![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uniformizarea e un fapt in practica bisericii, se poate observa de-a lungul secolelor. Dar asta nu inseamna ca ea e neaparat buna. Este un efect al istoriei, si poate a fost solutia cea lmai buna din cauza a ceea ce s-a intamplat, insa in primele secole si in general in primul mileniu existau foarte multe forme liturgice variate, feluri de a tine postul, si nu era o problema. Credinta conteaza sa fie comuna. Cand eu tot zic ca nu trebuie considerate dogme canoanele, ca sunt doar aplicatii in parte, ma refer si la asta: ca de ex. nu erau aceleasi canoane in orient si occident nici inainte de schisma. Erau aplicatii diferite la aceleasi dogme.. Uniformizarea este poate un fenomen care arata o anumita racire a credintei, care atunci cand este vie este mai creatoare si nu se opreste la amanunte, pastreaza mereu esentiamul in vedere, si oamenii nu se cearta pe difgerente de post si calendar si rit. Din cauza ca am devenit mai eci in credinta si mai speriosi sa nu cumva sa gresim ceva numai din cauza unor mici diferente exterioare, s-a ajuns la uniformizare. Este cam off topic.. dar am tinut sa precizez. Ca sa revin la topic, poate are dreptate Marius ca nu era nevoie sa se uniformizesze ci era bine sa se lase fiecare in legea lui. Si asa sunt prea putine diferente, sa le lasam macar pe alea. este un punct de vedere interesant.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul meu ? | Mihnea Dragomir | Postul | 179 | 10.11.2013 16:37:57 |
Postul + | cristiboss56 | Pocainta | 43 | 03.08.2012 03:11:25 |
Postul de pacate vs postul de bucate | tigerAvalo9 | Generalitati | 21 | 28.02.2012 23:29:05 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
POSTUL | aliscami | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 13.08.2009 23:58:18 |
|