![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Principiul "Sola Scriptura" este lasat de Domnul Iisus Hristos si Sfintii Apostoli ("va indemna sa nu treceti peste ce "este scris" - spune Sfantul Apostol Pavel). "Va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile" - spune Domnul Iisus Hristos. Atata Mantuitorul cat si Sfintii Apostoli propovaduiesc adevarul bazandu-se pe ceea ce "este scris" (expresie folosita de cca. 80 de ori in Noul Testament). 2. Faptul ca au aparut asa de multe confesiuni religioase este pentru ca marea lor majoritate doar mimeaza cercetarea si urmarea invataturilor Sfintei Scripturi. 3. Credeti ca biserica ortodoxa respecta ceea ce spune Sfanta Scriptura? Daca da, in ce proportie? Sa nu-mi spuneti ca 100%, caci va trebui sa raspundeti la o sumedenie de intrebari dificile. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand spuneti neoprotestanti incercati sa va referiti numai la bisericile serioase. Veti vedea ca exista putine diferente intre doctrinele lor de baza. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() cand spun neoprotestanti ma gandesc la evanghelisti, baptisiti, penticostali, etc. nu stiu care sunt bisericile neserioase. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Bun, in afara de faptul ca tu nu ai cercetat macar cine a emis aceasta sintagma" Crede si nu cerceta"...poate ar fi bine sa explici totusi modul tau de perceptie al principiului " Sola Scriptura" conform caruia paradoxal oamenii nu pot cadea de acord si dau constant in erezii care mai de care mai alambicate???...De ce citind Biblia nu inteleg toti acelasi lucru?
Poate iti ofer eu un raspuns...Pentru ca voi nu aveti imaginea completa a Crestinismului. ![]() Crestinismul de fapt nu este limitat numai la Biblie, iar Sfântul Evanghelist Ioan spune: “Dar sunt și alte multe lucruri pe care le-a făcut Iisus și care dacă s-ar fi scris cu de-amănuntul, cred că lumea aceasta n-ar cuprinde cărțile ce s-ar fi scris. Amin” (Ioan 21, 25). Cele nescrise au fost transmise prin Tradiția Apostolică, din generație in generație și reprezintă o mare valoare, ajutand la intelegerea Bibliei asa cum trebuie. Opinia mea este ca tocmai de asta voi mergeti pe un fir gresit, si anume principiul " Sola Scriptura"...pai nu e Sola...va mai trebuie inca ceva!!!!! Pai toate sunt serioase de moment ce merg dupa principiul " Sola Scriptura"...sau nu? |
|
|||
|
|||
![]()
gasesti toate raspunsurile in ,,Parastasele si folosul lor,,de Ieromonahul Benedict Aghioritul si,,Asceti in lume ,,de Ieromonahul Eftimie Athonitul traduse in limba romana de Ieroschim. Stefan Nutescu SCHITUL LACU-SFANTUL MUNTE ATHOS aparute la editura EVANGHELIMOS
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
I.DIN VECHIUL TESTAMENT prima referire la parastase o avem in cap.9 din Cartea lui Neemia(a doua a lui Ezdra),unde israelitenii L-au rugat pe Dumnezeu sa le ierte pacatele parintilor lor mai dinainte adormiti.,,In ziua a 24 a acestei luni s-au adunat toti fiii lui Israel,imbracati cu sac si cu capetele presarate cu cenusa ca sa posteasca.Si osebindu-se cei ce erau din neamul lui Israel de toti cei de alt neam,au venit de si-au marturisit pacatele lor si faradelegile parintilor lor.Si dupa ce s-au asezat la locurile lor ,li s-a citit din cartea legii Domnului Dumnezeului lor un sfert de zi,iar alt sfert de zi si-au marturisit pacatele lor. In Cartea a doua a Macabeilor(12,36-46)se istoriseste urmatoarea intamplare.Intr-o lupta a lui Iuda cu Gorgias a iesit biruitor Iuda,desi a avut destui morti.Dupa lupta a doua zi au venit cei ce erau cu Iuda,precum a fost randuit ca sa ridice trupurile celor omorati si sa le aseze cu rudeniile in parintestile morminte.Si a aflat sub hainele fiecaruia dintre morti lucruri inchinate idolilor Iamniei,de la care ii oprea legea pe iudei si tuturor vadit lucru a fost ca pentru aceasta pricina au cazut acestia ...Iar viteazul Iuda a indemnat multimea sa se pazeasca fara de pacat si,strangand bani dupa numarul barbatilor care erau cu el.doua mii de drahme a trimis la Ierusalim,sa se aduca jertfa pentru pacat.Foarte bun si cuvios lucru pentru socotinta invierii mortilor!Ca de n-ar fi avut nadejde ca vor invia cei care mai inainte au cazut ,desert si de ras lucru ar fi a se ruga pentru morti ...Drept aceea ,sfant si cucernic gand a fost ,ca a adus jertfa de curatie pentru cei morti,ca sa se slobozeasca de pacat
|
|
|||
|
|||
![]()
In NOUL TESTAMENT ,Sfantul Apostol Pavel ,in epistola a II-a catre Timotei vorbeste despre Onisim care deja murise :,,Sa-i dea Domnul ca ,in ziua aceea ,el sa afle mila de la Domnul,,(I,8) Asadar ,in Sfanta Scriptura exista locuri in care se vorbeste limpede despre rugaciunea pentru cei morti,de aceea si parastasele se savarsesc inca din primele veacuri in Biserica noastra .Si aceasta deoarece,asa cum scrie Sfantul Apostol Pavel,vii si morti suntem,,trupul lui Hristos si madulare in parte,,(ICorinteni 12,27)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
iar biblia neoprotestantilor se opreste la Maleahi la Vechiul Testament, ei mai departe nu au. si eu doream sa combat un neoprotestant pe baza bibliei, pentru ca ei nu recunosc Sfintele Traditii si nici Sfintii Parinti. pentru nu-i o problema, am citit despre pomeni, dar am inteles pentru ca sunt ortodoxa, un neoprotestant te intreaba numai din biblie ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un raspuns va rog ! | cristian98 | Botezul | 10 | 08.01.2013 01:11:14 |
un răspuns..! | myself00 | Generalitati | 5 | 16.03.2012 17:17:29 |
raspuns | verona | Generalitati | 2 | 23.10.2006 19:44:56 |
raspuns | pompi | Vrajitoria | 1 | 06.07.2006 15:20:47 |
|