Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.11.2009, 11:33:29
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Nevrednicul Vezi mesajul
Geony mantuitorul nu a venit pt cei drepti si luminati ,caci aceia erau vrednici de toata mila Lui! si ne a dat in Legea Noua ,iubirea de aproape si poate zic eu-nevrednicul-mustrarea frateasca-caci toti suntem creatia Sa-atunci cand credem de cuvinta(liberul arbitru)
Da , ai dreptate in ce spui...dar eu vreau sa scot in evidenta pe cei care trec la cultele NP ; si stii de ce? pt ca acolo se spune :daca crezi cu adevarat in Jertfa lui Iisus si te botezi vei fi mantuit.
Mantuirea nu se da celor care STUDIAZA BIBLIA , nici celor care VORBESC DESPRE DUMNEZEU , si nici celor care ASCULTA VB DESPRE D-ZEU....

Iti dau un ex concret: un sot si o sotie "ortodocsi" au ucis pe o cunostinta de a lor. Auzind ca D-zeu iarta doar printr-un simplu botez , au trecut la BAPTISTI...
Reply With Quote
Vechi 26.11.2009, 11:47:46
Nevrednicul
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Da , ai dreptate in ce spui...dar eu vreau sa scot in evidenta pe cei care trec la cultele NP ; si stii de ce? pt ca acolo se spune :daca crezi cu adevarat in Jertfa lui Iisus si te botezi vei fi mantuit.
Mantuirea nu se da celor care STUDIAZA BIBLIA , nici celor care VORBESC DESPRE DUMNEZEU , si nici celor care ASCULTA VB DESPRE D-ZEU....

Iti dau un ex concret: un sot si o sotie "ortodocsi" au ucis pe o cunostinta de a lor. Auzind ca D-zeu iarta doar printr-un simplu botez , au trecut la BAPTISTI...
geony fraza ta este concluzia threadului meu ,imi faci o bucurie nemeritata de mine! asta am dorit sau am gandit cand am postat...de aceea o retranscriu"MANTUIREA NU SE DA CELOR CARE STUDIAZA BIBLIA,NICI CELOR CARE VORBESC DESPRE DUMNEZEU,SI NICI CELOR CARE ASCULTA VORBE DESPRE DUMNEZEU..." IN REST...actul cerut de Mantuitor de a nu judeca,este greu si cere multa nevointa!
Reply With Quote
Vechi 26.11.2009, 22:27:48
macsim
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul

Efeseni 2:8" Caci prin har ati fost mantuiti, prin credinta. Si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu"
Efeseni 2:9" Nu prin fapte, ca sa nu se laude nimeni"

Asa am primit mantuirea, prin harul, prin mila lui Dumnezeu. Indiferent ce am face si ce am spune, nu exista nimic in puterea noastra care sa ne dea mantuire, ai dreptate.

Biblia ma ajuta sa-l cunosc pe Dumnezeul caruia ma inchin. Acolo este El descris si cand Il aflu cum este, inteleg de ce am fost facuta dupa chipul si asemanarea Lui . Geneza 1:26

Botezul nu aduce mantuirea. Este doar o expunere in public a credintei. Asa cum mirele isi recunoaste mireasa in fata lumii printr-o nunta, credinciosul recunoaste ca apartine lui Isus, printr-un botez.

Vorbesc despre Dumnezeu pentru ca El este cel mai bun prieten al meu, este Tatal meu, este cel care a facut o multime de minuni in viata mea. Este Cel care m-a iubit atat de mult incat si-a dat singurul Fiu ca jertfa pentru ca eu sa nu mai trebuiasca sa jertfesc animale pentru iertarea pacatelor mele si sa pot intra in Sfinta Sfintelor, acolo unde am partasie cu El. De aceea, in clipa in care Isus si-a dat duhul, "perdeaua dinlauntrul Templului s'a rupt in doua de sus pana jos" Marcu 15:38. Atat de mare este iubirea lui Dumnezeu pentru mine, incat vrea sa ma duc direct la El cand Il caut, nu sa fac audiente. Mai vorbesc despre El pentru ca nu-mi este rusine sa-i pronunt numele:Isus Cristos. Luca 9:26 "Caci de oricine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, se va rusina si Fiul omului de el, cand va veni in slava Sa si a Tatalui si a sfintilor ingeri".

