![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chinurile iadului Plăcerea păcatului este ca o umbră și ca un vis. Se stinge înainte ca omul să guste bine din ea. Însă pedepsele care o urmează nu au sfârșit. Puțină este dulceața pe care i-o dăruiește omului, dar veșnică amărăciunea. Ceea ce este un vis de o clipă în fața întregii vieți, la fel sunt și desfătările pământești în fața chinurilor iadului. Și adevărat, cine ar vrea să aibă un vis plăcut din cauza căruia ar urma să fie pedepsit toată viața? Să ne ferim, dragii mei, de viclenia diavolului, care ne înșeală cu lucruri mici și ne face să săvârșim păcate mari. Altfel vom fi osândiți împreună cu el în iadul cel veșnic, vom auzi și noi la Judecată cuvintele: „Duceți-vă de la Mine, blestemaților, în focul cel veșnic, care este gătit diavolului și îngerilor lui” (Matei 25, 41). Unii, însă, spun: „Dumnezeu este iubitor de oameni, nu va face asta”. Și îi întrebăm: „Prin urmare acestea s-au scris în zadar?”. „Nu”, răspund ei, „ci pentru ca să ne înspăimântăm și să fim buni”. „Adică dacă nu devenim buni, dacă rămânem răi până la sfârșit, nu ne va trimite în iad? Și nu-i va răsplăti pe oamenii virtuoși?”. „Da, îi va răsplăti. Dumnezeu ne răsplătește chiar mai mult decât o merităm”. „Bine, dar cum cele referitoare la răsplată sunt adevărate și se vor realiza negreșit iar cele privitoare la iad nu?”. Cât de uneltitor este diavolul! Cât de lipsit de iubire de oameni este! Acesta ne bagă în minte astfel de cugete, care ne conduc la nesârguință și trândăvie. Știe, vicleanul, că frica de iad este ca un căpăstru care ne strânge sufletul și-l înfrânează de la rele. Se străduiește deci în toate felurile să ni-l scoată, ca să ne arunce lesne de râpă. Orice cuvinte pe care le luăm din Scriptură despre iad, unii spun că sunt doar amenințări și că nu se vor înfăptui. Bine, să acceptăm – chiar dacă asta dovedește necuviință – că așa ar fi cu privire la cele viitoare. Însă pentru cele ce s-au întâmplat, pentru cele ce s-au făptuit deja, ce ne vor spune?Îi întrebăm: Ați auzit de marea nenorocire, de acea distrugere a lumii care s-a petrecut pe vremea lui Noe? Nu cumva și aceea a fost spusă doar ca o amenințare? Nu s-a întâmplat, nu s-a făptuit? N-o mărturisesc chiar și munții Armeniei, unde s-a oprit corabia pentru a aduce aminte de întâmplare? Și atunci mulți ziceau că nu se va întâmpla nimic rău. O sută de ani a construit corabia dreptul Noe, o sută de ani a strigat, dar nimeni nu l-a crezut. Și pe când nu credeau în cuvintele amenințătoare, i-a aflat pedeapsa adevărată. Așadar Cel Care i-a pedepsit atât de aspru, nu ne va pedepsi mult mai aspru pe noi? Căci fărădelegile timpurilor noastre nu sunt deloc mai mici ca cele din vremea aceea. Nu există păcat care să nu se săvârșească astăzi. Spuneți și voi, cei care ați mers vreodată în Palestina, spuneți, ca să audă și cei care n-au fost acolo: În apropierea fluviului Iordan există o regiune foarte roditoare. Sau, mai bine-zis, exista. Acum nu mai este. Odată acolo era un adevărat rai, așa cum ne spune Evanghelia. Astăzi a ajuns cea mai neroditoare dintre toate pustiile. Vezi acolo copaci și vezi în ei fructe. Însă fructele sunt acolo pentru a aduce aminte de urgia lui Dumnezeu. Vezi rodii. Ramurile par înfloritoare, rodiile par frumoase și sunt dorite de trecătorul nebănuitor. Însă îndată ce ia o rodie și-o sparge, doar