![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Da, e un lucru stiut, in ecumenism “ortodoxia” nu se exprima prin credinta, ci prin pastrarea comuniunii cu episcopul, mitropolitul, patriarhul care din oarece motive isi spune “canonic”. |
|
|||
|
|||
![]()
Ideea ecumenistilor proveniti din mediul ortodox e aceea ca se poate ca Biserica Ortodoxa sa aiba unele invataturi gresite si de aceea e necesar dialogul cu alte confesiuni, pentru a ajunge la o intelegere si a facilita refacerea unitatii lumii crestine.
Unii dintre ecumenisti cred chiar ca invatatura de credinta nu e ceva atat de important si ca ceea ce conteaza e unitatea crestinilor, asa ca mai da-le incolo de dogme si de Sfinti Parinti. Ecumenistii 'ortodocsi' au impresia ca Parintii se adunau la Sinoade asa cum se aduna azi diversele grupari crestine pe al adunari ecumeniste, pentru dialog. Aceste moduri de gandire sunt copilaresti de-a dreptul. Sa zicem ca Biserica Ortodoxa se poate sa aiba invataturi gresite, dar cum ne dam seama, alergand la alti oameni si dialogand cu ei? Pai de unde stim ca nu sunt si ei rataciti? Cred ca si atei sau necrestini cu inteligenta mediocra isi pot da seama de absurditatea ecumenismului asa-zis crestin. Parintii nu se adunau la Sinod pentru dialog, pentru a ajunge la un numitor comun. Nu aveau nevoie de dialog deoarece cunosteau perfect 'ratiunile' ereticilor. Parintii nu veneau cu o agenda de dogme pe care la sinod le ajustau. Ei veneau pentru a se ruga Domnului fara nici o idee preconceputa si pentru a apara acea invatatura care avea sa le fie revelata prin inspiratie. Si erau decisi sa nu dea nici un pas inapoi de la apararea acelei invataturi. De aceea invatatura Ortodoxa nu e rezultatul dialogului, nu e un produs omenesc. Invataturile eretice sunt intotdeauna insa un produs omenesc. Ereticul nu se roaga, nu se bazeaza pe inspiratia divina. Da, catolicii si protestantii sunt oameni de treaba, politicosi, cu spirit de sacrificiu dar asta inseamna sa acceptam punctele lor de credinta? Voi nu aveti nici cea mai vaga intelegere despre ce e Biserica, care e scopul ei. Si de fapt credinta ecumenistilor e o caricatura, fiindca ei nu cred in Dumnezeu ca o Fiinta vie, concreta, prezenta. Ei sunt credinciosi dar nu in Dumnezeu ci intr-un fel de superstitie personala. E adevarat ca Duhul sufla unde vrea si se pot mantui oameni din afara Ortodoxiei dar numai daca doar credinta lor este identica cu cea ortodoxa. [COLOR=#800080]Tocmai am spus despre Sundhar Singh [/COLOR]ca a fost ortodox, as zice chiar sfant, prin viata si scrierile lui si el ca si Sfintii Parinti se baza pe inspiratie prin rugaciune si traia o viata de asceza si contemplatie. Nu e de mirare ca invatatura lui e perfect ortodoxa, ca nu are nimic din ratacirile protestante si catolice, desi pentru formalitate facea parte din cultul anglican. Deci dragi ecumenisti, rugati-va lui Dumnezeu sa va lumineze, lasati dialogul cu alte confesiuni ca nu duce la nimic. Daca vrei sa stii despre ideile altor confesiuni poti gasi carti sau materiale pe internet. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ALTi rusi din exil au facut altceva: s-au pus sub obladuirea Constantinoplului, formand exarhatul de traditie rusa cu centru la Paris (din care fac parte si eu, nu neaparat din alegere, acolo m-a pus Dumnezeu) Contraexemplul tau cu schisma de la 1054 si sfintii dinainte nu este corect, pt ca este cazul contrar. Aici vorbim de hotarari luate de russi din exil in timp ce NU erau in comuniune cu ceilalti. Fiecare astfel de hotarare trebuie acum revazuta prin pisma unirii, nu inghitita de-a gata.