu cauta ale sale,nu se aprinde de manie,nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate ,ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede,
toate le nadajduieste, toate le rabda.Dragostea nu cade niciodata..."
fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16

"Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh.
Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie)
Reply With Quote
Vechi 06.05.2009, 16:36:24
Anca-Miha
Guest

Implicit

Floarealbastra, daca as fi in locul tau, as fugi cat as vedea cu ochii de aceasta persoana.
Aceasta nu e iubire, nu e patima, ci e sugjugare ce povestesti aici.
Intr-o relatie unul da mai mult, altul mai putin. In general cel care da mai putin, primeste mai mult.
Incearca sa nu te mai gandesti la el; mai intai cateva secunde, apoi un minut si apoi mai mult. Asa treptat te ve desprinde din aceasta dominatie a lui.
Daca cere si primeste asa mult, inseamna ca nu da nimic inapoi; se foloseste numai de atractia pe care o exercita.
Reply With Quote
Vechi 06.05.2009, 18:00:48
axios's Avatar
axios axios is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.02.2009
Locație: suceava
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru axios
Implicit ...

Citat:
În prealabil postat de Adelinne Vezi mesajul
Sunt foarte de acord dar spune-mi ce sa faci cand simti ca totul a fost in zadar? cand simti ca tu oferi jertfa dar cel de langa tine fuge ...cauta altceva imediat si nu ii pasa ...nu spun ca toti sunt la fel doar ca tendinta cand suferi este sa generalizezi ,fenomenul nu este unic se intampla de ambele parti si o stiu ...doar ca barbatul fuge de responsabilitate cand ar trebui sa vada ce frumoasa este responsabilitatea in doi ,mai ales atunci cand iubesti cu toata fiinta ta...in ziua de azi mai rara aceasta calitate ..pacat

Oricum aceste randuri trezesc in mine speranta ca este posibila dar cere rabdare multaaa : "Dragostea indelung rabda;dragostea este binevoitoare,dragostea nu pizmuieste , nu se lauda, nu se trufeste.
Dragostea nu se poarta cu necuviinta,nu cauta ale sale,nu se aprinde de manie,nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate ,ci se bucura de adevar . Toate le sufera, toate le crede,
toate le nadajduieste, toate le rabda.Dragostea nu cade niciodata..."
adelline,
probabil toti gresim ca ajungem sa ne punem aceste intrebari cand e deja tarziu... de ce n-o facem la inceput? de ce nu stabilim niste reguli inca din prima zi? de ce alegem superficial? ne uitam doar la aparente si ne ducem cu capul inainte invaluiti de o asa zisa dragoste care, mai tarziu, se dovedeste a fi un simplu foc de paie... si, din pacate, intotdeauna, pentru el si nu pentru tine. si uite-asa ajungi la intrebarea ta: de ce fuge de responsabilitate? pentru ca nu si-a dorit-o de la inceput.
aud, si pe buna dreptate, tot mai des aceste cuvinte la parintii duhovnici: sa puneti inceput bun! oare am pus inceput bun daca ajungem sa ne punem intrebarile acestea? nu cred.
exista si baieti buni si fete bune... insa, probabil, fug unii pe langa ceilalti, fara sa se intalneasca. si in fuga lor se interpune cate o capcana, cate o ispita lipsita de responsabilitati... insa asta e cea mai dulce si, din pacate, desi stim cum sa alegem teoretic, nu o facem si cu mintea ci alegem doar cu inima... si daca nu ne iese, nasol!
insa, parerea mea, cata vreme nu esti casatorita, nu merita sa faci compromisuri.
e bun, isi doreste ceva stabil, isi asuma o eventuala familie - atunci e ok. daca e genul aventurier si care doreste sa-si traiasca viata - drum bun nenicule!
timpul e pretios si, in asteptarea unei schimbari din partea lui, poti pierde o multime de trenuri care ajung in dreptul statiei tale.
asta e umila mea parere.
Doamne ajuta!
Vechi 06.05.2009, 19:26:48
Adelinne's Avatar
Adelinne Adelinne is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Send a message via Skype™ to Adelinne
Implicit

Citat:
adelline,
probabil toti gresim ca ajungem sa ne punem aceste intrebari cand e deja tarziu... de ce n-o facem la inceput? de ce nu stabilim niste reguli inca din prima zi? de ce alegem superficial? ne uitam doar la aparente si ne ducem cu capul inainte invaluiti de o asa zisa dragoste care, mai tarziu, se dovedeste a fi un simplu foc de paie... si, din pacate, intotdeauna, pentru el si nu pentru tine. si uite-asa ajungi la intrebarea ta: de ce fuge de responsabilitate? pentru ca nu si-a dorit-o de la inceput.
aud, si pe buna dreptate, tot mai des aceste cuvinte la parintii duhovnici: sa puneti inceput bun! oare am pus inceput bun daca ajungem sa ne punem intrebarile acestea? nu cred.
exista si baieti buni si fete bune... insa, probabil, fug unii pe langa ceilalti, fara sa se intalneasca. si in fuga lor se interpune cate o capcana, cate o ispita lipsita de responsabilitati... insa asta e cea mai dulce si, din pacate, desi stim cum sa alegem teoretic, nu o facem si cu mintea ci alegem doar cu inima... si daca nu ne iese, nasol!
insa, parerea mea, cata vreme nu esti casatorita, nu merita sa faci compromisuri.
e bun, isi doreste ceva stabil, isi asuma o eventuala familie - atunci e ok. daca e genul aventurier si care doreste sa-si traiasca viata - drum bun nenicule!
timpul e pretios si, in asteptarea unei schimbari din partea lui, poti pierde o multime de trenuri care ajung in dreptul statiei tale.
asta e umila mea parere.
Doamne ajuta!
Iti dau dreptate dar asta nu inseamna ca este mai usor ...in ziua de azi barbatul fuge de biserica si daca nu pici repede fuge si de tine ...ori nu am intalnit eu un barbat calumea inca...in fine multumesc pentru raspuns...off off
fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16

"Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh.
Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Iubirea de aproape-Iubirea de vrajmasi OvidiuO Pocainta 76 19.04.2013 20:51:24
Iubirea iosif Generalitati 127 30.03.2013 10:30:24
Iubirea caiusltd Rugaciuni 1 27.08.2010 16:01:07
Taina yulyus Rugaciuni 0 28.01.2010 22:45:07
Iubirea silverstar Generalitati 10 17.01.2007 12:37:35