praf și cenușă rămân în mâinile lui. Găsești așadar acolo pomi și fructe, dar în realitate nu sunt pomi și fructe. Găsești aer și apă, dar n-au nici o legătură cu aerul și apa pe care le știm. Toate sunt neroditoare, toate sunt seci, toate vorbesc despre urgia care a izbucnit odată și înfățișează urgia viitoare. Nu cumva și cele pe care vi le-am spus sunt simple amenințări? Nu, nu sunt vorbe goale, sunt adevăruri. Dar, îmi veți zice, toate acestea despre care ne povestești, despre Sodoma și Gomora și despre nimicirea lor, sunt grele. Dar și ceea ce spuneți voi, că nu există iad, că Dumnezeu pur și simplu ne amenință, nu sunt grele? Dacă voi ați fi crezut în cuvintele lui Hristos n-ar mai fi fost necesar ca eu să aduc dovezi despre existența iadului.În Sodoma exista atunci un păcat trupesc înfricoșător. Doar unul. Și pentru acesta au fost pedepsiți. În țara noastră astăzi se săvârșesc nenumărate păcate, și ca acela al sodomiților și chiar mai rele decât acela. Vă întreb deci: Dumnezeu, Care a lăsat atunci mânia Lui să izbucnească și n-a ținut seamă nici de implorările lui Avraam, nici de jertfirea de sine a lui Lot, care chiar și pe fiicele sale era gata să le ofere sodomiților desfrânați ca să salveze cinstea trimișilor Lui, cum va îndura acum atâtea păcate ale noastre? Glume, îndelungă vorbire, rătăcire și amăgire a diavolului sunt toate cuvinte despre inexistența iadului.Vrei să-ți aduc și alt exemplu? Amintește-ți cum l-a pedepsit Dumnezeu pe Faraon al Egiptului, care i-a fugărit cu armata lui pe israeliți, înecându-l în Marea Roșie și pe el și oastea lui, și toate carele lor. Poate îmi vei spune că acela fusese foarte necuviincios. Și într-adevăr așa a fost. Dar îți voi arăta cum au fost pedepsiți alții, care credeau și se aflau aproape de Dumnezeu.Auzi ce spune Pavel: „Să nu ne desfrânăm, cum s-au desfrânat unii israeliți și într-o singură zi au căzut douăzeci și trei de mii; nici să-L ispitim pe Domnul, așa cum L-au ispitit unii din ei și au pierit de șerpi; nici să cârtiți, așa cum au cârtit unii din ei, și au fost nimiciți de către pierzătorul” (I Corinteni 10, 8-10). Așadar dacă desfrânarea și cârtirea au o asemenea urmare nimicitoare, ce urmare vor avea păcatele noastre? Și să nu te amăgești, văzând că acum Dumnezeu nu pedepsește imediat. Aceia au fost pedepsiți atunci în același ceas pentru că nu știau nimic despre iad. Tu însă vei plăti acolo păcatele pe care le faci aici. Apoi gândește-te și la următorul lucru: Dacă pe israeliți, care se aflau într-o stare duhovnicească de prunc, i-a pedepsit Dumnezeu atât de aspru, cum se va milostivi de noi? Așa ceva ar fi lipsit de judecată. Noi, chiar și pentru aceleași păcate ca ale lor, avem o vină mai mare. De ce? Fiindcă ne-am învrednicit să primim har mai mare, harul lui Hristos, harul Sfântului Duh. Așadar de vreme ce suntem cuprinși nu numai de aceleași păcate ca ale lor, ci de unele și mai mari și mai grave, cum vom rămâne nepedepsiți? (Sfântul Ioan Gură de Aur – din “Problemele vietii”) |
|
|||
|
|||
![]()
Acum vreau sa te intreb ceva fratele meu,tu care vezi totul metaforic,ontologic si povesti de speriat babele,(si mai sunt cativa)nu te temi de iad?
|
|
|||
|
|||
![]()
Ceea ce veți citi acum vă va șoca nu numai pe Domniile Voastre, ci omenirea întreagă, căci astăzi, Cuvântul lui Dumnezeu dezvăluie, pentru prima oară, un adevăr zguduitor.
