![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Inainte sa scriu rindurile acestea am reluat tot topicul si am constatat un lucru: desi suntem pe un topic crestin vorbitorii folosesc cuvintele : orgoliu,narav,principii,personalitate,psiholog,ima turitate,frustrari,stres,jug,balanta,incredere,dat orie,devotament,calm,vorbire,rabdare,obligatie,arb itrar,boschetar,taiat frunze la ciini,idiot,blestem ! Cite cuvinte din limbajul si senificatia crestina sunt?Extrem de putine ,restul lumesti ...lume de lume !
Pai pt.nevoile lumesti avem si...psihologul ! Eu cred ca nu ar fi rau sa-l citesti pe parintele Paisie aghioritul (cred ca in cartea Epistole vei gasi) si sa vezi cum un ortodox veritabil ca el ii intelege pe psihologi(rostul si importanta lor).Nu am nimic cu psihologia ...doar ca are un rol restrins.La suflet se duce tintit duhovnicul si pe deasupra are si putinta de a-i ierta pacatele ,sursa necazurilor noastre si de a-l deslega de ele ! Intr-o interventie anterioara am aratat doar din ce morive se desface o casatorie ,nu pt. a recomanda asa ceva ci pt. a intelege ca te afli intr-o taina(a cununiei)f.serioasa si ca ai mult de luptat pt. a nu cadea in mare pacat.Revenind, nu prea am vazut vreo propunere duhovniceasca ci multe lumesti.Parerea mea este ca iti trebuie un duhovnic f. bun (poate ca il si ai)smerenie multa si rugaciune asisderea.Cind spun multa ,pai sa stii ca va fi nevoie de multa.Cunosc un f. batrind duhovnic dintro minastire olteana care de cite ori se intra in posturi dadea canoane usoare la femei :,,...mai, uite tu in postul acesta sa faci doar 2 lucruri,sa taci si sa te rogi.Dar sa taci mult de tot si sa te rogi la fel".Cunoscind desigur bine latura preponderent emotionala(temperamentala)a femeii si ca deobicei mult vorbeste dadea asemenea canoane. Parerea mea sincera este sa lasi ceea ce este lumesc lumii(ma refer la toate solutiile date de prieteni)si sa lucrezi duhovniceste.Cu Hristos nici o data nu pierzi daca esti cu inima buna.Doar ca lupta duhovniceasca este cea mai tare.Biruind ,intro forma sau alta,vei iesi mult imbogatita ! Last edited by zaharia_2009; 20.07.2009 at 00:23:32. |
|