![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
"Daca tu faci un pas catre Dumnezeu ,El face zece catre tine"
NADEJDEA MEA ESTE TATAL, SCAPAREA MEA ESTE FIUL, ACOPERAMANTUL MEU DUHUL SFANT TREIME SFANTA MARIRE TIE. AMIN. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
" Ma rog Sfinte Ingere, spune-mi si aceasta: care rugaciune este mai primita la Dumnezeu? " Ingerul i-a raspuns: " De va fi carturar, sa citeasca psalmii imparatului-Proroc David, cu atentie, ca si cu mintea sa priceapa si sa inteleaga: iar care va fi nestiutor de carte, neputand citi, sa aiba in gura, pururea aceste cuvinte, adica : " Doamne Iisuse Hristoase, Fiule al lui Dumnezeu, miluieste-ma pe mine pacatosul ( pacatoasa )"....... Multi carturari au lasat alte invataturi si numai pe aceasta au rostit-o si s-au mantuit. Aceasta rugaciune, ori care vor vrea de o vor zice in duh si adevar, cu toata inima, se vor mantui.
|
||||
|
||||
![]()
Aveti dreptate icamilin.Eu am citit toate cartile Parintelui Cleopa ,in care apare aceasta rugaciune zisa de d-voastra.Si nu ezit niciodata sa o rostesc si sa ma rog.
Multumesc! Intotdeauna si daca iti faci Sfanta Cruce si sa zici Doamne ajutama ,daca ii spusa din inima are ajutor din partea lui Bunul Dumnezeu.Si cand ma rog la Maica Sfanta :"Maicuta Sfanta pazeste-ma sub acoperamantul tau." Amin. |
|
||||
|
||||
![]()
Așa este ! Trebuie să înțelegem că Dumnezeu acționează asupra lumii în funcție de fapta noastră, El răspunde la căutarea omului, nu încalcă libertatea creație. Ai spus foarte bine, un pas al nostru va avea răsplată înzecită și va primi ajutorul de care avem toți nevoie. Lucrarea lui Dumnezeu corectează și avertizează, îndeamnă , dar niciodată nu forțează. Dar, atunci când omul dorește mult să se schimbe, dar simte că nu poate face nimib prin propriile puteri, Dumnezeu intervine. Te rog să citești Romani 11 , 13-24 și mai ales să deslușești cu atenție versetele 23 și 24 unde avem poate cea mai profundă descriere a efectelor pocăinței. Nu dau eu citatul aici, pentru că , iertare, simt o mare lenevire a multora de a mai deschide Sf. Scriptură. Deci în omul care dorește schimbarea, Dumnezeu poate corecta și naturalul, cultivat într-o anumită direcție . Nimeni nu altoiește într un măslin bun ramuri sălbatice. Ar fi lipsit de sens !
|
||||
|
||||
![]()
Iată ce scrie un copil, un copil obișnuit ce -n ochii lui nu vei vedea tristețea niciodată. De ce ? Pentru că realmente Hristos este cel mai bun prieten al ei, al ei pentru că o cheamă Anca. Iată deci : " Este Prietenul Care văzându-te întristat îți întinde mâna și te invită la bucuria Sa. / Este Doctorul Care văzându-te orb îți redă vederea, / Este Milostivul Care văzându-te sărac îți dăruiește avuția Sa. / Este Mirele Care văzându-ți goliciunea te îmbracă cu haina de nuntă. / Este Iubitul Care pentru a-și recâștiga a Sa fecioară se pogoară în mizeria și în focul cel veșnic. / Este Calea celor rătăciți / Este Flacăra ce mistuie piepturile celor ce-l iubes."
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Tristetea-melancolia-pacea | linistea | Generalitati | 15 | 15.02.2013 22:28:34 |
Invierea Duhovniceasca a Sufletului prin Dumnezeiasca Rugaciune. | alexmatei | Spiritualitatea ortodoxa | 5 | 09.04.2012 02:20:10 |
Intelegerile cu ingerul cazut pot fi desfacute in timpul vietii prin rugaciune | spre_rasarit | Generalitati | 5 | 19.09.2011 08:10:36 |
de ce ma simt mai trista decat tristetea | fior | Generalitati | 55 | 18.07.2011 19:53:38 |
Ma macina tristetea | iosif | Umanitare | 40 | 27.02.2008 15:49:24 |
|