![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa fim deci atenti la limbajul folosit in mesaje, caci spune multe nu despre celalalt, pe care il criticam, ci despre modul nostru de a-i privi pe ceilalti. |
|
|||
|
|||
![]()
Poate e bine ca femeia, care vrea un sot, care sa-i aduca bani in casa, sa si-l aleaga si dupa acest criteriu; nu sa-l aleaga dupa frumusete, si apoi sa realizeze ca altceva si-a dorit.
Si eu am castigat intotdeauna putin mai bine decat sotul meu, dar nu mi-a trecut niciodata prin cap sa-l numesc "intretinut". De obicei anumite femei se lasa intretinute. Nu poti folosi acelasi termen cand e vorba de sot... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu ce te diferentiezi de mine, daca ma obligi sa fiu fatarnica ? ! Crestinul trebuie neaparat sa-l oblige pe celalalt sa se afiseze ca acesta, sa afiseze numai bunatate si umilinta ? Despre Zaharia eu m-am lamurit, de cand a aparut nu conteneste sa carteasca si sa critice calitatea forumului...caci, altceva in cuviosenia si inteligenta lui nu are de facut, dar, culmea, intervine numai in subiectele care-l atata !...Nu conteaza, daca s-ar uita putin si la sine, probabil nu ar vedeea doar barna din ochiul celuilalt . Multa perfiditate, foarte multa perfiditate...iar cei care se aseamana o admira.... Nu inteleg de ce oamenii credinciosi, sau presupusi credinciosi, considera ca viata in sine trebuie luata doar ca pe o dogma, sau ca pe un fariseism permanent de exprimare spirituala. Viata inseamna tot ce ne-nconjoara, inseamna societate, cotidian, toti traimi aceleasi aspecte ale societatii, de ce ar trebui sa devine tabu aproape toate subiectele sociale, si inaltata doar vorbaria spirituala, care, de altfel, se vede cata veridicitate si sens capata in viata fiecaruia dintre noi. Daca nu aplicam credinta propriei constiinte , daca nu legam strans religia de moralitate si onestitate cu noi insine si cu cei din jur...nu suntem decat niste amarati de farisei !...dezechilibrati, confuzi...niste parveniti.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 20.07.2009 at 10:46:00. |
|
|||
|
|||
![]()
Catalina, acum sa fim cat mai obiectivi, poate ca primul pas benefic in situatia ta ar fi sa nu mai admiti ajutor din partea parintilor tai, pana la urma, ajutorul inseamna sa mai pui un pic acolo unde nu este de-ajuns,si acolo unde nu poti mai mult, nu sa oferi aproape totul . Astfel mergand lucrurile, poate ca ajungand la neajunsuri evidente, sotul tau se va trezi la realitate si va realiza faptul ca trebuie sa-si i-a rolul in serios de cap al familiei.
Nu stiu cat ar ajuta rugaciunile, la mine in casa nu prea au ajutat (la parinti ), mama s-a tot rugat in acelasi timp in care tata ii cerea bani pentru a-i plati scaunul pe care l-a facut ( era si tamplar ). Si astfel au dus-o toata viata...si stii cine a avut cel mai mult de suferit ? Copii ! Nu mai vorbesc ca va apuca compatimirea si o detest, dar crede-ma, daca tu nu iei atitudine, nimeni nu o poate face, fiindca acesta, sotul tau, se va intinde atat cat ii este permis, cat ii este plapuma, iar atata timp cat incerci sa-i combati nonconformismul si comoditatea doar cu cuvinte duioase, acesta va avea tendinta de-a profita si mai mult...Nu reprezinta neaparat o rautate din partea acestuia, doar o situatie mult prea permisiva care va evolua in masura in care el va refuza sa vada acest cusur al situatiei.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 20.07.2009 at 11:06:18. |
|
|||
|
|||
![]()
ce aveti oameni buni??????? felul in care va exprimati, cuvintele pe care le folositi sunt cuvintele grele, oare ati uitat ce inseamna sa fi un bun crestin?
pt. ory: rugaciunile ajuta, iti ceri osanda singura, ceea ce a fost la tine in familie, nu a fost la toata lumea. cu iubire poti schimba un om.ce inseamna a iubi? a ingadui, a ierta, a uita... uitam un singur lucru, tot timpul se face voia bunului d-zeu, doar voia bunului d-zeu, dar cati o acceptam, de cele mai multe ori voia bunului d-zeu, nu e aceeasi cu ceea ce ne dorim noi. De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. Dragostea nu cade niciodată.-Corinteni,cap.13,epistola I |
|
|||
|
|||
![]()
Sper ca vobesti din experienta, caci din citit este plin forumul de povete.
Da, dragostea indelung rabda, asa a rabdat si mama mea...dar, noi copii am rabdat intr-o alta dimensiune...am suferit si-am rabdat foarte multe ! Cand presupusa dragoste a ta indelung rabdatoare (spun presupusa, fiindca de multe ori nu este decat prostie si neputinta ), deci, cand presupusa ta dragoste rabdatoare face victime in jur, trebuie sa te intrebi daca este intr-adevar dragoste, sau e altceva ? ! Sa nu confundam lucrurile, caci lumea este plina de femei abuzate fizic si psihic, dar, mai ales de copii obligati sa asiste si sa suporte la randul lor aceste abuzuri, absolut nemeritate. Cred ca tu gresesti ! Nu orice merita ingaduinta pe lumea asta ! (bine-nteles, nu este cazul autorului topicului, aici ).
