![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Foarte interesant, mihailt!
De unde se vede ca lucrurile nu sunt asa simple... A citit cineva articolul, macar in parte? Mie mi-a placut cum arata ca teologia energilor necreate face ca in ortodoxie sa nu existe o dihotomie, o separatie de neintrecut intre Dumnezeu creatorul si lume. El este si atottiitorul, care creaza in continuu si sustine creatia cu energiile Lui. In occident, s-a ajuns la ateism si pt ca relatia lui Dumnezeu cu lumea se facea prin harul creat, si aceatsa doctrina este problematica si nesuficienta pentru a arata cum este prezent Dumnezeu in lume si cum creaza. De unde reactia atee, care l-a scos de tot pe Dumnezeu din univers si vrea sa explice totul prin legile hazardului. E mai complicat... citit textul ;-) |
|
|
|||
|
|||
|
As vrea sa mai spun ca i-am scris parintelui Doru Costache intrebandu-l daca nu mai scris si alte lucruri despre acest subiect si mi-a facut o trimitere pe scribd, unde mai are multe articole foarte interesante, unele despre teme asemanatoare. Sunt unele si despre literalism... Am dscarcat cateva si abia astept sa le citesc.
este si articolul de pe crestinortodox.ro dar cu note la subsol de data asta, sa se vada de unde a luat de ex. ce zice p. Staniloae despre o interpretare scoasa din contex a parintilor. Noapte buna! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Geneza | Templier Knight | Din Vechiul Testament | 67 | 27.05.2017 20:14:27 |
| Interpretarea viselor | redandrei90 | Generalitati | 14 | 02.04.2014 15:09:09 |
| Interpretarea Scripturii | ancah | Secte si culte | 78 | 20.11.2011 16:33:47 |
|
|