Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2009, 21:15:15
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Cum poti numi un tradator, erou? Sau un erou, tradator?

Luptatorii care au luptat cu arma'n mana, care si-au dat viata pe front ca sa fim noi liberi, aia sunt esenta neamului nostru romanesc!

Carpele si scursurile au fost "romani" nu cu faptele eroice ci cu tradarile si cuvintele spumoase!
Selectie observationala at it's best. Deci boierii erau romani, dar erau ticalosi, deci nu erau reprezentativi pentru natia romana. Horea si ceilalti erau eroi si patrioti, deci erau reprezentativi.

Si tie rationamentul asta ti se pare OK? Adica o natie se defineste doar prin elementele ei bune, nu si prin alea proaste?

Citat:
Repet: daca nu simti romaneste normal ca nu ne putem intelege din punctul asta de vedere. La fel cum unui ateu daca'i vorbesti despre minunile lui Dumnezeu nu simte nimic!
Aaaa, deci pentru a intelege cu adevarat trebuie sa simt. De unde pana unde studiul istoriei, care se bazeaza pe date si surse, se face simtind? Il faci simtind doar daca vrei sa ajungi la o anumita concluzie, si e clar ca tu asta faci.

Nu te intereseaza faptele, si nu te intereseaza sursele, in afara celor care confirma ce simti tu. E OK din partea mea, dar nu prezenta rezultatul "cercetarilor" tale ca fiind obiectiv sau bine documentat.

Faptul ca tragi o paralela intre religie si istorie e comic. Religia se bazeaza pe credinta, iar istoria pe dovezi. Vezi ca le cam amesteci.

Citat:
cred ca delirezi....la 1600 eram granarul europei, plateam tribut turcilor, grane, baieti tineri...
Iar eu cred ca nu ai pus in viata ta mana pe o carte de istorie in afara de aia din liceu. Daca eram granarul Europei si eram atat de dezirabili, cum de nu ne-au cucerit, cand au cucerit totul din jurul nostru, dar doar ce le era in drum spre Viena? Stai, nu-mi spune, am luptat, asa-i? Si le-a fost frica.

Dar stai, daca am luptat, si am fost atat de eficienti, de ce mai plateam tribut? De ce nu am dus victoria all the way, pana nu am mai platit?

Si inca ceva: Tarile romane nu prea au dat baieti tineri, asta s-a intamplat mai mult in tarile balcanice. Si oricum, sistemul asta de "recrutare" a fost abandonat in 1648.

Citat:
exista dovezi scrise
Care dovezi? Te rog sa le citezi.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 17:01:23