Ascult vorbindu-se despre Dumnezeu pentru ca ascultarea aceasta ma ajuta la a descoperi noi amanunte despre Dumnezeul meu. Imi umple sufletul, este ca atunci cand vine cineva si-ti povesteste despre o persoana pe care o iubesti mult, si nu te mai saturi sa auzi despre ea.

Raspund la cele spuse de Geony cu tot respectul. Nu vreau sa arat cu degetul nici sa emit judecati de valoare privind credinta ortodoxa, dar nici nu pot sta deoparte atunci cand vad ca anumite lucruri sunt gresit intelese.

Pace voua!
Reply With Quote
Vechi 26.11.2009, 22:38:43
filaret19's Avatar
filaret19 filaret19 is offline
Member

Data înregistrării: 05.11.2009
Locație: iasi
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Ce insinuari urate! Am fost ortodox, acum sunt adventist si nu am vazut nimic din ceea ce prezentati. Dvs. de unde aveti astfel de informatii "pretioase"?

Imi permit sa va demonstrez si matematic ca ceea ce insinuati nu este posibil. Dupa niste statistici (nu prea recente) in biserica adventista se boteaza, in medie, 1000 de persoane pe zi (multe dintre ele fiind ortodoxe). De unde atatea fonduri sa le cumperi la toti haine sau aparate video? Un exemplu: in vara aceasta, intr-o comunitate mica (cca 10 membri) din apropierea Brasovului s-au botezat 53 de suflete (la un singur botez). Unii dintre ei si-au pierdut locurile de munca sau li s-a redus din salariu (pentru ca nu mai vor sa lucreze in ziua a saptea). Cam asta le-a fost castigul material imediat. Dar, Domnul ii va binecuvanta cu varf si indesat.
si-acuma de ce iubesti asa tare site-ul nostru?din nostalgie sau din dorinta perpetuua de a scoate pe oameni din linistea lor sufleteasca?daca e asa buna si complexa religia ta si daca ai ai plecat convins ca acolo iti e locul,lasa/ne pe noi ca nici nu stiti ce sa mai scormoniti si sa interpretati.stau si citesc.Doamne,cu cata intelepciune si caldura iti raspund la tonul acesta tendintios acesti frati ai mei ortodoxi!
Vechi 27.11.2009, 01:41:46
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
Ce insinuari urate! Am fost ortodox, acum sunt adventist si nu am vazut nimic din ceea ce prezentati. Dvs. de unde aveti astfel de informatii "pretioase"?

Imi permit sa va demonstrez si matematic ca ceea ce insinuati nu este posibil. Dupa niste statistici (nu prea recente) in biserica adventista se boteaza, in medie, 1000 de persoane pe zi (multe dintre ele fiind ortodoxe). De unde atatea fonduri sa le cumperi la toti haine sau aparate video? Un exemplu: in vara aceasta, intr-o comunitate mica (cca 10 membri) din apropierea Brasovului s-au botezat 53 de suflete (la un singur botez). Unii dintre ei si-au pierdut locurile de munca sau li s-a redus din salariu (pentru ca nu mai vor sa lucreze in ziua a saptea). Cam asta le-a fost castigul material imediat. Dar, Domnul ii va binecuvanta cu varf si indesat.
Dar nu sunt insinuari deloc, asta e amintirea multora legata de sectarii proaspat sositi in Romania, chiar nu stiam ce urmaresc, dar am aflat in curand ca venisera cu scopul asta " Hai la noi pentru un l de ulei!"....

Imi aduc aminte si acum din negura vremii cum tot auzeam " Cutare a trecut la sectari, pentru o haina second hand, o punga de faina si niste ulei...a cazut saracul!"

