Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.05.2009, 11:41:35
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de scrabble Vezi mesajul
Nu mai citi singur din Biblie, ca te smintesti! Nu stiai ca anumite parti nu trebuie citite de mireni?

Deocamdata nu stiu care parti sunt interzise, asa ca pana aflu, citesc tot. :) Si pana or avea preotii mai mult timp liber ca sa-mi clarifice intrebarile trebuie sa ma descurc altfel...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 12:15:18
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

Citat:
Nu stiai ca anumite parti nu trebuie citite de mireni?
Daca e gluma, ok, daca nu e gluma nu e bine, caci nu exista pasaje pentru mireni si pasaje pentru calugari in Sfanta Scriptura. Temeiurile de la Sfantul Ioan Gura de Aur, pentru aceasta, sunt numeroase.

Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 12:31:02
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Daca e gluma, ok, daca nu e gluma nu e bine, caci nu exista pasaje pentru mireni si pasaje pentru calugari in Sfanta Scriptura. Temeiurile de la Sfantul Ioan Gura de Aur, pentru aceasta, sunt numeroase.
Da-mi voie sa ma citez pe mine si apoi pe tine:

Citat:
Tocmai am citit intreg psalmul 108 si este in intregime un blestem. E o ruga catre divinitate sa se abata tot ce-i mai rau asupra dusmanului celui ce se roaga.

De ce n-ar trebui citit de mireni psalmul 108? Poate n-ar trebui interpretat, ca multe alte texte din scripturi, insa nici sa-l citeasca omul n-are voie?
Citat:
Tocmai de aceea nu trebuie citit acest psalm, ca este inteles in acest mod, ca "o rugaciune" spre raul dusmanului, pe care Hristos ne spune sa-l iubim. Si cu siguranta citirea acestuia ne ne-ar face sa ne iubim mai mult vecinul sau colega de serviciu, pe care nu o suportam, ci mai mult sa ii uram si sa ne intarim in rautatea inimii noastre.
Nu mai gasesc mesajul celui care a spus initial ca Psalmul 108 nu este pentru mireni, se vede treaba ca a fost sters.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 12:43:04
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
Durerea ce o vor simti pacatosii nu este pentru pacatele lor, ci pentru lipsa dragostei lor fata de Dumnezeu, oameni si natura.

Celui care mult iubeste, mult i se va ierta. Nu pacatele sau neputintele sunt problema, ci neiubirea, care ne desparte de tot de e bun si frumos. Daca pacatuiesti, insa iti iubesti pana la jertfa semenii, drumul spre rai iti este deschis, de ii vei si iubi pana in sfarsit.

Sa nu vorbim prea mult despre pacate, ci mai mult despre cele pe care suntem datori sa le facem.
Sa stii ca abia acum am inteles ce a vrut sa spuna Mantuitorul la modul general.
Eu ma gandeam ca e valabil doar pentru femeia pacatoasa.
Multumesc pentru explicatie .
E minunat ca putem avea iertare de pacate ,chiar si pentru putina iubire de care dam dovada.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 12:47:40
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Implicit

Citat:
Tocmai de aceea nu trebuie citit acest psalm, (108) ca este inteles in acest mod, ca "o rugaciune" spre raul dusmanului, pe care Hristos ne spune sa-l iubim. Si cu siguranta citirea acestuia ne ne-ar face sa ne iubim mai mult vecinul sau colega de serviciu, pe care nu o suportam, ci mai mult sa ii uram si sa ne intarim in rautatea inimii noastre.
Nu este adevarat. Psalmul 108 este un psalm profetic care se refera la Iuda. Este un blestem pentru Iuda. In acest sent trebuie gandita citirea sa. Nu se refera la dusmani in general, ci la vanzatorul Iuda.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 12:53:39
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hector Vezi mesajul
Nu este adevarat. Psalmul 108 este un psalm profetic care se refera la Iuda. Este un blestem pentru Iuda. In acest sent trebuie gandita citirea sa. Nu se refera la dusmani in general, ci la vanzatorul Iuda.
Este recomandabil sa nu citim acest psalm.
Mai ales ca nu ii vad folosul.
Blestemele sunt la adresa demonilor (vrajmasilor) si putem avea probleme din aceasta cauza ,din cele mai diverse probleme.
David a trait in perioada cand era valabil dictonul 'dinte pentru dinte' si nu iubirea dusmanilor.
In psaltire el vorbeste des despre vrajmasi ,care in context insemna o persoana sau mai multe sau vrajmasul omenirii ,diavolul.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 12:55:23
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Posibil sa se refere si la Iuda ,nu m-am gandit .
Asa cum psalmul 117 se refera la intrarea in Ierusalim a Mantuitorului.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 13:06:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Este recomandabil sa nu citim acest psalm.
Mai ales ca nu ii vad folosul.
Blestemele sunt la adresa demonilor (vrajmasilor) si putem avea probleme din aceasta cauza ,din cele mai diverse probleme.
David a trait in perioada cand era valabil dictonul 'dinte pentru dinte' si nu iubirea dusmanilor.
In psaltire el vorbeste des despre vrajmasi ,care in context insemna o persoana sau mai multe sau vrajmasul omenirii ,diavolul.
In general toti psalmii in care se vorbeste de "dusmani", pentru crestin, intelese intr-un sens duhovnicesc se refera la diavol.

Nu o data parintii au ridiculizat ideea cum ca "sa nu citesti din Psalatire ca te strici cu dracu'".
Cu diavolul are razboi oricine doreste sa traiasca crestinesc.
Doar cei caldicei n-au probleme.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 13:07:47
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Da-mi voie sa ma citez pe mine si apoi pe tine:

Nu mai gasesc mesajul celui care a spus initial ca Psalmul 108 nu este pentru mireni, se vede treaba ca a fost sters.
A fost o neintelegere din partea lui windorin, a se vedea postarea de mai sus.

Florin-Ionut:

poti sa citesti TOATA Sf. Scriptura.
Dar mai bine incepe cu Noul Testament.
Reply With Quote
Vechi 12.05.2009, 14:19:52
scrabble
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
A fost o neintelegere din partea lui windorin, a se vedea postarea de mai sus.

Florin-Ionut:

poti sa citesti TOATA Sf. Scriptura.
Dar mai bine incepe cu Noul Testament.
Ce-ar fi sa-l lasi le windorin sa raspunda?

Si da, am citit Noul Testament. Si Vechiul.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
SIDA - pedeapsa lui Dumnezeu pentru pacatul homosexualitatii Diana67 Homosexualitatea 106 08.10.2011 23:10:57
Pedeapsa Lucemferre Generalitati 108 22.04.2011 16:24:56
Pedeapsa cu moartea marinel 07 Intrebari utilizatori 40 22.03.2011 00:45:29
Pedeapsa capitala Dia20_diana Eutanasia 82 21.01.2011 23:14:24
Pedeapsa pentru vrajitorie ! cristiboss56 Vrajitoria 0 17.12.2008 19:55:01