![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Preotul si preoteasa trec, ca si noi - ceilalti oameni, prin furcile caudine ale ispititorului. Insa ele sunt ingaduite de Dumnezeu numai daca iese ceva bun din asta.
Adica, daca ei se vor desparti din cauza unei astfel de cumpene din viata lor inseamna ca despartirea le este spre mantuire. Daca nu se vor desparti inseamna ca ramanerea impreuna iarasi le e spre mantuire. Degeaba ne aplecam noi cu mintea noastra limitata asupra problemelor lor ca nu vom avea ceva de invatat din asta: e o chestiune care ne depaseste. La ce ne va folosi noua sa stim ce face altul? Important e ce facem noi. Crezi ca preotul care trece printr-o despartire devine vreun vagabond care nu mai are nici-un drept? Poate devine mai intelept si mai devotat slujirii. Asta numai Dumnezeu o stie. Insa ei cu viata lor si noi cu a noastra (sau altfel spus: eu cu viata mea). Sau tu o sa devii mai inteleapta daca o sa stii mai multe amanunte despre povestea lor? Ma indoiesc. Oricum, noi oamenii, invatam numai din greselile proprii.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De asta nu trebuie sa arunci cu piatra in ei (de altfel nu trebuie sa arunci cu piatra in nimeni decat daca tu esti fara pata). Nu vorbesc de tine personal ci la general, de noi (ma includ si eu in acest "noi" ca si eu sunt curios din fire). E foarte bine ca te informezi, dar una e sa te informezi din Sfanta Scriptura si alta despre viata privata a unor oameni care traiesc alaturi de noi, ca risti sa dai in barfa ("risti" e putin spus). E normal sa sara ca arsi unii dintre noi cand e vorba de viata privata a unui preot pentru ca, pe lumea asta, ei reprezinta biserica Lui Hristos, care trebuie aparata si nu denigrata. Dar tu informeaza-te despre ce vrei tu, ai deplina libertate, insa suporta si consecintele: discutii in contradictoriu si acuze fatise. Trebuie sa le accepti deoarece orice actiune a noastra are si niste consecinte. Asa ca nu te mai supara ca unii dintre noi te acuza de barfa. Accepta situatia: tu ai aflat ce vroiai si, in schimb, ai starnit o polemica. Asta e. Reversul medaliei. Mergi mai departe.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() exemplu: painea se face cu faina, apa, ulei si sare (sper ca astea sunt ingredientele si va rog nu ma acuzati de ceva rau daca am gresit). eu intreb: daca se pune si ou ce se intampla? si raspunsul ar fi fost: cozonac. atat si nimic mai mult. dar aici au venit raspunsuri de genul: daca pui ou esti mai desteapta? trebuie neaparat sa pui ou? cine ti-a zis sa pui ou? numai diavolul pune ou. aha ai pus ou ca sa ne judeci pe noi, sa ne dai peste nas..... am primit catev raspunsuri pertinete, m-am luminat, dar sa ma ierte Dumnezeu daca prin aceasta intrebare s-a "spart" oul. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
:)))
Daca intrebai cum se face mamaliga sau cine stie ce mancare nu starneai polemici acide sau acuze. Consecintele erau altele (controverse pe plan culinar al gospodinelor ortodoxe:))). Hai sa nu ne bagam capul in nisip ca strutul ca nu foloseste nimanui. Nu e nevoie sa te disculpi atata. Scuzele intotdeauna acuza. Uite un exemplu: am dus la servici o cutie de 1 kg de ness. L-am lasat la indemana tuturor desi am fost sfatuit sa-l pun sub cheie. N-am ascultat. Dupa o saptamana abia daca se folosise din el cam de un deget. Insa in ziua urmatoare l-am gasit gol. Cineva a furat tot. Acuma daca ne intrebam cine e vinovat am putea spune ca e vinovat hotul. Nu! Vinovat am fost eu ca i-am oferit tentatia. Daca faceam ascultare si il puneam sub cheie nu-i ofeream tentatia si asa nu as mai fi avut partea mea de vina la un furt. Acuma te intrebi ce legatura are cu tine. Daca puneai borcanul cu intrebari la pastrare in memorie, te lumina Dumnezeu sa afli raspunsurile pe alte cai decat spaland rufele altora in public. Poate chiar citind Sfanta Scriptura, mai stii! Priveste totul cu intelegere in jur. Oamenii sunt supusi greselii. Cei care au raspunderi mai mari fac si cele mai multe greseli, ca lucreaza mai mult (in via Domnului). Dar, oamenii sunt condamnati sa devina sfinti. Insa pana sa ajunga sfinti sunt pacatosi ca oricare altul. Asta e drumul spre sfintenie: presarat cu greseli si pacate. Daca mai auzi de cineva ca a facut un pacat de neiertat gandeste-te doar atat: asta e inca pe drum, n-a ajuns sfant, mai are de lucru. O sa te ajute ca toti oamenii sunt sfinti in devenire. O sa-i privesti cu intelegere si chiar dragoste.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Fi tare, poate urma ...orice ...din iubire ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Depinde de Episcop.De exemplu in cazul meu, un P.S.doar pt ca aveam probleme, nu ne intelegeam, nu suntem divortati si ca ii interzice sotului meu sa mai slujeasca in eparhia lui pana nu rezolva problemele familiale.Cu nu s-au rezolvat, a ramas fara parohie, acum cauta.......?Preotul care nu e in stare de familie, cu atat mai putin va putea duce o parohie.....poate sa predice pana crapa,vorbeste ca proorocul in pustie.Scuze...dar asta e realitatea!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rog sa imi raspunda un preot!! | Andreea002 | Morala Crestina | 5 | 30.12.2012 12:46:02 |
Preot necasatorit | bluester | Preotul | 3 | 05.01.2012 00:18:20 |
Vreau sa ma fac preot | petrisor.nicu | Intrebari utilizatori | 24 | 17.05.2011 19:18:46 |
PREOT | alexandra | Preotul | 24 | 20.01.2007 23:47:25 |
casatorit, divortat. pot sa ma cunun iar? | ion_cu_vaca | Nunta | 18 | 26.11.2006 14:21:57 |
|