![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Cuvantul prezbiter sau prezbiteros folosit in fapte nu inseamna numai preot ci cu mult mai mult, inseamna tot cinul bisericesc: preoti , diaconi si episcopi, care toti apar si in Scriptura, precum sinedriul la evrei format din toti inteleptii,oameni care serveau in Templu si nu numai.
|
|
|||
|
|||
![]()
Lege nu a existat pana la eliberarea poporului evreu din robia egipteana.Legea a venit prin Moise(Ioan 1).Din nou nicaieri in Scriptura pana la eliberarea din Egipt , nu se vorbeste de nici un fel de tinere a unei zile de odihna, cu atât mai mult a sâmbetei.Ci ni se spune ca Dumnezeu a dat zile de odihna lui Israel si Legea Sa , cand i-a scos din Egipt.
Iezechiel 20:10-12 Scoțându-i din țara Egiptului, i-am adus în pustiu.Și le-am dat legile Mele, le-am arătat rânduielile Mele, prin care omul, care le va ține, va trăi.De asemenea le-am dat și zilele Mele de odihnă, ca să fie semn între Mine și ei, ca să cunoască ei că Eu sunt Domnul, Sfințitorul lor. Citat:
Noi(ortodocsii) nu mai suntem sub Lege, suntem sub har. Romani 4:13-16Pentru că Avraam și seminția lui nu prin lege au primit făgăduința că vor moșteni lumea, ci prin dreptatea cea din credință.Căci dacă moștenitorii sunt cei ce au legea, atunci credința a ajuns zadarnică, iar făgăduința s-a desființat,Căci legea pricinuiește mâine; dar unde nu este lege, nu este nici călcare de lege.De aceea (moștenirea făgăduită) este din credință, ca să fie din har și ca făgăduința să rămână sigură pentru toți urmașii, nu numai pentru toți cei ce se țin de lege, ci și pentru cei ce se țin de credința lui Avraam, care este părinte al nostru al tuturor, Va rataciti necunoscand Scripturile si nici puterea lui Dumnezeu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Și dacă evreii cunoșteau legea la Ieșirea din Egipt, atunci de ce s-a mai obosit Moise să le explice atâtea ritualuri? ![]() Și tot nu ați adus voi adventiști nici o dovadă biblică potrivit căreia, oamenii din vechime, de până la Moise, cinsteau Sabatul vostru. În schimb există o poruncă dată de Dumnnezeu în cartea Facerii, pe care voi adventiștii o ignorați, pentru că vă place să luați din Vechiul Testament numai ce vă place. Tăierea împrejur de exemplu e o poruncă care s-a dat lui Avraam în Cartea Facerii înainte de apariția poporului evreu și era o lege veșnică: Fac.17 10-13 “Iar legământul dintre Mine și tine și urmașii tăi din neam în neam, pe care trebuie să-l păziți, este acesta: toți cei de parte bărbătească ai voștri să se taie împrejur… Numaidecât să fie tăiat împrejur cel născut în casa ta sau cel cumpărat cu argintul tău și legământul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legământ veșnic.” Vă rog să ne exlicați atunci voi adventiștii, dacă spuneți că țineți legea veche, de ce nu țineți și practica tăierii împrejur? Doar spune clar dumnezeiasca Scriptură că tot un legământ veșnic este și acesta! De ce nu țineți și poruncile referitoare la tăierea împrejur, la necurăția femeii, la jertfele de animale și multe altele? De ce țineți doar Sâmbăta, zecuiala și interdicția de a consuma carne de porc?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Afirmația de mai sus denotă nu numai o necunoaștere a Scripturii (Dumnezeu identifică sâmbăta poruncii a IV-a cu ziua a șaptea de la Creație), ci și ignorarea istoriei poporului Israel (care de 4.000 de ani serbează sabatul în ziua numită de români sâmbătă) și chiar negarea dogmei ortodoxe (care zice că Hristos a înviat în duminica ce urma sâmbetei mari). De mă și întreb: mai ești ortodox, ori ai devenit sectant rupt de Biserica Ortodoxă?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. când se referă la preoția Domnului Hristos 2. când se referă la preoția levitică a evreilor 3. când se referă la preoții păgâni ai altor popoare La care din cele trei situații se încadrează preoția ortodoxă? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupăcum vă practicați credința s-ar părea că sunteți căzuți și din har. Bine că Domnul e bun și milos și are o îndelungă răbdare așteptând pocăința noastră! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1Petru 2:5,9 Și voi înșivă, ca pietre vii, zidiți-vă drept casă duhovnicească, preoție sfântă, ca să aduceți jertfe duhovnicești, bine-plăcute lui Dumnezeu, prin Iisus Hristos; Iar voi sunteți seminție aleasă, preoție împărătească, neam sfânt, popor agonisit de Dumnezeu, ca să vestiți în lume bunătățile Celui ce v-a chemat din întuneric, la lumina Sa cea minunată, Apocalipsa 1:6;5:10 Și ne-a făcut pe noi împărăție, preoți ai lui Dumnezeu și Tatăl Său, Lui fie slava și puterea, în vecii vecilor. Amin! Și I-ai făcut Dumnezeului nostru împărăție și preoți, și vor împărăți pe pământ. Episcopi : Fapte 20:28 ; Filipeni 1:1 ; Timotei 3:1,2,6 ; Tit 1:7 Diaconi : Filipeni 1:1 ; Tit 3:8,10,12 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1 Tim 4.14 “Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine, care ți s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor mai-marilor preoților”. 2 Tim 1.6 Din această pricină, îți amintesc să aprinzi și mai mult din nou harul lui Dumnezeu, care este în tine, prin punerea mâinilor mele Fapt.14.23 Și hirotonindu-le preoți în fiecare biserică, rugându-se cu postiri, i-au încredințat pe ei Domnului în Care crezuseră. gr veche ultimul verset (heirotonēsantes de autois kat ekklēsian presbuterous proseuxamenoi meta nēsteiōn parethento autous tō kuriō eis on pepisteukeisan) Pentru sfântul Pavel, punerea mâinilor (hirotonia) era una din marile taine ale creștinismului. Evrei 6.2 să ne ridicăm spre ceea ce este desăvârșit, fără să mai punem din nou temelia învățăturii despre pocăința de faptele moarte și despre credința în Dumnezeu, 2. A învățăturii despre botezuri, despre punerea mâinilor, despre învierea morților și despre judecata veșnică.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|