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 20.07.2009 at 11:42:12. |
|
|||
|
|||
![]()
Iisus a spus: EU SUNT CALEA, ADEVARUL SI VIATA. Si el a indurat si a ingaduit pt noi toti.
Iti vorbesc din experienta, si eu am rabdat si mama mea inca mai rabda, am invatat din viata asta, ca daca vrei ceva, tb sa te uiti in gradina ta, si sa vezi daca nu cumva tb sa schimbi ceva la tine, si sa nu astepti de la altii sa-ti ofere. Si de cand sunt pe calea asta, a luminii, mi-am dat seama si eu greseam, si incet , incet am reusit sa schimb cate ceva la tatal meu, si la atitudinea lui. acum e mult mai linistita viata in casa parintilor mei si ii multumesc bunului d-zeu pt asta. Iar bunu d-zeu mi-a dat o noua incercare, sunt in germania, intre romani, de fapt sunt ca intre serpi, unde barbatii barfesc mai rau ca femeile, unde sefu baga intriga intre angajati, care mai de care mai paracios la sefu, cu ce face unu si altu, iar sambata cand e cate un chef beau de uita de ei, si fiecare a venit aici, pentru ca au cate un necaz in familie, un copil grav bolnav, sau sunt saraci, sau isi doresc o viata mai buna. Iar daca eu si sotzul meu, nu particpam la chefurile lor, fie ele si din cursul saptamanii, sau nu bem cu ei, suntem DIFICILI. Cine crezi tu ca m-a ajutat aici? Sau cum crezi tu ca am cerut eu ajutor aici de la bunu D-zeu? PRIN RUGACIUNE !!!!! Nici nu stii cat de greu e sa tii un post aici, si cat de mari sunt incercarile. Cat de mult imi lipseste biserica. Exista o biserica ortodoxa, la 50 km, dar daca nu ai masina personala, cu ce sa mergi????? Ar tb sa inveti sa ierti, sa ingadui si sa uiti. A fost voia bunului D-zeu sa te nasti in familia asta, cu un scop anume. Cea mai buna prietena a mea, fuma foarte mult, si ea este credincioasa, fuma chiar si doua pachete de tzigari pe zi. Preotul i-a tot spus, sa se lase de fumat, incerca si zicea ca nu poate. Isi inchide firma la un moment dat, si isi cauta un job, gaseste unul foarte bun in Sudan, salar bun. Pleaca la drum cu un cartus de tzigari, dupa prima saptamana a terminat cartushul, a incercat tutun sudanez, dar nu i-a placut. Si s-a lasat de fumat, si a inceput cu o saptamana de post negru, dar bea doar apa, pe caldurile de acolo de 50 grade, nu ar fi rezistat. In momentul in care a revenit in tara, a spus: uite bunu d-zeu mi-a aratat ca se poate. Mi-am permis sa-i dau un sfat Catalinei, pt ca si eu am trecut printr-o situatie asemanatoare. Cred ca nu esti mai indreptatita ca si duhovnicul ei, sa-i spui ce sa faca, atat i-a spus , sa se roage, depinde de ei, de fapt depinde de ea. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ok !, si acum ce parere ai despre ce am scris eu in chenarul pe care l-ai si afisat ? Cum ramane cu dragostea indelung rabda si abuzul, violenta si suferinta creata de aceasta "rabdare "...fiindca, permitand incepi sa intaresti !
Stiu !, nu ramane nicicum ! Viata va ramane plina de oameni care iubesc, oameni care nu iubesc, oameni ignoranti si oameni...care au impresia ca iubesc. Apoi, celelalte " ni se vor adauga noua ! " Daca nu exista intelepciune si rationament, iubirea ramane neputincioasa.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iar in ce priveste compatimirea, dragostea, iubirea, mila - astea cu siguranta sunt niste lucruri care tin de trecut. Pentru ca viitorul este al oamenilor duri, lucizi (sau luciferici?), feroce. Oameni care stiu ca atunci cand vezi un invalid trebuie sa te interesezi poate cumva poti sa-l duci la vre-un azil si sa-i iei casa! Oameni cu un scop, o determinare, si fara nici un fel de scrupule! Cand vad oameni ca tine, foarte determinati, imi doresc sa mor cat mai repede sa va las lumea toata voua, sa va ajunga!!
Doamne, Dumnezeul meu, desi nu am facut nici un bine inaintea Ta, da-mi dupa harul Tau, sa pun inceput bun. Last edited by sergiu; 23.07.2009 at 12:26:29. |
|
||||
|
||||
![]()
Sergiu,atitudinea ei este a unei femei care a suferit foarte mult si a ajuns sa razbeasca luptand crancen.
Asta nu inseamna ca sufletul ei este luciferic... Si mai gandeste-te daca propria-ti atitudine este una pur crestineasca. Astfel de rani se vindeca doar prin iubire,nu aruncand bolovani sub numele ca suntem crestini. |
|