Și pe drept cuvânt, căci, adevărul acestei Apocalipse este înfiorător. APOCALIPSA LUI „IOAN”, NU ESTE CUVÂNTUL LUI DUMNEZEU. EA ESTE, ÎN ÎNTREGIME, CUVÂNTUL TAINIC ȘI BLESTEMUL LUI SATAN, DEMONUL RĂULUI ȘI AL INFERNULUI, CUVÂNT INTRODUS PRIN MARE ÎNTUNECARE, ÎNTRE SCRIPTURILE CELE SFINTE ALE NOULUI TESTAMENT, CU SCOPUL DISTRUGERII PLANETEI PĂMÂNT ȘI A ÎNTREGULUI UNIVERS AL LUI DUMNEZEU. Auzi dumneata,chiar ca ma sochezi cu ereziile astea.Auzi dumneata,Apocalipsa Sf.Ioan nu este revelatie dumnezeiasca,este revelatie satanica?Cum ai ajuns la concluzia asta,sau in care din scrierile sf,parinti a citit asa ceva? |
|
|||
|
|||
![]()
Ascunderea Cuvântului lui Satan în chiar Scriptura Sfintei Evanghelii a Mântuitorului, arată cât de uriașă și de diabolică este puterea și lucrarea Răului, căci, prin însăși credința oamenilor în Cuvântul Satanic al Apocalipsei, omul este pe cale să-și distrugă, el însuși, planeta. Și, pentru aceasta, s-a folosit și de puterea demonică a Cuvântului infernal al Apocalipsei. Căci, fiind Cuvântul lui Satan, Apocalipsa este atât de diabolic „scrisă”, încât, prin citirea ei, creștinii înșiși fac jocul Demonului, distrugând complet omenirea și planeta întreagă.
Da,chiar asa, daca o citim facem jocul vrajmasului?Si daca nu o citim a cui joc facem,nu tot a vrajmasului oare?Deci, este un indemn la adormirea constiintei,sa nu mai stim de numarul 666 care este o revelatie(indiciu) a lui Dumnezeu pentru noi cei din urma,sa nu mai privegem,sa nu ne mai pazim,sa nu mai citim?Oare nu faci matale jocul satanei? |
|
|||
|
|||
![]()
Cât despre tainicul număr 666, aflați că și acesta, este taină mare.
666 este semnul infernal prin care se ascunde blestemul lui Satan aruncat prin cuvant demonic peste vreme, prin chiar Cuvântul Apocalipsei. Numărul 666 este lucrare de fenomenală măiestrie diabolică, în întregime, Cuvânt al lui Satan. Nu uitați pașapoartele biometrice, prin care, blestemul satanic vrea distrugerea întregii civilizații a omenirii. Căci, sub acest număr, precum în întreaga Apocalipsă, se ascunde însăși comanda satanică a mecanismului de distrugere și de autodistrugere a oamenilor, a Pământului și a universului întreg. Împlinirea Cuvântului Infernal, ascuns în Apocalipsă și în numărul 666, înseamnă căderea Sfintei Treimi, a întregii Dumnezeiri a Împărăției Cerurilor lui Iisus Hristos. Înseamnă moartea Universului, poruncită și îndeplinită de Cuvântul lui Satan. Căci Satan a cunoscut o mare taină: Pământul este astrul cel mai important al lui Ler Dumnezeu, iar distrugerea lui poate provoca căderea întregii Creații dumnezeiești, aruncând în pieire satanică toate Cerurile și Pământurile. Auzi dumneata,Mantuitorul Iisus Hristos a deschis portile iadului(a biruit iadul prin jertfa SA) ,iar biserica Lui Hristos va dainui in vecii vecilor si portile iadului nu o Va birui.Ca vrea satana distrugerea omului asta stim(prin tot felul de ispite si patimi insuflate de el)dar ceea ce zici dumneata acolo este intradevar revelatie satanica si o mare inselaciune pentru dumneata.Noi trebuie sa luptam cu pacatul,cu patimile,sa ne tinem de rugaciune(in biserica ortodoxa),de milostenie,lucrarea faptelor bune,sa participam la sf,liturghie,la sf.Taine,sa citim din scrierile sf.parinti,sa dobandim harul Duhului Sfant si Dumnezeu ne va ajuta sa nu cadem in inselaciune. |
|
|||
|
|||
![]()
DRAGII MEI, LUAȚI AMINTE! CUVÂNTUL APOCALIPSEI NU VESTEȘTE, CI PORUNCEȘTE SFÂRȘITUL LUMII!