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca odata: patriarhul in biserica ortodoxa nu e un fel de papa! Au existat suficienti episcopi care sa formeze un sinod de sine statator si au decis (in 1922, deci in alte conditii decit cele din 1920) ce au considerat ei mai bun pentru Rusia si ortodoxie. Biserica Rusa n-a facut “compromisuri” cu puterea, ci a fost exterminata si repusa in loc ca un simplu organ de stat[COLOR="Red"](1)[/COLOR]. Intre 1917 si 1935 130.000 de preoti ortodocsi au fost arestati, din care 95.000 au fost executati (restul, doar Dumnezeu stie citora le-or fi ramas oasele in gulag). Numai intre 1927 si 1940 numarul bisericilor ortodoxe in Russia a scazut de la 29.584 la mai putin de 500. Cine iti inchipui tu ca se afla in biserica lui Stalin? Cu acela si cu aceia patriarhul ecumenic s-a cuminicat si continua sa o faca! Citat:
Foarte bine. A existat multa emigratie ruseasca si nu tuturor le plac rigorile ortodoxiei. Unii au preferat si prefera ecumenismul, mult mai relaxat si lumesc. Citat:
Bine. Atunci o sa fii de acord ca este exact situatia creata in biserica romano-catolica la 1700 cind unele biserici ortodoxe au acceptat pe papa in Ardeal. Din punctul de vedere romano-catolic a insemnat o recunoastere a greselilor trecutului din partea acelor biserici. Din punct de vedere ortodox, insa, acele biserici au apostat la 1700. Tot din punct de vedere ortodox, Biserica Rusa din afara Rusiei a cazut in apostazie in 2007 intrind in comuniune cu patriarhiile ecumeniste (eretice). [COLOR="Red"](1)[/COLOR] Biserica Rusa a supravietuit in Rusia prin Biserica din Catacombe. Biserica lui Stalin este o simpla parasinagoga. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar asta nu inseamna ca cei ramasi in Biserica rusa orficiala care nu au murit in gulag sunt tradatori. Cei care mureau in gulag nu se deziceau de biserica lor. Nu mureau in afara ei. De la ea primeau sfintele taine, cand puteau sa ajunga la un preot. Asa ca, nerecunoastreea acestei biserici ca fiind si ea sfanta, soborniceasca si apostoleasca, inseamna lasarea in afara a acestor credinciosi, care mureau pentru Hristos. Trist lucru! Ceea ce spui despre patriarh, ca nu este papa, si ca atunci cativa episcopi pot foarte bine sa creeze o biserica locala noua, nu este corect dpdv ecleziologic. Un numar de episcopi cat de mare nu poate actiona fara aprobarea celorlalti ortodocsi. Daca ei nu ii recunosc, macar implicit, ei sunt schismatici. Citat:
Nu vorbim despre asta acum. Eu vorbeam despre patriarhia de Constantinopol care a acceptat sa primeasca rusii din exil care nu vroiau sa tina de Mosdcova, fara nici o legatura cu ecumenia. Acei rusi vroiau sa ramana in comuniune cu ceilalti ortodocsi, atat. Citat:
