![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Se vad mai bine problemele astea cad ii vezi pe toti ortodocsii la un loc, ca aici in occident. Exemple: incercarea de a uni rusii cu rusii, romanii cu romanii, grecii cu grecii etc, calcand in picioare ecleziologia ortodoxa, legile, bunul simt, dreptatea chiar omeneasca, morala.. Am vazut chestia asta cu ochii mei de cateva ori, si o vad in continuare. Pe urma, dispretul rece al unor ortodocsi de acasa (rusi, greci...) fata de ortodocsii convertiti de la alte confesiuni. Refuzul de a sluji macar putintel in limba locala ca sa inteleaga si ei. Accentul pus pe dansuri populare si mancare traditionala in loc de credinta. Ura pentru cineva care nu tine de ei, desi este de natia lor. Refuzul de a comunica si colabora cu ceilalti ortodocsi de alte natii, ignorarea lor, de frica de a nu-si pierde identitatea nationala, si concurenta acerba cu ei (chiar lupta pentru putere). As mai putea adauga multe... De asta mi-e greu sa mai acord multa importanta nationalismului in biserica.
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| De ce sunt oamenii singuri? | sofia_78 | Generalitati | 31 | 07.03.2010 12:56:17 |
| Romanii si Athosul | C-tin | Biserica Ortodoxa Romana | 7 | 25.07.2008 13:55:33 |
| Cat de uniti sunt crestinii- priviti acel video | dillema | Generalitati | 1 | 22.04.2008 21:02:52 |
| Romanii din Italia | Laurentiu | Generalitati | 20 | 30.11.2007 10:50:33 |
| Uniti cu credinta fapta | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 11.07.2007 10:52:32 |
|
|