NU PORUNCIȚI, PRIN CUVÂNTUL ȘI CREDINȚA ÎN CUVÂNTUL LUI SATAN, PIEIREA OAMENILOR, A PĂMÂNTULUI ȘI A LUMII ÎNTREGI! Dragii Mei, Satan, și întreaga Împărăție Satanică au căzut. Și, cu el, a căzut și întreaga putere a Cuvântului său, înafară de cuvântul și taina numărului ascuns în Apocalipsă. Căci, chiar dacă puterea de distrugere a Cuvântului lui Satan din Apocalipsă, s-a micșorat prin căderea Demonului, puterea Cuvântului Răului nu a pierit de tot, ci, este încă vie în Cuvântul Apocalipsei și, lucrează mai departe, împlinirea morții și pieirii veșnice. Cunoașterea acestei taine și a marelui pericol în care trăiește omenirea a fost și motivul Revenirii lui Iisus Hristos, în acest timp, pe Pământ, spre Lupta cea Mare cu Împărăția lui Satan și spre oprirea prăbușirii Pământului și a întregii Creații Dumnezeiești, în abisul infernal. De aceea, Domnul și Dumnezeul nostru, a hotărât doborârea definitivă a lui Satan și prezentarea acestuia, la Judecata cea Mare a lui Iisus Hristos. Trist este, că, până la un anumit punct, Cuvântul Apocalipsei lui Satan, s-a împlinit, împreună cu multe din catastrofele poruncite de Cuvântul Răului cel Mare. Și, chiar și întreg Cuvântul Apocalipsei s-ar fi împlinit, distrugând totul, dacă Iisus Hristos nu ar fi învins Puterile Infernului. AUZI DUMNEATA,APOCALIPSA SF.IOAN (se scrie fara ghilimele)VESTESTE CUM VA FI SFARSTUL LUMII. Cateva franturi de adevar se mai gaseste in textul asta dar matale sa mergi cu textul la un preot duhovnic sa-ti arate ce este bun si ce este rau din textul acesta,si sa faci si o spovedanie la preot ca sa se indrepte lucrurile.Dumnezeu sa ne ajute pe toti! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca eu vad focul, viermii si intunericul ca metafore, atunci asta inseamna ca sunt eretic?
|
|||
|
|||
![]()
Nu te-am considerat un eretic,nu am abordat acest subiect in felul acesta,subiectul topicului este despre vesnicia chinurilor iadului si eu am incercat sa aduc in discutie scrieri ale sf.parinti,marturii in acest sens si mai mult decat toate marturia Mantuitorului pentru ca noi toti sa avem o viziune mai clara si mai exacta a iadului.Sa nu crezi ca eu ma tem de iad sau tu sau altii asa cum ar trebui sa ne temem.Fratele meu,daca am avea o viziune cat ,mai corecta a iadului(cel putin in mintea mea aceste lucruri s-au intarit mai mult dupa aceste discutii,si marturii despre iad,ca este un chin vesnic si sufleteste si trupeste)si daca ne-am teme cu adevarat sa nu ajungem acolo,am fi in stare sa "mancam" evanghelia si scrierile sfintilor parinti,am fi in stare sa participam la toate slujbele bisericesti,am face numai milostenie doar,doar vom putea imbuna cu ceva pe Dumnezeu.Dar nu prea este asa,vedem cat de mult se intareste puterea diavolului in lume(si asta pentru ca oamenii aleg pacatul sau sunt nepasatori,si nu pentru ca ar avea diavolul o putere mai mare decat Dumnezeu),cu cata inselaciune se abate asupra omului despartit de Dumnezeu, si-i suceste mintea cautand sa prezinte lucrurile in asa fel incat omul sa-i cada in plasa si sa-l priveze de mantuire.Te miri cateodata ce sunt in stare unii sa posteze pe forum.Deaceea fratele meu noi trebuie sa ne raportam la sf.evanghelie si la scrierile sfintilor parinti,sa avem o mai mare incredere in ce au scris ei(fiecare s-a invrednicit de o masura duhovniceasca si a prezentat lucrurile dupa cum le-a inteles la timpul respectiv,nu condamnam pe nimeni),si sa ne lepadam de gandirea