.. adica repet, mai toti crestinii care au murit in gulag pentru Hristos in tot timpul erei comuniste, in afara de cei care tineau de gruparile 'adevarata biserica ortodoxa', erau in afara Bisericii?? Au murit in afara ei?? Tu faci parte din ROCOR care nu s-a unit cu ceilalti sau din asazisa 'adevarata biserica ortodoxa' din Rusia... Pe astia ii numesti tu adevaratii ortodocsi. De ce nu spui clar de la inceput? Ne incurci mereu vorbind despre ortodocsi si vrand sa zici 'ROCOR' etc. Ar fi mai usor de inteles postarile tale astfel. Thanatos, sa ma ierti, eu cred ca faci parte dintre acei crestini glaciali, atoatestiutori, care nu se inseala niciodata. Se vede numai din dispretul rece cu care scrii ca orice ar spune oricine. Cel putin, mie asta imi inspira TOATE postarile tale. Nu uita ca Hristos ne va judeca dupa legea dragostei, nu a respectarii canoanelor si a corectitudinii rituale. Ca El ii critica pe farisei, care taiau firul in patrui si ii considerau pe ceilalti pacatosi, si statea cu pacatosii la masa. Daca ne consideri pacatosi, noi cei care gandim altfel ca tine si ca ROCOR, atunci ar trebui ca un adevarat crestin sa ne arati si mai multa dragoste, nu-i asa? Nu o spun ca sa te jignesc, ci pentru ca pur si simplu de cate ori iti citesc postarile temperatura din camera mi se pare ca scade cu vreo 10 grade si aeerul se rarefiaza simtitor. Pacat! Trist lucru! Am putea duce discutii mai productive pe aici, daca ai deveni un pic, un pic mai uman. Dumnezeu sa te ajute! (NU este nici o urma de ironie in aceasta urare)
|
|||||||||
|
|||||||||
![]() Citat:
Biserica “oficiala” rusa este biserica lui Stalin. Cei care au ramas (vorbesc despre cler) sint ofiteri KGB/FSB si informatori ai acestuia – vezi agentul “Mihailov”, actualul patriarh al Moscovei. N-ai decit sa umbli in parasinagogile lor si sa te cuminici cu ei prin patriarhul tau in ceea ce-ti imaginezi tu ca este “una, sfinta, soborniceasca si apostoleasca” biserica, daca asta vrei. Citat:
Da, iti dau dreptate, sint intr-adevar schismatici. Au refuzat comuniunea cu Biserica lui Stalin si cu toti cei care sint in comuniune cu Biserica lui Stalin, caci “ce conglasuire este intre Hristos si Beliar sau ce impartasire are credinciosul cu necredinciosul?”. Citat:
Cum sa nu aiba legatura? Toate acele patriarhii sint ecumeniste. In rest, am spus doar ca unii prefera ecumenismul ortodoxiei pentru ca e mult mai relaxat si lumesc, dupa cum chiar tu ne-ai convins: ati suspendat mai toate canoanele si pe cele care le-ati pastrat le interpretati in “duh”. Citat:
Eu sint ortodox si nu sint aici ca sa discut detalii foarte personale legate de credinta mea. Citat:
Ecumenistii mutileaza adevarul lui Dumnezeu. Vorbesc cu tine, dar poti sa ma inviti si la masa. Citat:
Mintuitorul le-a rasturnat schimbatorilor de bani mesele si i-a scos din Templu cu biciul. Si asta este un exemplu de urmat. Citat:
Imi pare rau, Fani71. Probabil ti se intimpla pentru ca nu te impartasesti cu Trupul si Singele Domnului, singurul lucru care te poate apara de diavol si feri de inselaciune. Citat:
Astept sa-mi aduceti argumente prin care sa-mi demonstrati ca ma insel (si crede-ma, chiar mi-as dori sa reusiti!). Pina acum n-am auzit decit ca n-am dragoste crestineasca (cum oare as putea avea fata de minciuna?), ca nu dau ascultare(?), ca sint atotstiutor (ma indoiesc), etc, cam putin, totusi, pentru a-ti sustine ideile, nu crezi? Ti-as propune sa te intorci iar la lista celor 7 si sa mai incerci odata sa-ti masori ortodoxismul, si fara a face trimiteri la persoana cind nu mai ai nimic de spus: |
|
|||
|
|||
![]()
Thanatos, sunt destule la care nici tu nu mi-ai mai raspuns, cand nu ti-a convenit: despre misiunea care ziceai ca nu exista la 'ecumenisti', despre parerea ta TEOLOGICAasupra spuselor sfantului grigorie si Ioan gura de aur, si au mai fost si altele.