E foarte trist, dar adevarat. Ca si cum m-as duce in Somalia si in loc sa propovaduiesc Cuvantul lui Dumnezeu...le-as da mancare si le-as spune " Veniti la casuta aia din vale, o sa primiti de 10 ori mai mult decat v-am dat acum!"...si dupa strategia asta abia sa incep sa le spun despre Dumnezeu....trist, trist....
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 08:59:58
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Ar fi bine ca cei ce judeca sa-i ajute si ei pe saraci, in loc sa-i judece pe cei ce ajuta. Si pe vremea Domnului existau oameni care veneau dupa El pentru paine si peste, dar asta era problema lor. El isi facea datoria din dragoste si ii hranea.
Desigur, sunt cazuri si cazuri...
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 10:33:21
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macsim Vezi mesajul
Biblia ma ajuta sa-l cunosc pe Dumnezeul caruia ma inchin. Acolo este El descris si cand Il aflu cum este, inteleg de ce am fost facuta dupa chipul si asemanarea Lui . Geneza 1:26
Vreau si eu descrierea dumnezeului tau. Aia care ai gasit-o in Geneza.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 10:39:07
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Citat:

Si demonstratia matematica care este?
Ca se boteaza cu miile (zilnic)? Sau ca nu aveti bani sa le cumparati la toti?

Daca voi sunteti cei ce cunoasteti adevarul si nu mintiti (ca nu va mai mantuiti), matematic vorbind, cu ce suma contribuie fiecare din voi lunar? Si mai matematic. Cati bani dai lunar si pentru ce?
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 10:49:46
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Ar fi bine ca cei ce judeca sa-i ajute si ei pe saraci, in loc sa-i judece pe cei ce ajuta. Si pe vremea Domnului existau oameni care veneau dupa El pentru paine si peste, dar asta era problema lor. El isi facea datoria din dragoste si ii hranea.
Desigur, sunt cazuri si cazuri...
Doriana, hai sa fim seriosi....daca predici Cuvantul lui Dumnezeu nu intinzi mai intai ajutoarele si chemi oamenii carora li se fac ochii cercuri la casa de adunare, si abia dupa le spui care e scopul tau!!!

Un lucru esential despre sectarism este faptul ca nu au curajul sa spuna ce confesiune au, iar asta denota parsivenie, pentru ca stiu ca daca spun sunt Penticostal lumea nici nu ar mai vorbi cu ei....asta e adevarul.

Acum nu mai este chiar cazul ca sectarii sa vina cu tiruri cu ajutoare, pentru ca se bazeaza pe sistemul piramidal, am adus un fraier la secta mea...de acum lasa ca lucreaza el la el in familie si in timp ii va aduce si pe ceilalti...deci exact in stilul Amway

Mantuitorul nu umbla cu pesti si paini dupa el, minunea aceea s-a facut deoarece oamenii stateau cu zilele sa asculte Cuvantul lui Dumnezeu, dar nu au fost chemati pe deal pentru a li se imparti alimente si alte bunuri...asa cum au inteles sectarii sa faca prozelitism!!!!!
Reply With Quote
Vechi 27.11.2009, 10:57:08
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dani2004 Vezi mesajul
Si demonstratia matematica care este?
Ca se boteaza cu miile (zilnic)? Sau ca nu aveti bani sa le cumparati la toti?

Daca voi sunteti cei ce cunoasteti adevarul si nu mintiti (ca nu va mai mantuiti), matematic vorbind, cu ce suma contribuie fiecare din voi lunar? Si mai matematic. Cati bani dai lunar si pentru ce?
Hai ca iti explic eu, ei oricum impart bunuri...pentru ca asa ii tin pe oameni acolo, daca nu genul ala de oameni care umbla dupa ajutoare pleaca la alta secta ( doar toate sunt la fel)....insa e de ajuns sa se tina scai de un membru din familie, si dupa aia mai castiga 3-4 in timp, ca doar stii ca astia nu se lasa, si pana si daca prind un batran pe patul de moarte in agonie...il intreaba printre horcaituri daca se boteaza la secta lor

Deci nu mai e nevoie sa dea tuturor, ca acum nu mai au asa dare de mana ca la sosirea in tara, au micsorat treptat ratia...dar il preseaza pe unul in vederea aducerii la secta lor a mai multora...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Vechiul si Noul Testament vidoveczandrei Despre Sfanta Scriptura 42 15.09.2011 16:15:59
de ce ma simt mai trista decat tristetea fior Generalitati 55 18.07.2011 19:53:38
Este mai tarziu decat crezi... Rodica50 Intrebari utilizatori 3 16.10.2010 14:15:46
Sanatatea, mai buna decat toate? alexandrucoca Intrebari utilizatori 19 08.10.2010 10:49:47
Mai mult decat viata...... NiCcoleta Generalitati 4 18.05.2010 19:40:23