noastra lumeasca si mai ales de imaginatie,noi trebuie sa ne insusim din invatatura lor si sa punem in practica ca se ne intarim cu duhul,sa urmam calea cea ingusta(si anevoioasa de multe ori)urmand sfaturile lor.Ne este de mai mult folos sa priveghem si sa ne temem cu adevarat de iad decat sa ne lasam pacaliti si cazand in trandaveala si nepasare.Noi de multe ori nu prea intelegem lupta asta duhovniceasca,nu intelegem de exemplu de ce trebuie sa ne iubim vrajmasii,de ce trebuie sa renuntam a ne face dreptate singuri,de ce trebuie sa renuntam la voia noastra,la personalitatea noastra(numai la personalitatea imbracata in Iisus Hristos nu trebuie sa renuntam).Tocmai pentru a nu face loc vrajmasului in mintea noastra,tocmai ca sa nu ne chinuie el cu tot felul de ganduri de razbunare impotriva aproapelui care ne-a gresit,sa nu intetim ura si mania din noi.Cine a gustat din aceste experiente(cred ca toti am trecut prin asa ceva)nu poate sa spuna ca nu traia un chin si un iad in acele momente,cum sufletul si cugetul lui se zbuciuma si se zbate de a gasi solutia cum sa-i "rasplateasca" aproapelui pentru necazul pricinuit crezand ca in felul acesta vom rezolva problema.Este total gresit,dupa cum spunea un parinte duhovnic intr-o predica, problemele de acest fel se rezolva prin smerenie,toate se lasa in seama lui Dumnezeu prin rugaciune curata(nu cu cereri de pedepsire)si nu mai avem treaba cu vrajmasul (diavolul),nu ne mai chinuie gandul.Dar greu este sa luptam cu mandria din noi.M-am indepartat un pic de la subiect dar ca o concluzie, mai sanatos si mai cuminte este pentru noi sa ne lasam calauziti de biserica ortodoxa,cautand sa punem in practica aceste lucruri ca sa le intelegem mai bine.Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
Last edited by ghemis; 18.10.2009 at 21:06:07. |
|
||||
|
||||
![]()
Isaia 6:
2. Serafimi stăteau înaintea Lui, fiecare având câte șase aripi: cu două își acopereau fețele, cu două picioarele, iar cu două zburau Se spune ca Serafimii isi acopera fata si picioarele cu aripile pentru a se proteja de focul dragostei Lui Dumnezeu. Stim ca Serafimii sunt cei mai apropiati de Dumnezeu dintre ingeri si sunt caracterizati in primul rand de imensa dragoste cu care sunt capabili sa-I raspunda Lui Dumnezeu. Cu toate acestea, focul iubirii divine ii copleseste si de aceea au acest scut format din aripi, care ii protejeaza astfel. Acum pot sa presupun ca acelasi foc divin ii va coplesi mai mult sau mai putin pe toti cei care nu s-au pregatit in timpul vietii sa iubeasca, pe cei incapabili de dragoste care au imbratisat in schimb filosofia mandriei, a urii si a egoismului. In ce fel ii va chinui acest foc divin izvorat din tronul Lui Iisus Hristos pe cei care s-au impotrivit voii Lui, asta nu pot sa stiu. Este logic insa ca nu e vorba de temperatura de miliarde de grade, nici de viermi metafizici, nici de gheturi mai reci ca zero grade Kelvin. Este o osanda spirituala pe care condamnatii o vor simti cu sufletul, dar mai tarziu in mod deplin si cu trupul invierii.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
vesnicia iadului | costi21 | Din Noul Testament | 14 | 26.02.2013 17:01:34 |
Focul iadului | Profetul de carton | Secte si culte | 500 | 29.12.2012 16:49:09 |
Socant: avem dovada existentei iadului! | Florin-Ionut | Alte Religii | 11 | 11.11.2010 17:08:08 |
O descriere a iadului islamic... | scrabble | Religia Islamica | 31 | 08.01.2010 20:58:01 |
|