Am sa revin cu ceea ce vroiam sa scriu despre canoane, in alt moment. Nici eu nu agreez actuala conducere a Biericii ruse. Asta nu inseamna sa-i trimit in afara bisericii pe toti credinciosii care tin de ea. Pacatosenia episcopului nu ii ia harul.
|
|||
|
|||
![]() "Noi, ierarhi, cler si popor al adevaratei Biserici Ortodoxe, aflate sub pastorirea Prea Fericitului Auxentiu, Arhiepiscop al Atenei si a toata Grecia, vazind ca ecumenismul marturiseste o Biserica a lui Cristos formata din ramuri cu doctrine si traditii diferite sau chiar opuse; ca recunoaste tainele ca lucratoare intru mintuire ale ne-ortodocsilor – care au pierdut sau nu au avut niciodata forma canonica de botez, si dintre care multi hirotonisesc si introneaza femei la preotie si episcopie, in timp ce altii nici macar nu recunosc preotia; ca se manifesta aceste credinte in slujbe si rugaciuni in comun la care participa ortodocsi, heterodocsi si chiar ne-crestini si pagini; si ca prin acestea se cauta a inrobi libertatea spirituala si Adevarul lui Cristos la minciuna si puterile si preocuparile acestei lumi care sint in duhul Anticristului; declaram prin aceasta ecumenismul culme a tuturor ereziilor, intru totul opus credintei apostolice a Sfintilor Parinti, respingator Sfintei Treimi, pregatitor venirii Anticristului, si ca toti credinciosii care tin comuniune cu ecumenistii sau marturisesc acele invataturi se afla sub afurisirile care cad peste eretici. Considerind, mai departe, marea tradare a Bisericii infaptuita de Mitropolitul Sergius, locum tenens al tronului patriarhal al Rusiei, la 16/29 iulie 1927 cind a inrobit Biserica statului comunist si ateu – sau mai bine spus cind a creat schisma in Biserica ca sa se supuna el si toti cei care l-au urmat printului acestei lumi; luind in considerare cele sapte decenii de persecutie criminala dusa de Patriarhia Moscovei impotriva ortodocsilor care au ramas statornici in marturisirea de credinta exprimata in scrisoarea pastorala din 14/27 septembrie 1927, trimisa din lagarul de concentrare din Solovki de catre episcopii marturisitori si martiri prin care il condamna pe Mitropolitul Sergius si pe toti cei care i-au urmat calea plina de perfidie; si vazind ca mostenitorii sai, actualii ierarhi ai Patriarhiei Moscovei nu au condamnat sergianismul, care a dat cele ale lui Dumnezeu cezarului, nu au incetat sa tradeze credinta apostolica prin participarea lor in Consiliul Mondial al Bisericilor sau nu au renuntat la ecumenism, nici nu au alungat din mijlocul lor spiritul protestant al “Bisericii Vii”, condamnat de catre sfintul patriarh Tihon, si vazind renuntarea la botezul canonic prin scufundare de trei ori si multe alte inovatii care fac biserica de nerecunoscut ca ortodoxa in doctrina si traditie; declaram ca toti credinciosii care tin comuniune cu oricare dintre sergianisti si succesorii acestora incalca Adevarul si Credinta lui Cristos, se supun duhului Anticristului si cad in afurisirea Bisericii." |
|
|||
|
|||
![]() La 7 decembrie 1965 patriarhul ecumenic Athenagoras, un mason de gradul 33, ridica anatema din 1054 asupra bisericii romano – catolice. |
|
||||
|
||||
![]()
Daca ortodocsii nu trebuie sa se roage cu eretici, cum explicati faptul ca, catehumenii (asadar cei care nu sunt ortodocsi, nu sunt botezati) au voie sa participe la (jumatate din) Sfanta Liturghie? Exista si ectenia catehumenilor....
Lasati-o mai moale cu extremismele. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Consecintele razboiului | mihaela75 | Generalitati | 17 | 24.03.2011 19:59:43 |
Mihai Viteazul - Parastas la 409 ani de la moartea acestuia | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 11 | 11.08.2010 20:45:00 |
Identificarea sufletului si identitatea acestuia | adelin | Generalitati | 23 | 27.01.2010 12:01:38 |
Pacatul - si consecintele lui? | s_snape | Generalitati | 14 | 09.05.2009 15:37:11 |
Cum putem integra raul in univers, si care este rolul acestuia | magnusfelyx | Generalitati | 6 | 30.12.2008 19:14:48 |
|